Fără speranțe în Rusia! România a pierdut primul meci din grupa de calificare la Campionatul European, dar își poate lua revanșa în fața trupei lui Trefilov peste 4 zile, la Cluj

Redactor:
Marius Hutu
Fără speranțe în Rusia! România a pierdut primul meci din grupa de calificare la Campionatul European, dar își poate lua revanșa în fața trupei lui Trefilov peste 4 zile, la Cluj
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a fost învinsă de Rusia cu 30-25 în grupa a 4-a preliminară de calificare la Campionatul European de handbal feminin, într-un joc desfășurat la Togliatti. În urma acestui rezultat, România și Rusia sunt la egalitate în clasament, cu câte 4 puncte, fiind urmate de Austria – 2 puncte, care are însă și un meci mai puțin disputat. Cele două naționale se vor reîntâlni, duminică, la Cluj, în partida retur. Cu un succes, România se poate desprinde în câștigătoare a grupei.

  • Echipa națională a suferit prima înfrângere în această campanie de calificare la turnmeul final din Franța

După cum a arătat partida de la Togliatti, România nu și-a pus foarte multe speranțe în acest joc, ci mai degrabă și-a păstrat resurse pentru a câștiga partida retur de la sfârșitul acestei săptămâni. Cu doar două zile la dispoziție pentru a pregăti partida din Rusia, față de vreo 8 zile ale gazdelor, jocul a părut dinainte pierdut.

Trupa lui Trefilov a condus jocul de la un capăt la altul, iar România a avut doar câteva momente pe parcursul celor 60 de minute, dar nu a reușit să le speculeze la adevăratul potențial. În primele 20 de minute de joc, România a avut mari probleme cu organizarea defensivei, astfel că Rusia i-a marcat nu mai puțin de 14 goluri și s-a desprins la o diferență de 6 goluri, 14-8. Cristina Neagu a avut însă o primă repriză fantastică și cu 8 goluri a reușit să-și readucă echipa în joc. Diferența a devenit minimă, 14-15 (min. 27), iar la pauză handicapul a fost de 2 goluri, 15-17.

Toată munca României din finalul primei reprize s-a năruit în primele 3-4 minute ale părții secunde, când Rusia a luat din nou avans, 20-15. A venit și o a doua reacție a naționalei, dar tot de scurtă durată, 20-18. Un moment foarte important s-a produs la mijlocul reprizei secunde când tot Cristina Neagu a ratat prima aruncare de la 7 metri, la scorul de 23-20.  

Ratarea a avut efect de bumerang, întrucât Rusia a reușit o serie de trei goluri cu care s-a desprins decisiv. În timp ce gazdele s-au desprins și la 8 goluri, 30-22, tricolorele au ratat multe mingi din poziții clare. Pe final, România a înscris 3 goluri și a evitat o înfrângere mai urâtă, 30-25. Eșecul din Rusia era oarecum luat în calcul și poate fi șters rapid cu buretele dacă tricolorele își vor lua revanșa la Cluj.

Rusia – România 30-25 (17-15)

Kalinina, Trusova – portari; Kuznetsova 2, Matlashova, Dmitrieva 10, Gariaeva, Samokhina 5, Makeeva 1, Vedekhina 4, Sabirova 1, Managarova 2, Maslova 2, Frolova 1, Snopova 2, Barkalova, Makina

Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu, Pristăvița, Buceschi 2, Neagu 9, Laslo 1, A.M. Popa 3, Ardean 2, L. Popa, Pintea 3, Băcăoanu, Zamfirescu, Bazaliu, Chiper 2, Dragut 3

CUM AU EVOLUAT OSTILITĂ‚ȚILE:

Rusia – România 30-25 (FINAL)

18:55 Ana Maria Iuganu înscrie pentru 24-30 (min. 59). Diferența scade la 5 goluri după o reușită a Cristinei Laslo. VedeKhina trimite mingea spre tribune, Trefilov este un car de nervi, probabil ar fi vrut ca echipa lui să mai înscrie un gol. Final, Rusia – România 30-25

18:53 La două atacuri consecutive 6 contra 4, România nu reușește să înscrie. România suferă o corecție severă la Togliatti. Mai sunt 3 minute până la final, Trefilov a luat ultimul time-out.

18:49 Eliza Buceschi reduce din diferență, 30-23. Au rămas mai puțin de 5 minute până la final. Rusia face schimbare greșită și rămâne în dublă inferioritate.

18:48 Rusia conduce pentru prima dată la 7 goluri diferență, 29-22 (min. 55), zarurile au fost aruncate. Trec doar câteva secunde, iar scorul capătă proporții, 30-22.

18:46 Laura Chiper ratează o nouă oportunitate foarte bună, din situație de unu la unu cu Trusova. Rusia profită și desprinde din nou 6 goluri, 28-22 (min. 54), probabil decisiv.

18:42 Valentina Ardean înscrie pentru 26-22. Extrema stângă are însă probleme medicale și nu poate rămâne în teren. Trefilov solicită time-out la 27-22.

18:41 Intrăm în ultimele 10 minute ale jocului cu un handicap de 5 goluri. A redus din diferență Ana Maria Popa. Pentru aproximativ 15 secunde, România are dublă superioritate

18:39 Dumaska oprește Rusia să se desprindă la 7 goluri. Crina Pintea obține 7 metri, dar Laura Chiper nu reușește să introducă mingea în plasă.

