Intră în scenă o nouă generaţie de handbaliste. Junioarele născute în 2000 şi mai mici vor juca la primul Campionat European. Atenţie la Alicia Gogîrlă: are doar 14 ani, dar este un inter dreapta cu talie deja importantă, 183 cm!

9 aug 2017 3529 afişări Comentează şi tu Handbal
Intră în scenă o nouă generaţie de handbaliste. Junioarele născute în 2000 şi mai mici vor juca la primul Campionat European. Atenţie la Alicia Gogîrlă: are doar 14 ani, dar este un inter dreapta cu talie deja importantă, 183 cm!

La nici două săptămâni distanţă după ce a câştigat medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European, naţionala feminină sub 17 ani intră în focurile primului Campionat European, programat în Slovacia, în perioada 10-20 august. Echipa a plecat miercuri de la Oradea cu autocarul spre Michalovce, iar joi va debuta în compania Franţei (ora 14:30).

 • Grupele Campionatului European sub 17 ani (Slovacia)
 • Grupa A: Rusia, Olanda, Germania, Austria
 • Grupa B: Danemarca, Ungaria, Croaţia, Muntenegru
 • Grupa C: Franţa, Suedia, România, Cehia
 • Grupa D: Norvegia, Spania, Serbia, Slovacia

După un turneu reuşit la Gyor, speranţele în privinţa unui alt rezultat notabil al naţionalei U17 sunt mari. ”Vorbim despre o generaţie de mare viitor, compusă din jucătoare cu personalitate, care au demonstrat deja că sunt capabile de lucruri importante când se concentrează. Mai este de lucru cu această echipă, dar uşor-uşor se consolidează un grup puternic. Sunt jucătoare care peste 3-4 ani pot face pasul către naţionala mare, dar trebuie să avem mare grijă de ele”, ne-a declarat Stelua Luca, vicepreşedintele FRH, şi şeful delegaţiei la Euro. De remarcat faptul că fosta internaţională a crescut aproape jumătate din aceste fete la Centrul Naţional de Excelenţă de la Vâlcea, înainte ca ea să fie aleasă în Bord-ul FRH.

În cea mai mare parte, România merge cu aceeaşi echipă cu care a fost prezentă şi la FOTE. O singură modificare a fost efectuată, Cristina Ciauşescu, accidentată, fiind înlocuită cu Ana Micu. În plus, în lot au mai fost cooptate încă trei fete, Oana Căpraru, Miruna Pica şi Alicia Gogîrlă, ultima nimeni alta decât fiica fostei mari handbaliste Simona Gogîrlă. Interesant este faptul că Alicia nu are decât 14 ani, dar este deja o jucătoare de mare viitor, un inter dreapta care măsoară 1.83 metri.

Lotul României

 • Portari: Diana Ciucă, Andreea Chetraru, Ana Micu
 • Extreme stânga: Denisa Vâlcan, Marina Ilie, Oana Căpraru
 • Interi stânga: Monica Barabas, Andreea Târşoagă, Patricia Moraru
 • Centri: Ioana Bălăceanu, Andreea Popa
 • Interi dreapta: Alicia Gogîrlă, Miruna Pica, Irina Neacşu
 • Extreme dreapta: Isabela Dragnea, Andra Moroianu
 • Pivoţi: Iuliana Marin, Oana Jipa

România va debuta într-un meci cu Franţa, naţională pe care a învins-o aproape de fiecare dată în meciurile de pregătire şi care a ocupat locul 5 la FOTE. Partida se anunţă însă destul de dificilă, în condiţiile în care lotul Franţei s-a întărit cu câteva fete de la naţionala U19, care a câştigat medalia de aur la sfârşitul săptămânii trecute.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.