EURO 2014 | Așa am trăit finala Europeanului: Norvegia și-a demonstrat din nou supremația: Norvegia – Spania 28-25

EURO 2014 | Așa am trăit finala Europeanului: Norvegia și-a demonstrat din nou supremația: Norvegia - Spania 28-25
  • Publicat:
  • Actualizat:

Norvegia a câștigat al șaselea titlu european din istorie, după ce s-a impus duminică în finala Europeanului din Ungaria și Croația, scor 28-25, în fața Spaniei


20:35 CASETĂ‚ TEHNICĂ‚. Riegelhuth a fost cea mai bună jucătoare a finalei, cu 10 goluri, fiind urmată de Nora Mork, cu 7 reușite. Mork a fost desemnată și cea mai bună jucătoare a Norvegiei și a meciului.

Norvegia – Spania 28-25 (10-12)

Norvegia: Silje Solberg 15 intervenții, Sando 2 intervenții – Linn-Kristin Riegelhuth 10, Mork 7, Sanna Solberg 3, Betina Riegelhuth 2, Loke 2, Kristiansen 1, Alstad 1.

Spania: Navarro 11 intervenții – Pena 10, Martin 4, Barbosa 4, Mangue 3, Aguilar 2, Chavez 1, Pinedo 1.


20:33 FINAL! Riegelhuth a marcat al zecelea său gol în această finală, iar Norvegia cucerește al șaselea aur la European, după cele din 1998, 2004, 2006, 2008 și 2010. Nordicele au meritat victoria, fiind mai concentrate, mai eficiente și mai experimentate. Chiar și fără o linie puternică de la 9 metri, dar cu extreme excelente, cu o Riegelhuth perfectă și cu Solberg eficientă în poartă, nordicele au câștigat meritat, scor 28-25.


20:30 E GATA!!!! Pena ratează în fața lui Solberg, iar Norvegia câștigă a șasea medalie de aur la un European. Senzațional meci, cu multe răsturnări de situație. Dar Norvegia a fost, din nou, mai bună.


20:25 Navarro își intră în mână pe final, blocând excelent aruncarea lui Oftedal. Spania poate egala din nou. Dar ratează încă o dată prin Martin, jucătoarea lui CSM București. Fusese o pasă superbă a lui Aguilar! Norvegia la +2, încă o dată? Marchează încă o dată Riegelhuth, a noua oară! 27-25 , mai sunt 2 minute. Dar Egozkue ratează!!! 


20:20 Revine Spania!!!! Vom avea un final infernal, dar acum Norvegia nu mai e în inferioritate. Cinci minute și jumătate rămase de joc, iar Spania este din nou în superioritate, după ce Wibe e eliminată! 7 metri pentru Spania, iar Pena poate aduce Spania la un singur gol. GOL PENA!!! 26-25, minutul 55. Ratează din nou Norvegia prin Oftedal. Poate fi din nou egal! Să vedem ce poate Spania…dar Solberg scoate incredibil mingea lui Fernandez!


20:15 … sau poate că nu! Spania face repede 24-21, dar Riegelhuth înscrie încă o dată, din nou sus, fără speranțe pentru Navarro! 25-21, în minutul 51. Norvegia ține cu dinții de avantaj, deși este în inferioritate numerică. Pasiv pentru nordice, iar Spania se poate apropia la 2 goluri! Și da, Martin a reușit să marcheze! 26-24 în minutul 54


20:10 Trei goluri pentru Norvegia! Betina Riegelhuth, sora mai mică a Linkăi face 23-20! Trei goluri pentru Norvegia, iar nordicele se distanțează… Acum meciul e întrerupt, după ce Solberg e lovită cu mingea în față de Pinedo. Spania e în cădere, Martin ratează o aruncare de la 7 metri și totul începe să se năruiască pentru iberice. Spania n-a mai marcat de 6 minute, iar acum ibericele sunt la -4 în spatele Norvegiei!


20:05 Nordicele dictează ritmul, dar Spania ține aproape și reușește să egaleze din nou la 20. Riegelhuth marchează din 7 metri, cu o aruncare sus, care a depășit-o pe Navarro. Portarul iberic nu a apărat mai nimic în această repriză secundă. Tot Riegelhuth face 22-20, extrema lui Larvik a ajuns la 7 goluri marcate, din 7 aruncări marcate! Mork și Riegelhuth au câte 7 goluri marcate!


20:00 Norvegia începe să joace din ce în ce mai bine. Mult mai eficiente în atac, nordicele reușesc să oprească atacurile iberice. Iar lipsa unor soluții de avarie pentru spaniole se vede. Când apărarea nordică a fost mai atentă la Pena, Spania a suferit. Totuși, echipa lui Jorge Duenas reușește să egaleze prin Mangue, după ce Spania a recuperat o minge în defensivă. E 18-18, cu 20 de minute și jumătate rămase. Dar defensiva norvegiană își face treaba, iar acum e 20-18, după ce Riegelhuth și Oftedal au marcat în mai puțin de 20 de secunde.


19:56 GOOOOOL NORVEGIA!!! 16-15, nordicele marchează pe contraatac, după o fază controversată, în care una dintre arbitre a încurcat-o pe Pena. Ibericele protestează dur. Interesant: Solberg, portarul Norvegiei, e eliminată pentru proteste. Barbosa are 7 metri, dar fosta jucătoare a Oltchimului ratează, Sando scoate excelent!


19:50 Norvegia are nevoie să crească mult în repriza secundă. Iar Mork începe bine, cu gol! 12-11! Cele două arbitre dictează aruncare de la 7 metri, iar Riegelhuth egalează! 12-12 în minutul 32, prima dată când Norvegia egalează în acest meci după mai bine de 25 de minute. Pinedo marchează imediat la poarta cealaltă, dar Loke reușește să aducă din nou egalitatea pe tabelă. Cinci goluri în primele 3 minute și 10 secunde ale reprizei secunde, se joacă foarte rapid, defensivele nu fac față.


19:38 E un meci echilibrat, dar Spania putea conduce mult mai clar dacă reușea un final de repriză mai bun. Problema ibericelor e că doar Pena și Barbosa au avut eficiență la finalizare. De partea cealaltă, Norvegia nu a avut nici viteza cu care obișnuise. Dar mai ales nu a avut o Loke eficientă, pivotul lui Gyor ratând 3 aruncări!

Norvegia – Spania 10-12 (pauză)

Norvegia: Silje Solberg 7 intervenții – Mork 4, Riegelhuth Koren 2, Sanna Solberg 2, Kristiansen 1, Loke 1.

Spania: Navarro 6 intervenții – Pena 7, Barbosa 3, Martin 1, Aguilar 1.


19:33 Final incendiar de repriză! După aruncarea ratată de Pena, Norvegia marchează prin Solberg, după o minge scoasă excelent pe extremă. Spania nu marchează de aproape 6 minute. Și Norvegia poate să egaleze la 11! 35 de secunde pentru ultimul atac. Pasă pentru Loke, dar pivotul lui Gyor trage direct în Navarro! Duenas cere timeout, dictează schema care trebuie respectată, iar cu două secunde înainte de final, Aguilar face 12-10! Final bun de repriză pentru iberice, care au condus și la 5 goluri!


19:28 Contraatac excelent al Spaniei, dar Solberg intervine senzațional în fața lui Carmen Martin. Rămâne 11-7 în favoarea Spaniei, în minutul 25. Gol Kristiansen, dar un gol chinuit. E surprinzător să vezi echipa norvegiană fără idei! Dar, în cele din urmă, nordicele se apropie din nou la doar două goluri, după ce Riegelhuth a transformat un 7 metri! Ohhhh, ce ratare! Pena încearcă o boltă din 7 metri, dar Solberg prinde!


19:20 Pena marchează cu o aruncare superbă, iar Martin o dublează! S-a făcut 9-5 în doar 40 de secunde, iar Spania mai câștigă o minge în defensivă. Norvegia nu se regăsește! E drept, nici poarta nu merge, Solberg având un procentaj teribil, de 18%!!!! 10-5 pentru Spania, în minutul 19. Hergeirsson schimbă jucătoarele, schimbă și stilul defensiv, cu o apărare avansată. Dar în atac, nordicele suferă, Loke a prins mingea în semicerc, iar golul marcat de pivotul norvegian e anulat.


19:15 Greșeli mari pentru Norvegia, care nu se regăsește în această seară la Budapesta! Au doar 3 goluri marcate în primele 14 minute, dar surpriza mare e că nordicele n-au marcat deloc în superioritate numerică. Și, mai grav, în ofensivă nu au clarviziunea necesară să rupă defensiva spaniolă! 7-3 pentru Spania, după ce Pena marchează de la 7 metri! Dar după un timeout cerut de Hergeirsson, Solberg și Mork reduc din handicap, 7-5 pentru Spania în minutul 17.


19:11 Emoții pentru Norvegia, lucru care nu s-a mai văzut de mult timp în handbal! Deocamdată, Solberg evoluează excelent în poartă, are 3 intervenții. Interesant e că jocul cu pivotul nu funcționează la nordice, Loke având deja două ratări. Navarro intervine și ea excelent, dar Barbosa e eliminată 2 minute, pentru un fault la Loke. 4 intervenții pentru Navarro, care scoate și o aruncare de la 7 metri a Norei Mork!!


19:06 Meci foarte spectaculos până în minutul 7, cu multe goluri. Apărările nu reușesc să se ridice la un nivel înalt, iar problemele se pot vedea în tabăra Norvegiei. Spania poate trece prima dată la conducere, dar Carmen Martin ratează o aruncare de la 7 metri! Spania recuperează excelent o minge în defensivă, iar Barbosa marchează pentru 4-3. Al treilea gol pentru fosta jucătoare a Oltchimului!


19:05 A început meciul, iar Norvegia marchează după un atac pe faza a doua, Riegelhuth reușind să marcheze fără probleme. Fosta jucătoare a Oltchimului, Alexandrina Barbosa a egalat, însă Mork a pătruns superb și a făcut 2-1. Tot Barbosa egalează imediat!


19:00 Peter Bruun și Courtney Gahan, jurnaliști care colaborează cu site-ul oficial al EHF, și-au ales favoritele din această seară, iar dacă Bruun consideră că Norvegia va câștiga, Gahan crede că Spania va cuceri primul titlu european din istorie.


18:55 Meciul va fi arbitrat de cele două surori Bonaventura, franțuzoaicele despre care Tadici spunea că avantajează mereu Norvegia. E cunoscut deja meciul din finala Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra, când cele două arbitre au fost criticate dur de către naționala Muntenegrului, care a pierdut în fața Norvegiei.


18:40 E a doua finală dintre Spania și Norvegia la un European, prima având loc în 2008. Atunci, nordicele au câștigat cât se poate de categoric, scor 34-21. Acum, Spania joacă mult mai bine, are o echipă mai experimentată, și a echilibrat balanța valorică.


De cinci ori campioană europeană în 11 ediții ale turneului final, Norvegia are șansa duminică să își treacă în palmares un nou trofeu. Trebuie, doar, să învingă Spania în finala Europeanului, care va avea loc la Budapesta, de la ora 19:00. Lucru care, teoretic, pare la îndemâna nordicelor. Cele două echipe s-au mai întâlnit deja la acest turneu final, în faza Grupelor Principale, chiar pe 13 decembrie. Atunci, Norvegia s-a impus cu 29-26, reușind să accelereze pe final exact cât a avut nevoie. Dar cum au ajuns cele două echipe în ultimul act?


Las Guerreras s-au impus la mare luptă în fața Muntenegrului și s-au calificat în a doua finală europeană din istorie

Spania, victorie la mare luptă contra Muntenegrului

În prima semifinală, Spania a trecut greu, scor 19-18, de Muntenegru. A fost un meci în care defensivele au fost la cel mai înalt nivel, iar absența Suzanei Lazovic, suspendată pentru eliminarea venită în urma unui fault dur în meciul contra Suediei, din Grupele Principale, a părut decisivă. Spania a început mult mai bine meciul și a condus cu 13-8 la pauză, reușind să reziste și în partea secundă, când Muntenegru a avut un forcing de final, insuficient însă pentru a avea șansa să-și păstreze titlul european cucerit în urmă cu doi ani. O mare parte din victorie i se datorează și Silviei Navarro, fostul goalkeeper al Oltchimului având 18 intervenții, un procentaj extraordinar pentru un astfel de meci, de 50%, frustrând-o pe Milena Knezevic, centrul naționalei muntenegrene ratând 7 aruncări!

Cel de-al doilea meci al serii la Budapesta, desfășurat în fața unei asistențe dezamăgitoare, de 3.000 de spectatori, o treime din capacitatea arenei Papp Laszlo, a opus Norvegia și Suedia, o reeditare a finalei Europeanului din 2010, câștigată tot de Norvegia. Iar echipa lui Thorir Hergeirsson, care la capacitate maximă a bătut tot la acest turneu final (n.r. – excepția fiind eșecul cu Ungaria, 29-25, când nordicele nu au avut șapte jucătoare), nu a avut mari emoții, conducând pe tot parcursul meciului. Așa cum a obișnuit, Norvegia a împărțit excelent sarcinile ofensive, în timp ce suedezele nu au stat decât într-o singură jucătoare, Isabelle Gullden, care a marcat 9 goluri și a depășit-o pe Cristina Neagu în topul golgheterelor turneului, urmând să câștige acest titlu.


Ibericele au mari probleme în fața Norvegiei, câștigând doar una din ultimele nouă întâlniri

Norvegia domină clar întâlnirile directe

Finala de duminică (ora 19:00, TVR 2) este, de fapt, reeditarea celei din 2008, când Norvegia a câștigat categoric, scor 34-21. De atunci, cele două echipe s-au mai întâlnit de opt ori în meciuri oficiale sau amicale, șapte dintre ele fiind câștigate de echipa nordică. Singura victorie a Spaniei a venit în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, când Spania a câștigat meciul din grupă cu 25-20.

Spania – Muntenegru 19-18 (13-8)

Spania: Navarro 18 intervenții – Pinedo 5, Mangue 4, Chavez 3, Pena 3, Barbosa 2, Beatriz Fernandez 1, Aguilar 1.
 
Muntenegru: Rajcic 7 intervenții, Barjaktarovic 4 intervenții – Radicevic 6, Bulatovic 4, Petrovic 2, Pavicevic 2, Mehmedovic 1.

Norvegia – Suedia 29-25 (13-11)

Norvegia: Silje Solberg 14 intervenții – Loke 6, Mork 5, Riegelhuth Koren 4, Herrem 3, Kristiansen 3, Sanna Solberg 2, Alstad 2, Betina Riegelhuth 1.

Suedia: Idehn 7 intervenții, Bundsen 1 intervenție – Gullden 9, Oden 3, Sand 2, Alm 2, Hagman 2, Torstenson 2, Fogelstrom 1, Roberts 1, Ahlm 1, Helleberg 1, Johansson 1.

 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup