CM de HANDBAL 2015| România, neputincioasă și cu Norvegia. Tricolorele se califică în optimi de pe locul 4. Franța sau Brazilia, adversarul în meciul care contează

Redactor:
Marius Hutu
CM de HANDBAL 2015| România, neputincioasă și cu Norvegia. Tricolorele se califică în optimi de pe locul 4. Franța sau Brazilia, adversarul în meciul care contează
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Meciurile Grupei D din ziua a 6-a a Campionatului Mondial de handbal feminin: Rusia – Kazakhstan 42-19, Spania – Puerto Rico 39-13, România – Norvegia 22-26
  • Meciurile Grupei C: Brazilia – Argentina 23-19, Franța – RD Congo 29-16, Coreea de Sud – Germania 28-40

România a pierdut cu 26-22 în fața Norvegiei și va încheia pe locul 4 în Grupa D, indiferent de rezultatul final cu Rusia de vineri (ora 19:15). Cum și Coreea a pierdut la scor cu Germania, 28-40, Franța sau Brazilia va fi adversarul din optimi.

  • România – Norvegia 22-26

Ungureanu, Munteanu – portari; Szucs, Pintea, Nechita, Neagu 8, Brădeanu 4, Perianu 1, Marin 1, Ardean 1, Manea 2, Tănăsie, Geiger, Buceschi 5, Vizitiu, Chiper

Grimsbo, Silje Solberg – portari; Molid 2, Kristiansen 6, Loke 1, Skongrad 1, Ingstad, Mork 7, Oftedal 5, Sulland, Wibe, Riegelhuth, Kurtovic 1, Herrem 3, Sanna Solberg, Tomac

22:56 România s-a apropiat la 21-24 în minutul 57, Tomas Ryde a cerut și un time-out pentru a ibndica o schemă, dar aceasta nu a ieșit. Mingea a fost pierdută, Norvegia a plecat în atac și a marcat pentru 25-21.


22:40 România a cedat definitiv și în fața Norvegiei, care cu 14 minute înainte de final conduce cu 21-13. Nordicele s-au relaxat, iar prima reprezentativa a mai redus din diferență (scor 18-23, min. 52). Hergeirrsson a cerut time-out


22:31 Greșeli în lanț făcute de tricolore în primele 11 minute ale reprizei secunde, iar Norvegia se desprinde la 7 goluri (19-12, min. 41). În plus, România a rămas și în inferioritate.


22:25 Tot Cristina Neagu deschide seria de goluri a naționalei și în partea secundă (11-14), dar apoi a dat ceva emoții, după ce a călcat pe piciorul Aureliei Brădeanu la aterizare.


22:21 A început repriza a doua. Tomas Ryde a revenit la formula din primul minut, cu cea mai experimentată echipă. Primul atac se încheie însă prost, cu o pasă greșită trimisă de Melinda Geiger. România a irosit, Norvegia a înscris: 10-14. 


22:06 După primele 30 de minute, Norvegia conduce cu 13-10. Startul României a fost ezitant cu multe greșeli și ratări, dar după 16-17 minute de joc tricolorele au început să echilibreze partida și chiar au oferit câteva faze de mare calitate. De la minus 5 goluri, 2-7, 3-8, 4-9, naționala a revenit la 8-10 în minutul 25. Jucătoarea primei reprize a fost Eliza Buceschi, care a intrat pe parcurs, dar care a „venit” cu 3 goluri, dar și cu susținere pentru Cristina Neagu.


22:04 2-0 în inferioritate!!! Clar, România dă semnale puternice de revenire. Eliminarea Crinei Pintea nu s-a simțit, iar tricolorele sunt din nou la două lungimi în spatele Norvegiei, 10-12.


22:00 Crina Pintea a văzut prima eliminare de 2 minute a jocului, după ce Heidi Loke a pivotat pe lângă ea. De la 10-8, Norvegia s-a desprins din nou la 12-8 (min. 27).


21:56 Momente mai bune de joc pentru România. Eliza Buceschi a adus un plus în atacul echipei, a și marcat două goluri și pare să se sincronizeze foarte bine cu Cristina Neagu în linia de 9 metri. Tricolorele au redus la 7-10 (min. 23), motiv pentru Norvegia să ia time-out.


21:50 În sfârșit, Cristina Neagu este ajutată să iasă de sub marcajul de om la om. Eliza Buceschi a făcut un blocaj, iar interul stânga a scăpat de Nora Mork, s-a înălțat peste toată apărarea adversă și a înscris pentru 8-4 (min. 17).


21:47 Ada Nechita a mai ratat încă o situație față în față cu Grimsbo, astfel că a fost schimbată cu Laura Chiper. Norvegia conduce cu 8-3 (min, 15), după ce a marcat din nou pe contraatac, a doua oară în această partidă.


21:42 După 12 minute de joc, Norvegia s-a desprins la 6-2 (min. 12). Atacul pare destul de greoi, iar aruncările de la distanță sunt „telefonate”. Apoi, Ardean și Nechita au ratat fiecare câte o situație de unu la unu. Tomas Ryde a luat time-out și chiar s-a implicat cu indicații!


21:35 Primul gol al României este înscris de Cristina Neagu, de la 7 metri (scor 1-1), după ce naționala irosise trei atacuri, una prin Ardean și două prin Geiger.


21:30 România a început meciul în apărare în formula: Ungureanu – Ardean, Neagu, Brădeanu, Szucs, Manea, Nechita. În atac, Szucs este sschimbată cu Melinda Geiger.


21:10 Înaintea startului cu Norvegia, tricolorele vor ține un moment de reculegere în memoria celui mai bun handbalist român din toate timpurile, Gheorghe Gruia, care a trecut în neființă seara trecută, la 75 de ani.


21:05 Pot fi afectate jucătoarele de critici în timpul unui turneu final? Din propria experiență, Radu Voina a precizat la Dolce Sport: „Trebuie să știi foarte clar că vei fi atacat atunci când vii la echipa națională. Sunt colegi care așteaptă un pas greșit, sigur că influențează. Sunt fete care sunt toată ziua pe laptop, deci sunt la curent cu absolut toate reacțiile, care perturbă viața echipei. E stilul românesc și trebuie să știi de la început că asta este activitatea”.


20:51 Tomas Ryde a dezvăluit la Frederikshaven, într-un interviu acordat colegilor de la Dolce Sport motivul pentru care s-a despărțit de Bogdan Burcea și cum l-a cooptat în echipă pe Costică Buceschi: „Au fost câteva probleme între mine și Burcea. Nu-mi plăcea cum lucra cu echipa. Am vorbit cu Alexandru Dedu și mi-a spus despre Buceschi că este un tip discret și corect”.

Fostul selecționer, Radu Voina, a ridicat însă o problemă în condițiile în care Costică Buceschi a fost destituit de la HCM Baia Mare și din caua comunicării greoaie cu jucătoarele străine: „Nu știun cum se înțeleg în primul rând antrenorii între ei, cum comunică la antrenamente, cum stabilesc o strategie”.


20:37 Tricolorele vor ieși în câteva momente la încălzire. Partida Spania – Puerto Rico tocmai s-a terminat, scor 39-13. Spania a acumulat 6 puncte în Grupa D, iar vineri va înfrunta Norvegia.


20:10 În presa norvegiană, două personaje sunt în centrul atenției, de fapt trei, în ceea ce privește echipa României: Tomas Ryde, Gheorghe Tadici și Cristina Neagu. Norvegienii au insistat mult pe faptul că Ryde a venit la naționala României după „Despotul” Tadici, perceput în Nord ca un antrenor din aceeași categorie cu Evgeny Trefilov.

Selecționerul campioanei olimpice, Thorir Hergeirsson, a evitat să vorbească despre tactică înaintea jocului din această seară pentru „că au un antrenor suedez”, după cum a precizat acesta pentru Aftenposten.


19:57 Randi Gustad, unul dintre experții handbalului din Norvegia, a declarat pentru TV 2 Norge înaintea acestei partide, că reprezentativa nordică trebuie să se apere foarte bine în fața tricolorelor: „Jocul de apărare devine foarte important împotriva României. Cristina Neagu trebuie oprită, ea va înscrie oricum goluri. România are însă jucătoare foarte bune pe fiecare poziție, care joacă în Liga Campionilor„.


 

19:45 Așa cum a anunțat încă de acum o lună, Norvegia a lăsat-o acasă pe Katrine Lunde, probabil cel mai bun portar al lumii din ultimii ani. Thorir Heigersson se bazează în mare măsură pe aceeași echipă care a câștigat anul trecut Campionatul European. Lotul principalei favorite la câștigarea titlului mondial arată astfel:

  • Grimsbo, Silje Solberg – portari; Molid, Kristiansen, Loke, Skogrand, Ingstad, N. Mork, Oftedal, Sulland, Wibe, B. Riegelhuth, Kurtovic, Herrem, Sanna Solberg, Tomac

În așteptarea celor două derby-uri ale zilei, România – Norvegia și Correa de Sud – Germania, Rusia și Brazilia au făcut noi pași pentru câștigarea grupelor din care fac parte. Echipa lui Trefilov a câștigat la scor cu naționala Kazakhstan, scor 42-19, astfel că a acumulat deja opt puncte în Grupa D, maximum posibil. În cazul în care România nu obține cele 2 puncte în această seară, Rusia este încă după runda cu numărul 4 câștigătoarea grupei

Brazilia a câștigat cu Argentina, scor 23-19, astfel că a ajuns la un meci distanță de a termina pe locul 1 în Grupa C. Campioana mondială  en-titre va avea un meci tare vineri, cu Franța. Brazilia poate fi lider la sfârșitul fazei grupelor, dar și pe locul 3 dacă nu se impune în ultimul joc.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…