FOTO | Munţi de gunoaie, la câţiva metri de sala în care s-a jucat handbal la Jocurile Olimpice din 2012. Londra se revoltă!

12 sep 2017 1430 afişări Comentează şi tu Handbal
FOTO | Munţi de gunoaie, la câţiva metri de sala în care s-a jucat handbal la Jocurile Olimpice din 2012. Londra se revoltă! 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16726204/2/satul-olimpic.jpg

Mormane de gunoi menajer şi resturi de construcţii. Aceasta este imaginea care te întâmpină în aceste zile la intrarea în satul olimpic care aduna, nu mai departe de 2012, tot ce avea sportul mai bun, la ce-a de-a 30-a ediţie a jocurilor Olimpice de vară.  Daily Mail a publicat, marţi, fotografiile şocante şi relatează că această situaţie este cauzată de un abuz într-o zonă aflată în proprietatea London Legacy Development Corporation - o companie din industria dezvoltării de locuinţe.

Locuitorii afirmă, potrivit jurnaliştilor britanici, că vina le aparţine călătorillor, care au "folosit zona ca pe un depozit pentru un serviciu ilegal de colectare a deşeurilor". Este vorba despre un grup de oameni care şi-au stabilit baza de camping în apropierea cartierului olimpic. Firma care este responsabilă în acest moment de imaginea deplorabilă a zonei din estul Londrei fusese desemnată de autorităţi să dezvolte zone şi să aducă o creştere.

Locul aflat chiar la intrarea Copper Box Arena, care a găzduit competiţia de handbal şi concursul de pentatlon modern în timpul jocurilor, arată acum ca o groapă de gunoi: britanicii au inventariat ca găseşti în mormanele de gunoi inestetice: tăvi, bucăţi de garduri, ţevi, bucăţi din podele de lemn, bicilete, scaune, semnalizatoare şi multe altele. "Este imposibil ca toate aceste gunoaie să fie strict resturile celor din jur. Clar, le aduc de undeva!", se plâng localnicii.

"Un grup de călători a ocupat ilegal terenul din zona Parcului Olimpic Regina Elisabeta începând cu 24 august 2017", a replicat un purtător de cuvânt al firmei care deţine terenul, pentru Daily Mail.

  • România a fost reprezentantă la Londra 2012 doar de două arbitre la handbal: Diana-Carmen Florescu şi Anamaria Duţă.
  • Delegaţia tricoloră nu a avut reprezentant la pentatlon modern.
  • Podiumul Jocurilor Olimpice de la Londra a fost Franţa, Suedia, Croaţia - la handbal masculin. La feminin, aurul a fost câştigat de Norvegia, argintul - de Muntenegru şi bronzul - de Spania.
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.