18:38 După acest moment, Rusia ia din nou viteză și marchează trei goluri, astfel că s-a făcut 26-20 (min. 48). Normal, Ambros Martin ia al doilea time-out.

18:35 Trusova o ghicește pe Cristina Neagu la 7 metri și se opune unei reveniri a României la 2 goluri. 

18:32 România trece cu bine peste eliminarea Cristinei Neagu, fără a primi gol. Tot căpitanul echipei naționale marchează din 7 metri pentru scorul de 23-20 (min. 43)

18:28 Se înscrie la foc continuu. Crina Pintea ajunge la 3 goluri, dar Rusia conduce cu 23-19 (min. 39). Cristina Neagu primește a doua eliminare!

18:24 Dragut sparge gheața pentru România în partea secundă și înscrie pentru 20-16. Imediat vin și golurile 17 și 18 realizate de Ardean și Dragut. Extrema stângă a înscris cu prețul unei accidentări

18:23 România ratează startul și în debutul părții secunde, iar Rusia se desprinde din nou la 5 goluri, 20-15

18:20 Primul gol al reprizei secunde este înscris de Dmitrieva, care încearcă și reușește să fie la același nivel cu Cristina Neagu în acest joc, 18-15

18:05 Pauză la Togliatti, Rusia – România 17-15. Ultimul gol al naționalei în repriză a fost reușit de Ana Maria Popa. Cristina Neagu a fost și de această dată jucătoarea numărul 1 a echipei, cu 8 goluri.

18:01 Cristina Neagu marchează și golul 8, iar România este la un gol distanță de Rusia, 15-14. 

17:59 România profită la maximum de superioritate numerică și revine la 2 goluri, 15-13 (min. 26). Cristina Neagu face o adevărată demonstrație de forță și ajunge la 7 goluri. A mai înscris încă o dată și Laura Chiper

17:57 Crina Pintea scoate prima eliminare în tabăra adversă, chiar la Daria Dmitrieva. Neagu înscrie cu siguranță de la 7 metri, 15-11 (min. 25)

17:51 Rusia se desprinde la 6 goluri în minutul 19, 14-8, dar Pintea și Neagu aduc un pic de oxigen României și înscriu două goluri la rând în mai puțin de un minut.

17:49 România atacă fără portar, Rusia recuperează mingea și înscrie al doilea gol din acest meci în poarta goală, 13-8

17:46 Crina Pintea s-a înșurubat excelent pe semicerc și a înscris pentru 11-8. Orice reușită în atac este anulată imediat de Rusia, care repune rapid și nu îi oferă șanse României să se așeze în apărare. România trece prin momente dificile, după ce Cristina Neagu a fost eliminată pentru 2 minute.

17:44 Neagu expediază o bombă și înscrie pentru 10-7. Mai devreme și-a făcut simțită prezența pe lista marcatoarelor și Laura Chiper, după o pasă primită tot de la Neagu.

17:42 România reia bătălia, iar Eliza Buceschi reușește să finalizeze după o acțiune personală, 8-5. Daria Dmitrieva este însă de neoprit în atac, pătrunde prin zonă centrală și reface diferența de patru goluri.

17:39 Între timp, Ana Maria Dragut a fost eliminată pentru 2 minute, iar Rusia profită din plin: înscrie trei goluri consecutiv și se desprinde la 8-4 (min. 10). Ambros Martin nu are altă soluție decât să solicite time-out.

17:36 În mai puțin de 10 minute, Cristina Neagu realizează și al treilea gol personal, al doilea din aruncare de la 7 metri, scor 5-4. 

17:35 Dimitrieva reușește să desprindă pentru prima dată Rusia la două goluri, 4-2. Vine primul gol și al interului Ana Maria Dragut, 4-3.

17:32 Cristina Neagu a început foarte bine partida cu două goluri, unul marcat din 7 metri, 2-2

17:30 Partida a început cu Rusia în atac, iar primul atac a fost finalizat de Managarova. 


Naționala feminină va juca de la ora 17:30, la Togliatti, în compania Rusiei, într-un meci din grupa a 4-a preliminară de calificare la Campionatul European de handbal feminin din 2018. Tricolorele sunt pe locul 1 în grupă înaintea acestei întâlniri, având cu 2 puncte mai mult decât adversara. Partida va putea fi urmărită în direct pe TVR1.

Distribuțiile celeor două echipe naționale:

Rusia: Kalinina, Trusova – portari; Kuznetsova, Matlashova, Dmitrieva, Gariaeva, Samokhina, Makeeva, Vedekhina, Sabirova, Managarova, Maslova, Frolova, Snopova, Barkalova, Makina

România: Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu, Pristăvița, Buceschi, Neagu, Laslo, A.M. Popa, Ardean, L. Popa, Pintea, Băcăoanu, Zamfirescu, Bazaliu, Chiper, Dragut

Ultimul meci disputat de handbalul românesc la Togliatti s-a terminat fericit. SCM Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei EHF după o victorie cu 26-23 obținută cu Lada. Ardean și Dumaska reprezintă punctul de legătură dintre Craiova și naționala României.

Ultima partidă directă a avut loc la Campionatul European din 2016, în Suedia, încheiată cu victoria României, scor 22-17.

Înaintea celor două partide cu România – returul va avea loc duminică la Cluj – Federația Rusă a prezentat un scurt istoric cu cele mai importante 15 victorii din istoria naționalei. Între acestea a intrat și finala Campionatului Mondial de la St. Petersburg din 2005, Rusia – România 28-23.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen