Cum să scapi din „lagăr”!** Un alt părinte rupe tecerea cu o mărturie șocantă, în cazul „Orientarea sexuală în handbal”

Redactor:
Daniel Remes
Cum să scapi din
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tatăl unei foste junioare de la Rapid continuă povestea publicată vineri în exclusivitate în ProSport.

Junioarele beau și fumează în cantonamente, iar unele sunt hărțuite sexual.

Se împlinește o săptămână de când ProSport a deschis un subiect tabu. Un divorț între doi sportivi, cu acuze de adulter și lesbianism dintr-o parte în alta și cu un minor care suferă consecințele, a deschis o adevărată cutie a Pandorei. În ultimele zile, ne-am concentrat pe un subiect mult mai grav, pentru că e vorba de minori și de lucruri incredibile care se petrec la clubul lor de juniori. În cazul nostru concret, e vorba de handbaliste junioare de la Rapid. Și e vorba de hărțuire sexuală și teroare psihică asupra fetelor care nu acceptă comportamentul de lesbiene al unor colege. Mai e vorba și de băut și fumat, în cantonamente, uneori sub văzul antrenorilor. N-a fost și nu va fi nicio clipă vorba despre condamnarea lesbianismului. Am fi condamnat însă hărțuirea minorilor și atragerea lor spre alcool, fumat indiferent de orientarea celor care o fac.

ProSport nu e organ de anchetă dincolo de granițele jurnalismului. Noi prezentăm niște declarații dure, niște mărturii asumate, în cazul acesta de niște părinți. N-avem de ce să nu-i credem și avem chiar obligația să le prezentăm fie și dacă numai o fărâmă din lucrurile grave acuzate sunt adevărate. Ancheta oficială trebuie să aparțină clubului, ministerului, Direcției pentru Protecția Copilului, Federației Române de Handbal sau chiar Poliției. Noi le vom pune la dispoziție tot ceea ce avem și putem.

Dezvălurile de vineri ale unei mame au fost continuate de handbalistă, în numărul de sâmbătă. Astăzi, tot sub protecția anonimatului, un tată a acceptat și el să vorbească în exclusivitate, în ProSport, despre drama trăită de fiica lui la Rapid și despre cum a reușit să o mute la alt club. Mai mult, tatăl handbalistei aduce acuze deosebit de grave atât la adresa antrenoarei Sultana Aiacoboaie, cât și la adresa președintelui Vali Caciureac, fosta medaliată olimpică la atletism. Vom proteja în continuare identitatea tuturor minorilor implicați, indiferent că sunt acuzați sau acuzatori.

„Fiica mea a fost la Rapid, dar am mutat-o la o altă formație din mai multe considerente. Problemele de acest gen nu sunt noi la Rapid, sunt vechi și sunt prezente la orice club. Așa că nu trebuie să se ofenseze cluburile din București că a ajuns presa să scrie despre aceste cazuri. Ele sunt peste tot, începând cu junioare și terminând cu senioare. Cazuri există și la noi, și afară”, își începe tatăl mărturia.

„Relații existau chiar în timpul antrenamentelor!”
Acesta a spus că, în primele luni, fiica lui nu a avut deloc de suferit, dar odată cu trecerea timpului lucrurile au degenerat: „Fiica mea s-a apucat de handbal la 13 ani și jumătate. La început a fost totul bine și frumos. A durat ceva vreme până când s-au cunoscut mai bine între ele. A existat la Rapid o tipă pe nume C., care s-a dat la fata mea, propunându-i să fie împreună. Asta s-a petrecut cam la 3-4 luni după ce fiica mea a ajuns la Rapid. Nu era singura fată care era așa acolo. Mai era și o fată, pe care o chema G. Aceste două fete nu mai sunt acum acolo. Dar ele nu au fost date afară din club, ci au fost tolerate, pur și simplu, asta chiar dacă deranjau la antrenamente. Relațiile continuau chiar în timpul antrenamentului, pe marginea terenului, cu apropouri pe la urechi. O fată care mai e la Rapid chiar i-a făcut pe messenger tot felul de propuneri fiicei mele”, ne povestește tatăl.

„Se bea și se fumează cu știința antrenoarelor!”
Handbalista în cauză s-a plâns imediat părinților, iar tatăl acesteia a luat măsuri: „Fata a venit la noi, la părinți, și ne-a spus imediat. Dar îi era pur și simplu frică după aceea. Nu se mai comporta cum trebuia la antrenamente. După ce fiica mea mi-a spus, am decis să merg și să pun problema pe tapet. Am mers și am vorbit cu fetele! Ele au spus că așa este, dar le era frică să vorbească. Știți cum sunt fetele. Mai ușor vorbesc între ele decât cu un părinte. Pe C. nu am întâlnit-o, pentru că nu venea tot timpul la antrenamente. Eu am vorbit cu celelalte fete și mi-au confirmat acest lucru. Toată lumea știa și de C., și de G. Până la urmă, C. s-a dat la o altă colegă. Părintele uneia dintre fete s-a dus și s-a plâns de aceste lucruri, dar nu s-a făcut nimic în acest sens. Totuși, după câteva luni, C. a plecat de la Rapid. Și la alte cluburi sunt aceleași lucruri, e clar. Nu se întâmplă numai la Rapid, însă acolo e o toleranță și pentru alte lucruri. Acolo se și fumează, se și bea cu știința antrenoarelor”, ne-a declarat părintele fostei junioare de la Rapid.

Tatăl fetei agresate explică de ce nu a discutat direct cu antrenoarea: „Atunci nu eram așa de apropiat de antrenoarea Sultana Aiacoboaie, pe care toată lumea o cunoaște ca fiind rupătoare de meniscuri și de glezne la Rapid. Din cauza acestor dese accidentări, toată echipa de junioare II vrea să plece. Nu mai vor să stea acolo, iar, abuziv, clubul Rapid le ține acolo, nu vrea să le desfacă contractul. Am luat-o pe fată de acolo și pentru că nimănui nu îi păsa că fetele își rup meniscurile, își rup gleznele, chiar și ligamentele. Lucruri din acestea la alte formații nu se întâmplă”.

„Se dădea la fete, le pupa!”
Tatăl fetei povestește detalii halucinante dintr-un cantonament la Bistrița: „După toată povestea asta, fetele s-au dus în cantonament, iar acolo, tot așa, s-au petrecut lucruri urâte, cu țigări, cu băutură. La Bistrița, în 2010, au avut loc tentativele lui G. Se dădea la fete, le lua în brațe, le pupa, le atingea pe sâni. Mai mult! Fetele fumau și beau chiar lângă piscină. Doamna antrenoare stătea întinsă la piscină, pe șezlong, cu fața în jos, iar în spate, la vreo 20 de metri, fetele erau la bar și consumau tot felul de cocktailuri alcoolice. Nu i-a păsat de nimeni și de ceea ce se petrecea acolo. Acesta e adevărul. În cantonamente se bea! Există o nonșalanță incredibilă în a permite lucruri care sunt direct opusul sportului. Ce caută țigările și băutura acolo? Ca să nu mai vorbim de restul. Aceste lucruri nu trebuie să existe în sport și atunci e momentul în care antrenorul trebuie să intervină”.

50 de milioane de lei, prețul libertății
Coșmarul fetei la Rapid s-a încheiat la mai puțin de doi ani după ce semnase contractul cu formația giuleșteană. Cu ajutorul tatălui, tânăra handbalistă s-a mutat la o altă formație, mai ales că la Rapid „președinta nu e interesată de situația junioarelor”, iar „antrenoarea cere 50 de milioane de lei vechi pentru a da drumul unei fete”. „După un an și jumătate, un an și opt luni, fiica mea a plecat de acolo. Am luat-o foarte greu. Nu voiau să dea nimănui drumul, însă eu am contribuit la club cu niște chestii și aveau o obligație morală față de mine. Eu mereu am fost mai înfipt, mai rău de gură, m-am luat tot timpul de ele când nu mi-a convenit ceva. I-au dat drumul fetei și poate pentru a scăpa de mine. Și nu e singura fată care a plecat de acolo din aceste motive”, ne-a dezvăluit tatăl copilei agresate.

Părintele și-a îndreptat atacul spre antrenoare și spre președinte: „Să vă mai spun ce face doamna Sultana Aiacoboaie. Se dă pe lângă părinții care au mai mulți bani, le spune că le face fata campioană, iar când aceștia au început să-i reproșeze diverse lucruri, dânsa se face rea. Cu președintele Vali Caciureac nu am vorbit niciodată despre această problemă (n.r. – lesbianism). După ce a plecat C., fata mea nu a mai avut de suferit. Era de datoria antrenorilor să discute cu fetele despre aceste treburi, dar nu a interesat pe nimeni. Pe doamna Sultana nici atât, nu îi păsa pur și simplu. Doamna Caciureac are altă viziune despre junioare. Pentru ea senioarele sunt importante. Mie mi-a zis clar, când am fost odată la dânsa în birou, că junioarele nu o interesează. Atunci i-am spus că, dacă nu o interesează, să le dea drumul fetelor. Nu a mai avut nicio replică. Iar politica e aceeași și acum. Apropo, dacă nu știați, Anița (n.r. – Sultana Aiacoboaie) cere bani. Le solicită părinților să îi dea 50 de milioane de lei vechi pentru a da drumul unei fete. În contractul lor nu este prevăzut așa ceva. Sunt multe lucruri murdare care se întâmplă pe acolo, în culise. Foarte multe!”.

Astăzi ar trebui să avem și o primă reacție oficială în acest caz. Președintele FRH, Cristian Gațu, a promis că azi se întâlnește cu prima fată despre care am scris în ProSport vineri și sâmbătă. Dacă e un prim pas spre eliminarea neregulilor de toate felurile, înseamnă că a meritat efortul ultimelor săptămâni de a scoate la iveală situația cu riscul antipatiei unora.


Nu pot verifica tot ceea ce se petrece în vestiarele cluburilor. Pe mine mă interesează ca sportivele să nu se dopeze sau să nu facă alte lucruri. Iar lesbianismul nu e interzis în handbal
Cristian Gațu, președinte FRH

O fată care mai e la Rapid i-a făcut fiicei mele pe messenger tot felul de propuneri
Tatăl unei foste handbaliste de la Rapid

La Bistrița, în 2010, au avut loc tentativele lui G. Se dădea la fete, le lua în brațe, le pupa, le atingea pe sâni
Tatăl unei foste handbaliste de la Rapid


„Nu e o regulă ca fiecare echipă să aibă lesbiene!”
Antrenoarea de la CSȘ5 București, Adina Mărgulescu, a refuzat să comenteze dezvăluirile din ultimele zile din ProSport, dar a dorit să facă unele precizări: „În lumea handbalului se știe de aceste probleme și chiar eu m-am confruntat cu un asemenea caz, în urmă cu patru ani, când am și luat măsurile necesare. Dar în momentul de față nu mai am vreo sportivă îndrăgostită de altă colegă, de la un alt club. Acum nu mai am lesbiene în echipă și nu cred că toate formațiile au astfel de probleme. Nu e o regulă că fiecare echipă trebuie să aibă lesbiene în lot”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele