LIVE BLOG Așa am trăit finala Champions League. Gyor, campioana Europei. Neagu a ratat o nouă ocazie de a câștiga Liga Campionilor, deși a înscris șapte goluri. Finala s-a încheiat cu incidente, un suporter a căzut din tribună

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Așa am trăit finala Champions League. Gyor, campioana Europei. Neagu a ratat o nouă ocazie de a câștiga Liga Campionilor, deși a înscris șapte goluri. Finala s-a încheiat cu incidente, un suporter a căzut din tribună
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Finalele Champions League: Finala mică, FC Midtjylland – Vardar Skopje 31-34, Finala mare, Gyor – Buducnost 27-21

17:45 Gyor a câștigat Liga Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv, după un succes cu 27-21 în fața echipei Buducnost. Campioana Ungariei nu a avut deloc emoții pe parcursul celor 60 de minute. Mai aprins a fost finalul din tribune, unde suporterii veniți din Muntenegru și forțele de ordine s-au contrat. Un fan a căzut și a fost transportat în stare gravă la spital. Gyor este prima echipă după Viborg care și-a păstrat trofeul cucerit la ediția precedentă.

Citește aici cronica finalei Gyor – Buducnost, scor 27-21


19:39 Momentele neplăcute din tribune s-au mutat pe parchet. Jocul este întrerupt de câteva minute după o accidentare serioasă a pivotului Dragana Cvijic. Jucătoarea lui Buducnost va fi transportată la spital.


19:32 Scene incredibile la o finală de Liga Campionilor, pe final de joc. Suporterii muntenegreni se bat cu forțele de ordine în tribune. Fanii maghiari huiduie. Katarina Bulatovic s-a dus la marginea terenului, unde sunt suporterii muntenegreni, să liniștească spiritele. Un suporter muntenegrean a căzut din tribune, de la mare înălțime. Mai mulți fani au fost evacuați


19:20 Cu 10 minute înainte de final, Gyor conduce cu 22-17. Cristina Neagu a marcat șase goluri și a dat trei pase decive, dar a rămas la un procentaj în jurul a 50%.


18:41 Cele 70 de minute jucate cu Vardar Skopje în semifinale s-au resimțit din plin în randamentul echipei Buducnost în prima repriză a finalei mari cu Gyor. Formația maghiară conduce cu 15-10, la capătul unei reprize în care trupa din Podgorica pare puțin obosită. De altfel, atacurile formației pregătite de Dragan Adzic par uneori destul de greoaie. Cristina Neagu a reușit să înscrie patru goluri, având un procentaj de 50% al eficienței. Diferența maximă a primelor 30 de minute a fost de șase goluri, scor 12-6 (minutul 23). Buducnost nu este ajutată nici de poartă în finală, Woltering fiind schimbată de antrenor.


18:00 Finala este arbitrată de surorile Bonaventura (Franța).


17:58 Marea finală este gata să înceapă. Cine pune mâna pe cel mai greu trofeu acordat într-o competiție europeană? Gyor l-a mai câștigat din 2013, iar Buducnost în 2012.


17:00 Vardar Skopje a terminat pe locul 3 în actulala ediție a Ligii Campionilor, după ce a dispus cu 34-31 de FC Midtjylland. Citiți aici cronica meciului.


16:07 Vardar Skopje este în avantaj după prima repriză a finalei mici cu FC MIdtjylland, scor 14-12.


15:52 Arena este aproape plină la finala mică Vardar – FC Midtjylland. Toată lumea așteaptă însă marea finală.


15:15 Organizatorii Final 4 au decis ca echipele să fie prezentate ca în NBA. La intrarea fiecărei jucătoare se sting luminile, iar terenul este iluminat în culorile cluburilor.


14:45 Cele două echipe care joacă finala mică ies la încălzire, însă atmosfera este mult mai tristă decât înaintea semifinalelor. Se aud doar câteva aplaude răzlețe. E și normal, fanii așteaptă finala.


14:30 Și-au făcut apariția în sală primii fani ai lui Gyor. Aceștia fluieră ori de câte ori amfitrionii de pe parchet rostesc numele lui Buducnost. Se anunță o atmosferă senzațională.


14:10 În Arena „Laszlo Papp” este pentru moment liniște totală. Peste aproximativ patru ore va fi însă cu siguranță o atmosferă irespirabilă. Buducnost este așteptată de un public ostil, având în vedere că în echipă revine și Milena Knezevic, handbalista care i-a aplicat un cap în gură favoritei locale, Anita Gorbicz, într-un meci din grupele principale. Maghiarii nu au uitat incidentul și probabil că o vor taxa prin fluierături. De altfel, incidentul amintit a fost și motivul pentru care Knezevic nu a putut fi văzută alături de Neagu în linia de 9 metri, în partida cu Vardar Skopje, centrul muntenegrean fiind suspendat.


14:00 Cu 57 de goluri marcate, Cristina Neagu a urcat pe locul 9 în clasamentul golgheterilor. Mai mult, românca a devenit principala marcatoare a formației Buducnost în acest sezon. Cu șase goluri marcate în semifinala cu Vardar Skopje, interul stânga a devansat-o pe extrema dreaptă Radmila Petkovic, care are 55 de goluri. Pentru Cristina Neagu a fost clar cel mai bun sezon din ultimele patru, ea revenindu-și după ce a fost forțată de accidentări să stea pe margine aproximativ trei ani. Tricolora ar mai avea nevoie de opt goluri în finala cu Gyor pentru a-și egala cea mai bună performanță din punct de vedere al eficienței în Champions League, atinsă cu Oltchim în 2010.


UPDATE 4 MAI, ORA 13:50 Anita Gorbicz are toate șansele să câștige cel puțin un trofeu în acest sezon, cel de principală marcatoare a competiției. După semifinalele de ieri, centrul formațiie Gyor s-a distanța la șase lungimi de Andrea Lekic, având 80 de goluri înscrise. Katarina Bulatovic a ieșit din cărți.


  • Semifinale: Gyor – FC Midtjylland 29-26, Buducnost – Vardar Skopje 22-20 după prelungiri
  • Buducnost și Gyor s-au mai înfruntat în 2012, când prima formație a câștigat trofeul.

20:25 Buducnost este a doua finalistă a Ligii Campionilor, după o partidă dramatică jucată în compania lui Vardar. Muntenegrencele s-au calificat după prelungiri, cu 22-20. Cristina Neagu a fost cea mai bună handbalistă la Podgorica. Românca a marcat șase goluri, trei în prelungiri (!). Neagu va juca a doua finală de Liga Campionilor din carieră, după cea din 2010 cu Oltchim.


20:16 După prima repriză de prelungiri, Buducnost s-a distanțat la 20-17. Cele cinci minute i-au aparținut în totalitate Cristinei Neagu, care a marcat trei goluri și a dat și o pasă decisivă pentru Cvijic.


20:09 Semifinala Buducnost – Gyor intră în prelungiri, după ce în minutul 60 a fost înregistrat scorul 16-16 (!) Cristina Neagu nu a mai făcut diferența, fiind urmărită peste tot de Djokic. Nicio altă jucătoare de la Buducnost nu a reușit să preia rolul româncei în atac. Portarul Leynaud (Vardar) a fost jucătoarea reprizei, ajungând la 66%.


19:10 Buducnost a luat o opțiune importantă pentru calificarea în finala Ligii Campionilor încă după prima repriză, în condițiile în care conduce cu 11-6. Cristina Neagu a avut o evoluție excelentă în echipa muntenegreană, contribuind la 8 din cele 11 goluri: 3 reușite și 5 assist-uri. Punctul forte al trupei din Podgorica a fost însă apărarea, în care românca a evoluat intermediar stânga. Vardar nu a înscris gol timp de 15 minute.


18:05 Vedere din Arena „Laszlo Papp”, cu 25 de minute înaintea startului celei de-a doua semifinale, Buducnost – Vardar Skopje.


18:03 Atât în timpul jocului, cât și după partidă, oficialii lui FC Midtjylland și-au manifestat nemulțumirea vizavi de arbitrajul româncelor Florescu – Stoia.


18:00 „Sunt fericită că am reușit să ne calificăm în finala Ligii Campionilor pentru al treilea an consecutiv. Danezele au luptat mult, dar am reușit să le oprim în momentele cheie”, a declarat Eduarda Amorim.

Citește aici cronica meciului Gyor – FC Midtjylland, scor 29-26


17:40 Gyor este prima finalistă a Ligii Campionilior, după un succes cu 29-26 în fața formației daneze Midtjylland. În partea secundă, oaspetele Ungariei au profitat de starea de somnolență din tabăra lui Ambros Martin și au revenit la 14-16 (min. 35). Gyor s-a trezit însă brusc și a mărit din nou ritmul, suficient pentru a nu oferi nicio șansă FC-ului. La final, echipa maghiară a obținut o calificare fără emoții.


16:55 Statistica este dură cu FC Midtjylland după primele 30 de minute. Eficiență în atac – 44%, poartă – 20%. Ca și comparație, Gyor a avut 70% eficiență, în timp ce Lunde a avut 42% procentaj în poartă.


16:42 Gyor a dominat autoritar primele 30 de minute ale jocului cu FC Midtjylland, intrând cu 16-11 la cabine. Campioana Ungariei a condus însă și cu șapte goluri diferență (15-8, minutul 26). Apărarea a fost punctul forte al formației maghiare, iar în atac a marcat din toate pozițiile, dovada fiind și numărul mare de jucătoare care și-au înscris numele pe lista marcatoarelor. Bulatovic, Loke, Gorbicz și Amorim au înscris câte 3 goluri.


15:50 Mulți suporteri ai Gyor-ului au călătorit cu trenul până în capitala Ungariei.


15:17 Nu am deloc emoții. Așteptăm de aproape o lună acest meci și cred că l-am pregătit bine. Vom vedea cum va merge jocul, dar suntem pregătiți pentru orice. Danezele le-au bătut pe Ferencvaros, nu știu ce să zic, le va fi greu cu noi”, a spus Martin Ambros, antrenorul formației Gyor, înaintea meciului.


15:00 A mai rămas doar o oră până la startul meciului Gyor – Midtjylland, iar danezele au ieșit la încălzire.


14:50 În fața arenei e un fan zone care găzduiește mai bine de 2.000 de fani. Cei mai mulți sunt cei ai lui Gyor. Practic, fanzone-ul amenajat de EHF este invadat de fani îmbrăcați în tricouri verzi.


14:30 Anita Gorbicz & Co au totul pregătit înaintea partidei cu FC Midtjylland.


13:20 Trei jucătoare continuă cursa pentru câștigarea titlului de cea mai bună marcatoare a sezonului în Champions League: Anita Gorbicz (Gyor) – 73 de goluri, Andrea Lekic (Vardar Skopje) – 68 și Katarina Bulatovic (Gyor) – 65. Cristina Neagu este pe locul 11 în Top, cu 51 de goluri, dar mai poate urca în această ierarhie având în vedere că mai multe handbaliste, care se regăsesc în fața româncei, au ieșit deja din competiție. De remarcat faptul că în 2010, titlul i-a revenit Cristinei Vărzaru, care a marcat 101 goluri pentru Viborg.


13:15 În acest moment, în arena „Laszlo Papp” pregătirile show-ului de deschidere sunt pe final.


13:10 Partida Gyor – FC Midtjylland va fi condusă de o brigadă românească, de Diana-Carmen Florescu și Ana Maria Stoia. Cele două formații și-au anunțat deja handbalistele pe care se vor baza.


13:05 Toate cele patru formații vor avea grupuri importante de suporteri. Bineînțeles, fanii maghiari vor domina, probabil, fondul sonor, ei fiind majoritari. Până la startul partidelor, fanii macedonieni și cei danezi au ieșit la bere în centrul Budapestei.


13:00 Înaintea meciurilor de astăzi, Federația Europeană a anunțat „7”-le ideal al sezonului de Champions League, dar și cel mai bun apărător. Din All-Stars Team fac parte trei jucătoare de la Buducnost, trei jucătoare de la Gyor și două de la Vardar Skopje. Cinci din cele opt handbaliste fac parte însă din naționala Muntenegrului. Echipa ideală a fost desemnată pe baza voturilor exprimate de fani și se prezintă astfel:

PORTAR: Woltering (Buducnost) – 35,65% din voturi;
EXTREMĂ‚ STÂNGA: Mehmedovic (Buducnost) – 44,1%,
PIVOT: Djokic (Vardar) – 45%
EXTREMĂ‚ DREAPTA: Radicevic (Vardar) – 59,3%
INTER STÂNGA: Amorim (Gyor) – 42,4%. Brazilianca a câștigat duelul cu Cristina Neagu
CENTRU: Gorbicz (Gyor) – 40,1%
INTER DREAPTA: Bulatovic (Gyor) – 58,8%
CEL MAI BUN APĂ‚RĂ‚TOR: Lazovic (Buducnost) – 44,2%


12:45 VIDEO Turneul Final 4 se dispută în premieră în handbalul feminin, iar organizarea primei ediții a fost adjudecată de Budapesta. Cele patru meciuri din acest weekend se vor disputa în Arena „Laszlo Papp”, care poate găzdui până la 12.000 de spectatori. Maghiarii au pus la punct toate detaliile legate de organizarea meciurilor.


