EURO 2014 LIVE BLOG | România – Danemarca 29-29. Zece pentru Neagu, zece pentru Țăcălie: Insuficient! România, egalată în ultima secundă

Redactor:
Marius Hutu
EURO 2014 LIVE BLOG | România - Danemarca 29-29. Zece pentru Neagu, zece pentru Țăcălie: Insuficient! România, egalată în ultima secundă
  • Publicat:
  • Actualizat:

 


  • România – Danemarca 29-29 (FINAL)

20:53 Calculele sunt mai simple acum. Dacă batem Ucraina, mergem în Main Round cu un punct, iar în condițiile în care Norvegia bate azi Ucraina, lucrurile se simplifcă și mai mult. Norvegia va merge cu cele două puncte din victoria cu noi, plus cele din rezultatul cu Danemarca. Așadar, dacă Norvegia bate Danemarca joi, Norvegia are 4 puncte, iar Danemarca și România vor merge cu un singur punct, egalul din această seară. În cealaltă grupă, Spania are deja patru puncte, după victorii la Polonia și Rusia, ultima în această seară. Contează și rezultatul dintre Ungaria și Polonia, din această seară.


Foto: Sebastian Tătaru


20:55 Părerea specialistului. Cristina Vărzaru, la TVR2: „Nu mă așteptam să jucăm atât de bine. A fost un meci bun, păcat că am pierdut punct. Danezele au reușit să corecteze în defensivă după pauză. Noi nu am mers foarte bine pe partea dreaptă a defensive noastre. Am jucat exact, am jucat ce trebuia să jucăm. La capitolul moral am câștigat foarte mult după meciul acesta, chiar dacă am pierdut punct”


20:52 Țăcălie și Neagu, ambele cu zece goluri, au fost cele mai bune marcatoare ale României. Dar ce păcat! Ce mare păcat! Am fost atât de aproape de o victorie…


20:47 Tadici cere timeout. Fetele par încrezătoare. UN GOL ȘI VICTORIA E A NOASTRĂ‚. Dar arbitrii dictează pasiv la prima încercare de aruncare a lui Neagu. Iar pe atac, danezele, care au scos portarul, au marcat prin Thorsgaard. Se termină egal, 29-29. Ce dezamăgire! Am avut meciul în mână!


20:45 Danemarca joacă în 7 pe atac, fără portar! Riscă totul Pytlick. Dar Burgaard marchează cu o pătrundere din inter dreapta în stânga! Brădeanu scoate o aruncare de la 7 metri, când Neagu era scoasă om la om! DOUĂ‚ MINUTE RĂ‚MASE! GOOOOOOL NEAGU!!!!!! Danezele fac 29-28, prin Jorgensen.


20:43 Pivotare superbă a lui Chintoan și GOOOOL!!! 28-26, min.58! Am ținut superb de minge în momentul în care am avut superioritate, a fost 2-0 pe această superioritate. Avem două goluri, cu 2 minute și 48 de secunde rămase. HAI FETELOR!!!


20:41 Chintoan scoate 7 metri și eliminare! Neagu….GOOOOOL!!!! 27-26! SUPERIORITATE! Trebuie să ținem de rezultat!


20:38 Alergăm după daneze. În inferioritate, nordicele au marcat de două ori, cu ajutprul schemei care scoate portarul și introduce o jucătoare de câmp. Degeaba are Țăcălie 10 goluri. EGALĂ‚M DIN NOU PRIN NEAGU, 26-26, CÂND MAI SUNT 5 MINUTE ȘI JUMĂ‚TATE!


20:37 Al nouălea gol pentru Țăcălie, care reușește o pătrundere impetuoasă, la finalul unei succesive perfecte. 24-24, mai sunt opt minute! Dar Maria Fisker reușește să marcheze, al optulea gol!


20:31 Ratăm prin Brădeanu, iar Danemarca are șansa acum să treacă pentru prima dată în avantaj. Dar scăpăm!!! Forțare la Fisker, iar acum putem trece noi în avantaj. Greșim, greșim rău! Chiper putea lăsa mingea să iasă, dar o atinge și iese în aut. Toft, portarul danez, e în formă! Gravholt marchează, Danemarca are 24-23, conduce prima dată în acest meci.


20:29 Perianu comite pași în atac, din dorința de a marca, iar Danemarca marchează imediat prin Jorgensen. Două minute eliminare pentru România, Țăcălie! Momente foarte grele pentru tricolore. Ținem un minut și jumătate de atac, dar Neagu trage în portar, amenințată de pasiv. Danemarca egalează din nou în minutul 49!


20:28 Burgaard marchează repede, iar Perianu ratează aruncarea pe faza următoare. Timeout cerut bine de Jan Pytlick. Acum Danemarca se poate apropia la un singur gol. Dar Jorgensen țintește bara!


20:25 GOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA!!!! 23-20 CU FIX 16 MINUTE RĂ‚MASE DE JOC. INTRODUSĂ‚ ÎN LOCUL LUI NEAGU, ODIHNITĂ‚, PERIANU PĂ‚TRUNDE ȘI MARCHEAZĂ‚! TIMEOUT DANEMARCA. DA, SE POATE! Cinci minute și jumătate fără gol pentru Danemarca.


20:22 Avem și noi noroc! O minge bâlbâită de Pintea ajunge la Chiper, care înscrie. Recuperăm pe apărare! Și facem 22-20, prin Țăcălie!! Din păcate, irosim o contră pe care Ungureanu o lansase, după o paradă. De minute bune nu s-a mai înscris, iar PAULA UNGUREANU MAI SCOATE O MINGE


20:20 Tadici cere timeout. „Fetele, dacă nu ne apărăm, nu avem nicio șansă”, spune Cristina Neagu. E 20-20, minutul 41.


20:18 EGAL! Pentru prima dată în acest meci, danezele egalează! Am marcat doar de patru ori în aceste prime 10 minute, în timp ce danezele au înscris de opt ori. E clar că apărarea nu mai merge, Paula nu a respins niciun balon.


20:15 Neagu marchează al șaptelea său gol, dar avem probleme în defensivă, luăm ușor gol de la Fisker, iar Chiper e eliminată. Pe atac, Neagu e luată om la om, așa că atacăm în trei! Intră și Pintea… dar nu reușim nimic. Fisker marchează pentru 20-19, iar danezele se apropie la un singur gol pentru prima dată în acest meci!!


20:14 Chiper greșește în defensivă, fiind depășită ușor de Fisker, dar reușește să se revanșeze printr-un gol excelent de pe extremă. Dublă eliminare pe numerele 4: Thorsgaard și Bondar.


20:10 Danezele par că au un start mai bun. Norgaard marchează din 7 metri,iar avantajul nostru nu e decât de două goluri! Dar Pintea scoate un 7 metri, pe care îl va executa Neagu, care mai ratase o aruncare în prima repriză! GOL!!! BARĂ‚-GOL! Dar nu contează, e 18-15!


20:08 Începe repriza secundă. Danemarca are primul atac, să vedem ce schimbări au făcut danezele în joc. Iar prima fază e superbă, extrema Fisker reușește să pătrundă pe un culoar lăsat liber de Țăcălie. Dar interul Brașovului se revanșează, cu o aruncare puternică! 17-13!


20:06 Cristina Vărzaru, fosta jucătoare a lui Viborg, și cunoscătoare a handbalului danez, a declarat la TVR2 că echipa Danemarcei nu se aștepta la un joc așa bun al României:  „Danezii nu se așteptau la o asemenea prestație din partea României. Fetele joacă mai bine decât ne-am așteptat”

„Este normal atunci când te desprinzi să lași puțin piciorul de pe accelerație, dar controlăm în continuare partida. Trebuie să facem în continuare ceea ce am făcut în prima repriză. Sigur Ada a pățit ceva la clavilă, cred că este destul de grav și este out pentru acest meci. Sper să rezistăm, danezele au fost debusolate în prima repriză, s-a văzut că au ratat pase consecutive. Jucăm bine pe toate posturile, trebuie să continuăm”


20:04 Marius Huțu a realizat un rezumat al primei reprize: Cea mai stringentă problemă înaintea jocului a fost partea psihică. Cum se poate ridica o echipă căzută după o înfrângere usturătoare. Poate un debut de joc tare, lucru care a lipsit în primul joc? Chiar de la primul atac, România a intrat cu gol, reușită Țăcălie! Faza imediat următoare, Paula Ungureanu are o paradă de excepție. Alergăm rapid în atac și… din nou gol. Apare pe lista marcatoarelor Pintea: 2-0 (min. 2).

Naționala sparge gheața tocmai de pe posturile în care nu a avut prea mare succes cu campioana olimpică: inter dreapta, poartă, pivot. Începutul de joc descătușează și o formație debusolată cu 24 de ore în urmă. Efectele se văd imediat: golurile se înmulțesc în poarta Danemarcei, la fel și paradele Paulei Ungureanu. După numai 5 minute de joc, România conduce cu 4-0! Cine ar fi crezut? Tricolorele marchează și de la 7 metri prin Neagu, dar reușesc să evite și contraatacurile adversarelor. Mingile nu se mai vând, iar Danemarca nu beneficiază de principala armă. Timpul începe să se scurgă, jocului României începe să semene un fel de „Țaca-Paca”, Țăcălie prinde de fiecare dată plasa porții, iar moralul se reface treptat. Răutatea de care echip are nevoie se observă ușor în minutul 19, când Neagu înscrie cu sete, cu o viteză de 98%.

Adică cu 10 kilometri mai mult decât a atins maximul cu Norvegia. România reușește astfel să-și țină la respecta adversara, la 2-3 goluri distanță, chiar cinci spre finalul primei reprize (16-11, min. 26). Singurul scurt circuit apare pe finalul primei părți, când tricolorele nu reușesc să marcheze din două superiorități numerice. După 30 de minute, România a intrat însă la vestiare cu un alt tonus, dar și cu o diferență bună de scor, patru goluri: 16-12.


19:58 Câteva cifre la pauză: Țăcălie a marcat 6 goluri din 7 aruncări Neagu e la 5/8. Avem eficiență 67% în atac, iar poarta noastră a avut 45% procentaj de parare. Trebuie să menținem aceste cifre… Altfel poate fi deranj!


19:54 Din păcate, accidentarea Adei Nechita pare destul de gravă. Extrema dreaptă are umărul dreapta, cel pe care a căzut după duelul cu adversara sa directă, imobilizat și nu a mers la vestiare. Cel puțin în acest meci, Ada nu va mai juca!


19:52 Puteam să ne distanțăm la șase goluri, dar am ratat două șanse foarte bune! Păcat, mare păcat! Chintoan nu reușește să marcheze din postură de 1 vs 1 cu Toft, iar scorul la pauză e 16-12. Revenim imediat cu detalii și statistici despre prima repriză.

 


19:49 Am fost la un pas să recuperăm o minge în defnesivă prin Brădeanu, dar reacția căpitanului a fost întârziată, iar danezele reușesc să marcheze prin Stine Joergensen, din inter stânga. La poarta cealaltă, Chintoan scoate 2 minute eliminare pentru căpitanul danez, Line Joergensen.


19:46 Câștigăm o minge la mijloc, contraatac Elisei și face 16-11!!!! Danemarca nu a mai marcat de cinci minute, iar acum joacă și cu om în minus! Avem o șansă excelentă să ne distanțăm decisiv în acest meci. E o creștere incredibilă față de meciul cu Norvegia. E clar acum că acel început ne-a distrus psihic. Dar fetele s-au remontat excelent până acum. Să vedem cum reușim să ținem de acest rezultat!


19:44 Țăcălie are șase goluri, Neagu are patru! Jucăm bine pe inter în acest meci, iar acum ne putem duce la patru goluri diferență! Și ce face Neagu!!!!! Scoasă om la om de Kristiansen, jucătoarea lui Buducnost iese excelent din marcaj și pătrunde impetuos spre poartă! AVEM 15-11!


19:42 Probleme mari de tot pentru Ada Nechita. Un contraatac care era deja blocat e terminat de extrema lui HCM Baia Mare cu o căzătură pe mână. Se cere schimbare, problema pare a fi la umăr! Ada iese în lacrimi.


19:38 Copie la indigo pentru Țăcălie. Interul depășește ușor aproape de fiecare dată defensiva daneză și marchează fără probleme, cu o aruncare înceată, dar excelent plasată! Scenariu identic la poarta noastră, Norgaard marchează din nou din 7 metri. ȘI DIN NOU ȚĂ‚CĂ‚LIE! AL ȘASELEA GOL, CU O ARUNCARE LA COLȚUL SCURT. PROBLEMA E ÎNSĂ‚ A DANEZILOR, CARE O LASĂ‚ PREA UȘOR SĂ‚ PĂ‚TRUNDĂ‚.


19:36 În sfârșit, Neagu! Starul naționalei face 11-8, cu o aruncare-bombă, de 98 km/h! Cu 10 km/h mai rapidă decât în meciul cu Norvegia. Vorbeam cu colegii de la masa presei și remarcau că Neagu nu se văzuse până acum! 11-9, Norgaard din 7 metri. Meciul e echilibrat.


19:33 Avem 69% eficiență în primele 15 minute ale meciului. Dar Brădeanu e eliminată, iar Burgaard pătrunde excelent pe un culoar și face 9-7. Să vedem cum ne descurcăm în atac cu om în minus. Elisei e inter stânga, Neagu luată om la om. Țăcălie pătrunde și marchează din nou de pe inter dreapta! Ce meci face interul nostru!!


19:30 Jan Pytlick a cerut timeout pentru Danemarca. Să vedem ce le-a transmis antrenorul danez fetelor sale. Circulație bună, rapidă, dar ne apărăm bine în primă fază. Se mizează pe fantezia Kristinei Kristiansen, iar Mulle marchează de la 9 metri. Senzațională această jucătoare, care are doar 1,63m! Circulație înceată în atacul nostru, dar Elisei scoate 7 metri! Transformă LAURA CHIPER!!! 9-6 în minutul 15!


19:27 Din nou Țăcălie! Interul Coronei Brașov scoate un șapte metri, al doilea, dar Neagu irosește aruncarea, luând-o la țintă pe Poulsen, aruncând direct în brațele portarului danez. Nechita ratează de pe extremă, greșesc și nordicele. IAR CHINTOAN MARCHEAZĂ‚ PE CONTRAATAC, PRIMUL AL ROMÂNIEI DE LA ACEST EUROPEAN. Cam târziu, după 73 de minute. 


19:26 Facem tot ce trebuia să facem cu Norvegia. Acum am deschis excelent extrema dreaptă, pe Ada Nechita, iar jucătoarea lui HCM Baia Mare marchează primul gol de la acest turneu final! 7-4, minutul 10! Din păcate, Gravholt reușește și ea să marcheze. Începem să primim foarte ușor gol, avem probleme pe defensivă.


19:24 Fază superbă, cu Elisei în inter stânga, Neagu pe extremă, dar starul naționalei o ia la țintă pe Toft, din postură de 1 vs 1. Păstrăm atacul, dar ratăm, iar Țăcălie și Elisei se ciocnesc pe contraatacul danez. Kviesgaard marchează. 5-3! Revelația noastră e Țăcălie, care înscrie al treilea gol de pe inter dreapta!


19:22 Fisker face 4-1, dar avem om în plus, iar Neagu îi pasează lui Țăcălie, care aruncă cu tupeu și avem 5-1. Jucăm cu totul altceva față de meciul cu Norvegia, e o transformare radicală! Danemarca scoate portarul pentru a avea șase jucătoare în atac, dar nu marchează, iar Paula scoate o nouă minge, a cincea!


19:21 ÎNCĂ‚ O PARADĂ‚ A PAULEI!!! ÎNCĂ‚ UN 7 METRI! ÎNCĂ‚ UN GOL AL LUI NEAGU!!! 4-0 DUPĂ‚ 5 MINUTE. START INCREDIBIL!


19:20 Start excelent pentru Paula Ungureanu, a apărat primele trei mingi ale danezelor! Început mult mai bun decât cu Norvegia, când Paula nu a avut decât 24% procentaj de apărare al baloanelor! Angajarea pivotului merge excelent, iar Pintea scoate un 7 metri. TRANSFORMĂ‚ NEAGU!


19:18 Primul atac durează destul de mult, 50 de secunde, dar Țăcălie înscrie cu o aruncare puternică de la 10 metri! Fără șanse pentru Toft! Start bun! Ungureanu reușește să blocheze aruncarea Kristinei Kristiansen. Iar la poarta cealaltă, Crina Pintea înscrie cu o aruncare superbă, din cădere!!!! 2-0!! 


19:13 S-au intonat cele două imnuri. Galerie frumoasă a României, circa 400 de fani care au cântat imnul și încurajează fetele. Se dă drumul la mișcările de încălzire, urmează startul meciului. HAI ROMÂNIA!


19:09 Atenție mare la detaliu pentru speaker-ul sălii, care pronunță absolut impecabil numele danezelor. „Ă‚”-urile, „Ț”-urile sau „Ș”-urile lipsesc însă din naționala României. 


19:02 11 minute până la startul meciului sau, cel puțin, asta arată tabela din sala Fonix. Emoțiile încep să crească. România va avea o galerie puternică, danezii sunt în număr mic, maximum 15 persoane!


18:55 Între timp, românii au ajuns în număr destul de mare în sală, în jur de 250-300 de fani încurajând naționala lui Tadici. Deși sunt mai puțini, aceștia s-au organizat mult mai bine, grupându-se în tribună, astfel că decibelii produși vor fi mult mai mulți. Altfel, în partea opusă a tribunei unde sunt așezați fanii români, danezul Jakob Vestergaard stă pe chatul unui ziar danez cu fanii din țara adversarei din această seară.


18:47 Vă mai aduceți aminte de finala mică a Europeanului din 2010, atunci când România a cucerit medaliile de bronz chiar în fața Danemarcei, pe terenul echipei nordice? Atunci a fost 16-15, la finele unui meci incredibil, în care ambele echipe au avut apărări de fier, dar au și ratat enorm. Nu ne-ar deranja deloc ca scorul să fie la fel și azi.


18:41 „Echipa daneză e puternică, știm asta, nu ne gândim să blocăm o singură jucătoare”, a declarat Cristina Neagu pentru site-ul danez dr.dk. Interviul poate fi urmărit aici.


18:35 Foaia oficială de joc a ajuns la masa presei, iar jucătoarea care nu va evolua azi în naționala României, fiind lăsată în afara lotului este Ionica Munteanu, al treilea goalkeeper al naționalei. Este, practic, același lot de la meciul cu Norvegia.


18:31 Fetele noastre au ieșit la încălzire. Azi vor juca în roșu complet, în timp ce danezele evoluează în tradiționalul alb-roșu.


18:26 Jakob Vestergaard, directorul tehnic al lui CSM București, și Rasmus Rygaard Poulsen, șefului centrului de juniori al echipei bucureștene, sunt prezenți în Fonix Hall, pentru a urmări meciul din această seară. Cei doi au călătorit cu mașina de la București înaintea turneului final, iar în timpul competiției fac naveta Oradea-Debrecen. „Cred că va fi un meci destul de strâns, am fost puțin surprinși de diferența mare de scor a meciului România – Norvegia. Atunci, doar Cristina Neagu s-a ridicat cât de cât la așteptările unui astfel de meci”, a spus Rygaard Poulsen pentru ProSport.


18:14 Dacă la meciul România – Norvegia de duminică au fost circa 1500 de români, acum, cu o oră înainte de meci, nu au venit decât câteva pâlcuri de spectatori români.


18:08 Alexandru Dedu a sosit cu aproximativ două ore și jumătate la Fonix Hall, având ca și la meciul cu Norvegia un loc special amenajat pentru el, având în vedere că încă se deplasează cu ajutorul cârjelor. Nici de această dată, președintele FRH nu a dorit să ofere un pronostic, susținând aceeași variantă ca în cazul Norvegiei: „Pot să estimez ce se va întâmpla abia prin minutul 20”. Întrebat ce a simțit în minutul 20 al România – Norvegia, Dedu a precizat: „Mi-am dat seama că o să pierdem, însă speram că fetele vor reuși să se mobilizeze și să treacă peste debutul de partidă în care au fost 2-3 decizii de arbitraj contra noastră, nu mă feresc să spun asta”.

Imediat după meciul cu Norvegia, Dedu a vorbit cu jucătoarele la telefon: „Fetele erau dărâmate, sunt convins că multe nici nu au dormit toată noaptea, iar trei dintre ele au izbucnit în plâns”. Președintele FRH speră că jucătoarele au depășit momentul dificil după debutul de la Euro și, indiferent de rezultat, consideră că trebuie să își demonstreze valoarea.

Mâine, pe www.prosport.ro, puteți citi un interviu amplu cu Alexandru Dedu.


17:57 Gheorghe Tadici a vorbit pentru site-ul oficial al Federației Europene de handbal, respectiv pentru site-ul oficial al competiției, despre meciul cu Danemarca. Puteți urmări ce a spus în video-ul de mai jos.


17:50 Vești proaste pentru Ucraina înainte de meciul din această seară cu Norvegia, care are loc la 21:30. Anastasia Pidpalova și-a luxat degetul la antrenamentul de azi, agravându-și starea deja serioasă de după meciul cu Danemarca. Un interviu cu fosta jucătoare a Oltchimului va fi publicat mâine de ProSport.


17:43 Au mai rămas 90 de minute până la startul meciului, iar spectatorii nu se înghesuie să vină la Fonix Hall. E liniște în sală, doar trei români au ajuns deja. Pregătirile sunt în toi pentru meci, delegații EHF și voluntarii aflați la Debrecen agitându-se.


17:35 În primul meci de la acest turneu final, Danemarca a învins clar Ucraina, scor 32-23. A fost o victorie obținută meritat de daneze, care au accelerat puternic în repriza secundă, după ce în prima repriză scorul a fost echilibrat. Norgaard (8 goluri) și Mulle Kristiansen (6 goluri) au fost principalele pericole ale danezelor, iar situația ar trebui să se păstreze și azi. Cel puțin Kristiansen pare într-o formă excelentă, reușind atât goluri spectaculoase de pe linia de 9 metri, cât și pase de geniu pentru pivot sau pentru colegele sale. 

Danemarca – Ucraina 32-23 (14-11)

Danemarca: Toft 13 intervenții, Poulsen 1 intervenții – Norgaard 8, Kristiansen 6, Burgaard 1, Stine Joergensen 3, Line Joergensen 2, Gravholt 2, Kviesgaard 2, Spellerberg 1, Hansen 1, Fisker 1.

Ucraina: Timoșenkova 11 intervenții – Borșcenko 7, Nikolaienko 6, Pedereri 3, Laiuk 3, Volovnik 1, Glibko 1, Redka 1, Șuțka 1.


17:27 Un mic insight în ceea ce înseamnă naționala Danemarcei și modul în care echipa nordică înțelege să trateze un turneu final. Danezele au un microbuz cu toate produsele necesare – de la susținătoare de efort la apă – plus o aplicație care înregistrează toate datele necesare privind efortul chiar LIVE, în timpul meciului.


17:15 Bună seara! Suntem Marius Huțu și Adrian Costeiu și începem chiar acum LIVE BLOG-ul pentru meciul România – Danemarca, al doilea al tricolorelor de la Europeanul din acest an. Au mai rămas doar două ore până la meci. Iar speranța noastră e că imaginea de la meciul cu Norvegia va fi ștearsă.


După rezultatele înregistrate în prima zi a turneului final, la Debrecen, dar și după stările de spirit din cele două tabere, Danemarca este mare favorită. Dacă își dorește mai mult decât o calificare în grupele principale, România trebuie să arate cu totul altfel față de cum s-a prezentat cu Norvegia. Chiar dacă naționala lui Pytlick pare mai tare, mai omogenă, într-o zi mare – opusul celei prinse cu Norvegia – România poate produce surpriza, în fond, handbalul este uneori foarte imprevizibil.

Pentru a avea o șansă cu Danemarca,naționala trebuie să-și revină după o înfrângere usturătoare. ProSport a încercat să identifice cinci motive pentru care se poate întâmpla acest lucru:

1. Campionatul European este abia la început, nimic nu este încă terminat. România a pierdut primul joc, dar cu o victorie poate schimba întreaga situație din Grupa B. „Este foarte important să plecăm cu două puncte de aici, păcat că le-am pierdut pe cele două cu Norvegia, dar mai departe sunt foarte importante și cele două puncte cu Danemarca”, susține Gabriela Perianu. „Duminică a fost o zi dificilă pentru noi, a fost ca un șoc ce s-a întâmplat cu Norvegia, nu ne așteptam să fie așa, dar asta a fost în prima zi. Noi privim acum în viitor, încă suntem optimiste. Va fi greu, dar sunt sigură că va fi mult mai bine cu Danemarca”, a afirmat și Denisa Dedu.

2. În ultimii ani, România a suferit de fiecare dată după meciurile cu Norvegia, dar s-a bucurat după ce a terminat confruntările cu Danemarca, indiferent de competiția în care s-au întâlnit. La Mondialul din 2005, tricolorele au câștigat cu Danemarca în grupă și și-au croit drumul până în finală. Un succes și mai important a fost obținut la Euro 2010, în finala mică, atunci când România a câștigat dramatic, chiar pe terenul Danemarcei, cu 16-15.

3. Danemarca se aseamănă ca stil de joc foarte mult cu Norvegia, sunt destule voci în țară, chiar și în rândul echipei, care susțin că Danemarca este în prezent peste rivala sa din nordul continentului. Și atunci, cum ar putea fi bătută Danemarca dacă în jocul cu Norvegia s-a suferit foarte mult? „Dacă nu ne marchează pe contraatac, avem șanse”, spune Tadici, care vine și cu soluția: „Trebuie să alergăm cel puțin la fel de mult ca și ele. Să nu le dăm mingea și să ne alerge. Până la urmă, tot două picioare avem și noi”.

4. Tricolorele au de luat o revanșă după înfrângerea de duminică, în special în fața suporterilor, care s-au comportant incredibil la partida cu Norvegia, chiar și după ce au pierdut categoric. Publicul venit din țară le-a aclamat pe tricolore minute bune după joc. „Noi le mulțumim suporterilor că au fost lângă noi și sperăm să fie alături de noi și în meciurile viitoare. Ne vom lua revanșa pentru noi în primul rând și apoi pentru toată România”, a declarat Gabriela Perianu.

5. Este aproape imposibil ca România să prindă o zi la fel de slabă ca și cu Norvegia. Până la urmă, naționala a lăsat o cu totul altă impresie până să ajungă la Debrecen. Cu o săptămână mai devreme a dominat clar, la ea acasă, echipa Germaniei. „Sper ca Paula (n.r. – Ungureanu) să le ajute pe fete, pentru că este ca un imbold, o jucătoare emblematică pentru națională, într-o formă bună”, a precizat selecționerul. Jucătoarele cu experiență vor avea, probabil, un cuvânt greu de spus cu Danemarca, e greu de crezut că ar putea accepta ideea unei ieșiri din scenă pe ușa din spate.

Euro 2014
Grupa B

Etapa I (7 decembrie): Norvegia – România 27-19, Danemarca – Ucraina 32-23
Clasament
1. Danemarca   1   1   0   0   32-23   2 p.
2. Norvegia        1   1   0   0   27-19   2 p.
3. România        1   0   0   1   19-27   0 p.

4. Ucraina          1   0   0   1   23-32   0 p.
Etapa II (9 decembrie): România – Danemarca, Ucraina – Norvegia
Etapa III (11 decembrie): România – Ucraina, Norvegia – Danemarca

În Grupele principale (faza următoare a competiției), primele trei clasate vor intra păstrând rezultatele din prima fază a grupelor. Echipele din Grupa B se vor întâlni cu cele din Grupa A, care e compusă din Spania, Ungaria, Rusia și Polonia.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup