PARANORMAL!** Vâlcencele revin după ce au fost conduse la 4 goluri: 35-31, cu Gyor! Trimite-le mesajul tău

Redactor:
Marius Hutu
PARANORMAL!** Vâlcencele revin după ce au fost conduse la 4 goluri: 35-31, cu Gyor! Trimite-le mesajul tău
  • Publicat:
  • Actualizat:

Oltchim zburdă spre finala Ligii Campionilor. După un sezon de Champions League în care nu a strălucit, Vâlcea a renăscut atunci când o ardea buza mai tare, în semifinale. Campioana a câștigat prima bătălie cu Györ, scor 35-31 (13-17), iar acum are prima șansă pentru accederea în finală.
Nici cel mai bun psiholog din lume n-ar fi reușit să remonteze Vâlcea așa cum au făcut-o jucătoarele de la Györ. În ultima secundă a primei reprize, sârboaica Lekic înscria un gol pe la spate, care în primă fază a arătat a umilință! O fază tradusă prin „Hai să vă arătăm handbal!”, un moment care punea punct unei reprize controlate de Györ și încheiată la patru goluri diferență (17-13). Acea fază avea să schimbe însă radical meciul.

Ură ca între Messi și Ronaldo

Golul marcat de Lekic le-a trezit orgoliul vâlcencelor, astfel că de la cabine a revenit o echipă mâniată, gata să-și dea și sufletul pe teren pentru a reface ordinea într-o sală în care, în general, adversarii nu suflă. Ce avea să se întâmple în următoarele 30 de minute poate fi inclus ușor în categoria SF. Luminița Huțupan-Dinu, goalkeeper-ul cu trei Ligi ale Campionilor în spate, s-a transformat într-un om cu puteri paranormale, a micșorat poarta în fața adversarelor și a dat tonul unei reveniri cum nu s-a văzut în handbalul românesc în ultimii ani. Gladiatoarele cu contracte de 18.000 – 20.000 de euro pe lună de la Györ au fost hipnotizate, astfel că și cele mai simple pase au fost date în picioarele adversarelor. Görbicz, Lekic și Loke s-au „dușmănit” mai ceva ca Messi cu Ronaldo.

Vizitiu, Curea, Nechita, reinventate

În numai șase minute, Oltchim a refăcut un handicap de cinci goluri, de la 13-18 preluând conducerea într-un mod halucinant (20-19). Vâlcea a transformat jocul într-o adevărată coridă, Györul părând a fi o echipă hăituită, care își pierduse definitiv capul. Publicul a început să numere „bobocii”, iar pentru a-i înflori mai repede a transmis căldura necesară ca Oltchim să ia viteză. N-a mai fost nevoie de tactică, de nervi, totul a mers strună în tabăra gazdelor, a fost ca atunci când te ia valul. Într-o viteză amețitoare, cu Vizitiu, Curea și Nechita reinventate, scorul s-a modificat incredibil. În primele 14 minute ale reprizei, Oltchim a marcat de 15 ori, primind numai patru goluri (28-21). Din acest moment, campioana României a devenit favorita semifinalei, iar până la finalul jocului a încercat să mențină o diferență care să o ajute la Veszprem. Vâlcea a mai pierdut însă din turație până în final, astfel că după prima încleșatare cifrele din dreptul celor două echipe s-au oprit la 35-31. Sâmbătă, la Veszprem, un oraș cu semnificații multiple pentru români, urmează altă coridă.

„Avantaj Oltchim pentru că se joacă la Veszprem”

Partida retur Gyor – Oltchim se va disputa, sâmbătă (ora 17:00), la Veszprem. Campioana Ungariei a preferat fostul oraș al lui Marian Cozma ca locație, având în vedere că în urbea maghiară există o sală cu o capacitate de 6.000 de locuri. La Gyor ar fi intrat numai 2.500 de suporteri. „Vom juca într-o sală mai mare ca la Vâlcea, dar atmosfera nu va fi la fel de incendiară, întrucât tribunele sunt mai mari. Publicul a făcut diferența la noi, nu știu dacă va fi același lucru și la Veszprem. Pentru Gyor este un dezavantaj că nu va evolua în sala în care se antrenează zi de zi”, a explicat Mica Brădeanu.



„Să nu ne luați acum favoriți!”

Radu Voina a trecut aseară de la agonie la extaz. Partida a făcut parte din categoria celor care i-au mai scos câteva fire albe de păr. După joc, antrenorul a rămas cu picioarele pe pământ și a dat deja alarma.

Cum caracterizați repriza secundă a Oltchimului?
A fost o repriză bună. Ce ar fi handbalul dacă l-am juca tot timpul așa, ar fi mult prea simplu. Oricum, să recuperezi cinci goluri în șapte minute, demonstrează ceva.

Ce le-ați spus fetelor la pauză?
În orice caz nu le-am bătut. Prima repriză a fost exact opusul celei de-a doua părți. Fetele au refuzat contactul, iar jucătoare de clasă enormă, precum Amorim, Gorbicz și Loke și-au spus cuvântul.

Concluzia jocului?
De reținut că această victorie am obținut-o cu mai puțin de jumătate de echipă. Pe lângă mai vechile accidentări au mai apărut cele ale Mariei Jovanovic și Valentinei Ardean.

Este Vâlcea favorită după acest rezultat?
Am spus-o încă înaintea acestui joc, indiferent de scor, calificarea se va decide după cele două manșe. Totul este posibil la acest nivel. Chiar dacă am câștigat, să nu ne considerați favoriți pentru că nu suntem!

În urmă cu doi ani, Vâlcea a eliminat Gyor în semifinale după o victorie la patru goluri.
Diferența este că atunci ne-am calificat după ce ne-am impus în al doilea meci la patru goluri. Acum, returul se joacă în Ungaria.

Bohn: „E un rezultat bun”

Antrenorul formației maghiare, Karl Eric Bohn, s-a declarat mulțumit de faptul că echipa sa a „scăpat” cu o înfrângere la patru goluri după cum a arătat repriza secundă. „Am făcut multe greșeli stupide în partea secundă. Până la urmă este un rezultat bun. În final putea fi și o înfrângere la 1-2 goluri, dar și la zece goluri. 35-31 îl consider un rezultat normal și e bine că s-a întâmplat așa”.

„Oaspete” de lux ce vedetă la Vâlcea! Pineau, încurajări pentru Oltchim
Franțuzoaica Alison Pineau (foto), cel mai important transfer realizat de Vâlcea până în prezent pentru sezonul următor, a ținut să vină în România la sfârșitul săptămânii. Motivul? A vrut să-și cunoască încă de acum viitoarele coechipiere și să susțină Oltchimul în disputa cu formația maghiară. Cea mai bună handbalistă a lumii din 2009 a urmărit meciul de lângă Bogdan Voina, fiul antrenorului Radu Voina. De altfel, fostul stelist i-a fost ghid având în vedere că vorbește fluent franceza.

Șase pași de recuperare rapidă

ProSport vă prezintă în șase puncte cum a reușit Oltchim să întoarcă aseară un meci care părea pierdut după 30 de minute.

1. Luminița Huțupan-Dinu a ieșit în evidență atunci când Oltchim avea cea mai mare nevoie de ea. Experiența acumulată de-a lungul anilor în Champions League s-a văzut în partida cu Györ, chiar dacă bravul portar a revenit între buturi după o pauză de trei ani. În avancronica meciului titram: „Cine apără?” A apărat Luminița în detrimentul norvegiencei Haraldsen, la nivelul porții fiind făcută până la urmă și diferența. Pe lângă cele 17 parade, Huțupan s-a mai aflat la originea câtorva goluri prin contraatacuri. Ea a dat aer echipei în momente de joc decisive.

2. Oltchim a revenit în meci și pentru că a avut orgoliu în partea secundă. Înrăite de golul lui Lekic, „chimistele” au revenit în teren după pauză gata să se și bată dacă meciul ar fi cerut-o. Spiritul de sacrificiu s-a văzut în special în apărare, unde rândurile s-au strâns, iar Loke, în principal, nu a mai mișcat.

3. Görbicz și-a pierdut capul în partea secundă, oferind câteva pase în picioarele adversarelor. Iar când vedeta de la Györ nu merge, nu joacă nici echipa, lucru care s-a și văzut.

4. Vizitiu, Curea și Nechita și-au recăpătat încrederea de care aveau nevoie, reușind să marcheze la primele acțiuni. Realizările le-au descătușat, astfel că au urmat multe alte goluri importante. Apoi, Aurelia Brădeanu a fost capul limpede din jocul Oltchimului. Interul a dat echilibru echipei între faza de atac și cea de apărare. În plus, și-a asumat riscuri de la nouă metri, trăgând echipa după ea și pe atac.

6. Publicul a fost și acum fenomenal. Atmosfera creată în partea secundă a fost cu adevărat cutremurătoare pentru unguroaice, cărora le-a „fugit” practic pământul de sub picioare.


COMENTARIUL MINUT CU MINUT AL MECIULUI

Min60: FINAL DE MECI! Oltchim reuseste o victorie fabuloasa! 35-31! Returul va fi peste o saptamana!

Min60: Gol Gorbicz! 35-31!
Min60: Gol Nechita! 35-30!
Min59: Gorbicz inscrie de la sapte metri: 34-30!
Min58: Gol Ozel! 34-29

Min58: Time Out solicitat de Radu Voinea
Min58: Amorim inscrie pentru 33-29!
Min57: Curea inscrie golul 33!

Min56: Sapte metri pentru Gyor! Gorbicz inscrie pentru 32-28
Min56: Eliminare pentru Gyor!
Min55: Gol Vizitiu! 32-27
Min54: Aruncare de la sapte metri! Gorbicz inscrie: 31-27

Min53: Gyor inscrie prin Loke pentru 31-26!
Min51: Gol Bradeanu: 31-25!
Min50: Apara Hutupan, rateaza Curea
Min49: Gyor inscrie pentru 30-25
Min49: 30-24, rateaza Ozel!
Min48: Gol Ozel: 30-23
Min47: 29-23

Min47: Apara Hutupan!
Min46: Gol Oana Manea: 29-22
Min45: 28-22! Gyor revine in joc
Min45: Gol Curea! 28-21
Min44: Apara Hutupan!

Min42: Gol Nechita: 27-21
Min42: Amorim este eliminata!
Min42: Apara Hutupan!

Min41: 26-21!
Min40: Bradeanu inscrtie fabulos: 25-20
Min40: Gyor inscrie golul 20!
Min39: Gool, Curea! 24-19 pentru Oltchim

Min38: Goool, Ozel! 23-19!
Min37: Gol Vizitiu: 22-19
Min36: Goool, Nechita! 21-19!

Min36: Gol Curea: 20-19!

Min36: Gol Vizitiu: 19-19
Min35: Amorim readuce avantajul: 18-19
Min34: Nebunie! Vetkova egaleaza: 18-18
Min33: Gol Vetkova: 17-18
Min33: Pasa Hutupan, gol Nechita: 16-18
Min32: Gol Vizitiu: 15-18
Min31: Primul gol pentru Ada Nechita: 14-18

Min31: Gyor se duce la 13-18
Min31: Incepe repriza a doua

PAUZĂ‚: Oltchim – Gyor 13-17

Min30: Lekic inscrie fabulos, cu o aruncare printre picioare: 13-17!
Min30: Time Out cerut de unguri

Min30: Inscrie Managarova: 13-16
Min30: Gorbicz inscrie de la sapte metri: 12-16
Min29: Gol Amorim: 12-15
Min29: Gol Curea: 12-14
Min28:
Gol Gorbicz: 11-14
Min28:
Gol Vizitiu: 11-13
Min27: Meirosu este eliminata pentru doua minute

Min27: Meirosu arunca de la sold, dar rateaza
Min26: Meirosu inscrie: 10-13
Min25:
Oltchim pleaca pe contra dar Vetkova faulteaza in atac
Min24: Managarova greseste, Gorbicz inscrie pentru 9-13
Min22:
Amorim nu ii da nicio sansa lui Hutupan: 9-12
Min21: Gol Bradeanu: 9-11
Min20: Curea inscrie pentru 8-11
Min20:
Hutupan este batuta inca o data: 7-11

Min19: Gol Meirosu! 7-10
Min19: Rateaza Bradeanu, Gyor se duce la patru gouri: 6-10
Min18: Radu Voina solicita time out: Gyor s-a distantat la trei goluri! 6-9
Min18:
Meirosu arunca din prepasiv si rateaza
Min17: Radicevic inscrie: 6-8!
Min17:
Apara Hutupan
Min16:
Meirosu vede galben!

Min14: Amorim duce Gyor in avantaj: 6-7
Min14: Elisei rateaza, Hutupan face minuni
Min13:
Iese Tolnai, intra Hutupan
Min12: Gorbicz egaleaza: 6-6
Min12:
Ozel arunca peste bara
Min11:
Gyor revine la 6-5
Min11: Gol Bradeanu! 6-4

Min10: Gorbicz arunca in bara!
Min9:
Elisei pleaca pe contra, marcheaza dar arbitrul arata pasi! Oltchim joaca in inferioritate
Min7: Bradeanu si Managarova readuc Oltchimul in avantaj: 5-3
Min7:
Gorbicz inscrie: 2-3
Min7:
Gyor joaca foarte bine cu pivotul si obtin aruncare de la 7 metri
Min6:
Rateaza Ozel
Min5:
Bradeanu arunca peste, Tolnai blocheaza pe contra
Min5:
Amorim arunca puternic si egaleaza: 2-2

Min4: Inca o aruncare de la sapte metri pentru Oltchim!: 2-1
Min3:
Gyor egaleaza: 1-1!
Min2:
Talida blocheaza primul atac al unguroaicelor
Min1: Oltchim conduce cu 1-0!
Min1:
Oana Manea inscrie dar se acorda aruncare de la 7 metri!
Min1:
A inceput meciul! Oltchim are prima minge


Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular
S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de…
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Florin Manea, atacat de un apropiat al clubului Tottenham, după anunțul făcut despre Radu Drăgușin: „Lipsit de sens!”
Florin Manea, atacat de un apropiat al clubului Tottenham, după anunțul făcut despre Radu Drăgușin: „Lipsit de sens!”
Are 77 de ani și arată SPECTACULOS! Solista are și iubit TINEREL: regulile pe care le respectă cu sfințenie
Are 77 de ani și arată SPECTACULOS! Solista are și iubit TINEREL: regulile pe care le respectă cu sfințenie
Doamne ferește! Ce tragedie! A murit Marian Stan!
Doamne ferește! Ce tragedie! A murit Marian Stan!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca.
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut…
Cristi Tănase a scăpat de sub control! Acum s-a aflat ce i-a făcut soției și copilului său. Scene de groază
Cristi Tănase a scăpat de sub control! Acum s-a aflat ce i-a făcut soției și copilului său. Scene de groază
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Semnul că ai putea fi alcoolic funcțional care te dă de gol în cârciumă: „Vei găsi inevitabil o scuză”
Semnul că ai putea fi alcoolic funcțional care te dă de gol în cârciumă: „Vei găsi inevitabil o scuză”
Meciul secolului. Tyson Fury vs Oleksandr Usky. Tot ce trebuie să ştii: Oră, palmares, bani
Meciul secolului. Tyson Fury vs Oleksandr Usky. Tot ce trebuie să ştii: Oră, palmares, bani
E nevoie de omologare dacă schimbi motorul cu unul de la dezmembrări?
E nevoie de omologare dacă schimbi motorul cu unul de la dezmembrări?
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce…
×