12:25 Cristina Neagu are a doua șansă de a câștiga Liga Campionilor, după ce în 2010 a ratat o primă ocazie de a ridica trofeul deasupra capului, când evolua pentru Oltchim. „Sunt nerăbdătoare să înceapă turneul Final 4. Timp de o lună ne-am pregătit pentru meciul cu Vardar. Ne așteaptă o partidă foarte dificilă, însă sperăm să evoluăm la cel mai înalt nivel și să obținem calificarea în finală”, a declarat Cristina Neagu pentru presa din Muntenegru înainte de a pleca spre Ungaria. Interul stânga a mai spus că partida cu Vardar este cea mai importantă pentru ea din ultimii patru ani în Liga Campionilor, de la finala Oltchim – Viborg.

sursa foto: http://www.zrkb.me


12:00 Pentru Allison Pineau, fosta jucătoare a Oltchimului, turneul Final 4 de la Budapesta, vine într-un moment special. Jucătoarea de la Vardar a împlinit 25 de ani, vineri – 2 mai, cu o zi înainte de semifinala cu Buducnost, astfel că a sărbătorit într-un hotel. După ce va reveni însă la Skopje, Allison spune că este decisă să de a o mare petrecere, la care vor participa coechipierele și prietenii. De ziua ei, Pineau a primit mai multe cadouri, inclusiv o pereche de încălțăminte Adidas.


11:49 Gyor și FC Midtjylland, formații care vor juca în prima semifinală, s-au înfruntat ultima dată în ediția 2011-2012. Partidele au avut loc în cadrul grupelor principale, iar Gyor s-a impus de fiecare dată, cu 29-24 în Danemarca și cu 35-27 pe teren propriu. Campioana Ungariei s-a calificat apoi în semifinale, fază în care a eliminat Oltchim. Finala a cedat-o însă în fața lui Buducnost.


Gyor, Buducnost, Vardar Skopje și FC Midtjylland se luptă în acest în weekend, în Budapesta, pentru câștigarea Ligii Campionilor. Este o bătălie inegală între zona de sud-est a Europei și nordul continentului. Dacă în urmă cu câțiva ani, echipele din Danemarca făceau legea în Liga Campionilor, acum polul de putere din handbalul feminin s-a mutat aproape de România. Danezii au câștigat șase din ultimele 10 trofee (câte trei de Slagelse și Viborg), în timp ce Norvegia se laudă la rândul ei cu tilul obținut de Larvik acum trei ani. Ultimele două ediții au fost adjudecate însă de Buducnost și Gyor, echipe calificate în Final 4, semn că lucrurile s-au schimbat radical. De altfel, lucrurile sunt evidente și după bugetele avute la dispoziție, grupările din zonă oferind cele mai importante contracte pentru a atrage inclusiv jucătoare din nodul continentului. Gyor se bazează pe perechea Haraldsen – Loke, în timp ce Buducnost contraatacă cu daneza Dalby.

Citește aici de ce Cristina Neagu este jucătoarea cheie de la Buducnost în semifinala cu Vardar Skopje.

Având în vedere că trofeul Ligii Campionilor se decernează în Ungaria, Gyor este mare favorită să reediteze succesul de anul trecut. Buducnost și Vardar Skopje au la rândul lor pretenții, în timp ce FC Midtjylland este văzută outsider, fiind și ultima grupare care a obținut biletele pentru Final 4

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și Roberta, uciși de Vlad Pascu
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde și-au pierdut viața Sebi și…
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit tinerețea și frumusețea mea”
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a vrut să iasă la poartă. Cum a fost convins să se predea
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a găsit acasă, dar el n-a…
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de 1 Mai!  ”Atât s-a putut!”
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de 1 Mai! ”Atât s-a putut!”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă un telefon
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Obiceiul care îți „omoară” încet, dar sigur, relația amoroasă: „Este dificil de ignorat răul pe care îl poate face”
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri:
Wrexham, echipa cumpărată de Ryan Reynolds, ar putea avea stadion cu 55.000 de locuri: "Tot oraşul ar putea veni la…
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut