CSM Bucureşti, gruparea numărul 1 în sectorul juvenil: 5 titluri din 8 posibile. Clubul din capitală a cucerit 80% din titlurile puse în joc în handbalul feminin. Localitatea surpriză cu medalie în 2017 are sub 1.000 de locuitori

19 iun 2017 2263 afişări Comentează şi tu Handbal
CSM Bucureşti, gruparea numărul 1 în sectorul juvenil: 5 titluri din 8 posibile. Clubul din capitală a cucerit 80% din titlurile puse în joc în handbalul feminin. Localitatea surpriză cu medalie în 2017 are sub 1.000 de locuitori 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16486330/3/junioare-ii-csm.jpg

Handbalul românesc a intrat oficial în vacanţă la nivel de competiţii, după ce duminică s-au desfăşurat şi ultimele întreceri: turneele finale de junioare II, IV şi juniori II, barajul de menţinere / promovare în Liga Naţională de handbal masculin, dar şi ultimul meci al primei reprezentative în preliminariile Campionatului European masculin din 2018, susţinut în compania Poloniei.

CSM Focşani şi CSM Făgăraş şi-au păstrat locul în prima ligă la handbal masculin, România a pierdut la limită în faţa Poloniei într-un joc care nu a mai avut miză, dar performera finalului de sezon a fost CSM Bucureşti, care a cucerit nu mai puţin de tei titluri din trei posibile, cele în turneele de juniori amintite mai sus.

La junioare II, CSM Bucureşti s-a impus destul de clar în marea finală cu LPS Brăila, scor 26-16, după ce în semifinale a câştigat la o diferenţă şi mai mare cu Corona Braşov, scor 29-18.

 • Echipa campioană: Andreea Chetraru, Andreea Agiu, Andreea Andrei – portari, Eliza Manolache, Amalia Coman, Ştefania Jipa, Patricia Moraru, Diana Lăscătău, Miruna Constantin, Petronela Moraru, Isabela Dragnea, Andreea Gădăleanu, Elena Lema, Andreea Muclea, Diana Fînaru, Alexia Dobre, Alexandra Stoica, Ioana Lene. Antrenori: Constantin Frîncu şi Georgeta Gureşoaia. Kinetoterapeut: Florin Alexandru. Director Tehnic: Remus Drăgănescu.

La junioare IV, CSM Bucureşti a trecut în finală de Phoenix Baia Mare cu 27-13. Echipa campioană a fost formată din: Monica Dumitrache, Roxana Paraschiv, Elena Ionescu, Maria Morogan, Mariam Mohamed, Andreea Alexandrescu, Julia Ciuca, Lavinia Turcan, Alexandra Vidu, Mihaela Mihai, Ramona Apuscaroae, Ionela Dragomir, Andreea Gheorghe, Rebeca Geamănu, Corina Ştefan, Geanina Bebu, Raluca Curteanu, Maria Ştefănescu. Antrenor: Elena Moise

La juniori II, CSM Bucureşti a câştigat titlul după o bătălie cu Ştiinţa Bacău, scor 31-26. Clubul bucureştean şi-a luat astfel o revanşă după ce a pierdut finala la Juniori I în tot în faţa Ştiinţei Bacău.

 • Echipa campioană: Andrei Lazăr, Sebastian Schitu – portari; Mihai Nica, Claudiu Mazilescu, Mihai Milu, Aron Dedu, Cristian Miftode, Adam Lazar, Sabin Petrea, Alex Moise, David Saucă, Laurenţiu Chiriceanu, Andrei Toma, Radu Vîlsan, Eduardo Dorobanţu, Eric Usein. Antrenori: Alexandru Cristea şi Florin Apostol. Kinetoterapeut: Radu Şuţă. Director tehnic: Dănuţ Bizău.

Aşadar, cu cele trei titluri cucerite în acest weekend, CSM Bucureşti a încheiat anul competiţional cu un total 6 titluri din 10 posibile, plus alte două medalii de argint. Ştiinţa Bacău – 2 titluri, Dinamo şi Chimia Rm. Vâlcea – câte 1 titlu sunt celelalte cluburi care au devenit campioane în sezonul recent încheiat. Ar mai fi de remarcat şi ascensiunea HC Arsenal Tăureni, cea mai mică localitate (până în 1.000 de locuitori) care a reuşit să obţină o medalie, la categoria junioare IV.

”Am obţinut nu mai puţin de 5 titluri din 8 posibile la juniori, plus o medalie de argint, ceea ce înseamnă că s-a lucrat foarte bine la acest nivel. Dacă mai adăugăm rezultatele de la seniori, plus locul 3 în Liga Campionilor, putem spune că am avut un sezon reuşit din toate punctele de vedere”, ne-a declarat Bogdan Vasiliu, şef birou handbal la CSM Bucureşti.

Cum s-au împărţit medaliile în sezonul 2016-2017

 • Feminin
 • Senioare: 1. CSM Bucureşti, 2. Dunărea Brăila, 3. HC Zalău
 • Junioare I: 1. CSM Bucureşti, 2. Corona Braşov, 3. CSŞ 2 Bucureşti
 • Junioare II: 1. CSM Bucureşti, 2. LPS Brăila, 3. Corona Braşov
 • Junioare III: 1. Chimia Rm. Vâlcea, 2. Danubius Galaţi, 3. Corona Braşov
 • Junioare IV: 1. CSM Bucureşti, 2. Phoenix Baia Mare, 3. HC Arsenal Tăureni (judeţul Mureş)
 • Masculin:
 • Seniori: 1. Dinamo, 2. CSM Bucureşti, 3. Potaissa Turda
 • Juniori I: 1. Ştiinţa Bacău, 2. CSM Bucureşti, 3. HC Farul
 • Juniori II: 1. CSM Bucureşti, 2. Ştiinţa Bacău, 3. Potaissa Turda
 • Juniori III: 1. Ştiinţa Bacău, 2. LPS Vaslui, 3. CSS Galaţi
 • Juniori IV: 1. CSM Bucureşti, 2. HCM Torok Rm. Vâlcea, 3. CSU Suceava

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.