FRH a luat decizia în cazul manifestărilor rasiste la adresa lui Pineau: HC Zalău va juca 3 etape fără spectatori şi a primit o amendă de 2.000 de lei. Reacţia lui Gheorghe Tadici

15 feb 2016 8028 afişări Comentează şi tu Handbal
FRH a luat decizia în cazul manifestărilor rasiste la adresa lui Pineau: HC Zalău va juca 3 etape fără spectatori şi a primit o amendă de 2.000 de lei. Reacţia lui Gheorghe Tadici

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a analizat, luni, într-o şedinţă extraordinară sesizarea făcută de HCM Baia Mare cu privire la manifestările de natură rasistă a publicului prezent la partida HC Zalău - HCM Baia Mare (scor 26-36), desfăşurată săptămâna trecută în cadrul etapei a 20-a. La sfârşitul şedinţei, HC Zalău a fost sancţionată cu o amendă de 2.000 de lei şi i s-a interzis să joace următoarele 3 partide cu spectatori. Practic, echipa pregătită de Gheorghe Tadici nu va mai putea fi urmărită pe viu de suporteri în acest sezon al Ligii Naţionale, pe teren propriu.

  • HC Zalău va juca fără spectatori partidele cu Alba Sebeş, Dunărea Brăila şi Corona Braşov

Cazul a fost judecat în primă fază săptămâna trecută, la nici 48 de ore distanţă de la terminarea partidei HC Zalău - HCM Baia Mare. Pentru că probele strânse la vremea respectivă nu au fost foarte concludente, Comisia Centrală de Disciplină a susţinut că se impune administrarea unor noi probe. A solicitat inclusiv punctul de vedere al antrenorului Aurelian Roşca, ale jucătoarelor Allison Pineau şi Alexandra Do Nascimento, explicaţii suplimentare din partea observatorului, dar şi înregistrări video din partea Jandarmeriei. Niciuna din părţile solicitate nu au trimis însă nimic la Federaţia Română de Handbal. Practic, în afara sesizării făcute, HCM Baia Mare nu a trimis niciun alt punct de vedere în acest caz. De asemenea, Jandarmeria a trimis doar un proces verbal, dar nicio probă video.

Mai mult, toate declaraţiile strânse, ale arbitrilor, observatorului, cronometrorului, etc nu au confirmat manisfestările rasiste. Din contră, toţi au susţinut că nu au auzit nimic! În atare condiţii, membrii CCD au judecat doar în baza înregistrării video şi audio a meciului prezentat în direct de DigiSport. Şi a decis o amendă de 2.000 de lei şi 3 meciuri fără spectatori pentru HC Zalău. Pentru că a susţinut varianta unei "înscenări", Gheorghe Tadici a anunţat deja că va face Apel.

Reacţia lui Gheorghe Tadici după şedinţa CCD:

"Spre deosebire de HCM Baia Mare, HC Zalău merge pe Regulamentele şi Statutul Federaţiei Române de Handbal, inclusiv Regulamentul Disciplinar. Astfel, vom face recurs la Comisia de Apel, achităm şi taxa de 1.000 de lei prevăzută de regulament. Iar după şedinţa de marţi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării vom vedea care sunt următoarele căi de atac la această înscenare. Ar însemna ca toate competiţiile sportive să se desfăşoare fără public sau să-i punem plasture la gură ca să stea ca la biserică".

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.