Cristina Neagu: "Sper să vină şi o medalie de aur până renunţ la naţională, m-aş şimţi cu adevărat împlinită". Cea mai bună handbalistă a lumii a vorbit despre următoarele obiective şi despre colaborarea cu Bella Gullden

20 mar 2017 3797 afişări Comentează şi tu Handbal
Cristina Neagu: "Sper să vină şi o medalie de aur până renunţ la naţională, m-aş şimţi cu adevărat împlinită". Cea mai bună handbalistă a lumii a vorbit despre următoarele obiective şi despre colaborarea cu Bella Gullden 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16201427/1/neagu-premiata.jpg

Cristina Neagu a fost desemnată, în cursul săptămânii trecute, cea mai bună handbalistă a lumii în 2016, pentru a treia oară în carieră după 2010 şi 2015. Jucătoarea echipei naţionale a intrat astfel în Cartea Recordurilor, fiind prima din istoria care a adunat trei astfel de distincţii. Interul stânga s-a aflat în România când Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat ierarhia pe anul trecut, iar duminică a fost aplaudată la scenă deschisă în Sala ”Dinamo”, la meciul amical România – Spania (21-20) la care a fost prezentă. În pauza jocului, Cristina Neagu a stat de vorbă cu mass-media despre noua echipă naţională, despre obiectivele ei, dar şi despre viitoarea colaborare cu Isabella Gullden la CSM Bucureşti.

Cristina Neagu despre...

  • ... parcursul echipei naţionale în 2017

”În primul rând e foarte important să ne calificăm la Campionatul Mondial, după care, bineînţeles, eu în fiecare an o spun, îmi doresc medalie. Din păcate, au fost foarte rare aceste momente în ultimii 10-15 ani, dar în continuare, până o să mă las de handbal, o să îmi doresc medalii la fiecare Campionat la care o să particip cu echipa naţională”.

  • ... posibilitatea de a-şi încheia cariera şi cu o medalie de aur la echipa naţională:

”Dacă aş şti să răspund, aş spune! Sper să vină şi o medalie de aur până renunţ la echipa naţională, m-aş şimţi cu adevărat împlinită”

  • ... ce a văzut la noua echipă naţională

”Bineînţeles, sunt plusuri şi minusuri, dar cred că echipa naţională are viitor, este nevoie de răbdare, este nevoie de timp, sunt jucătoare noi, antrenor nou. Nu avem foarte multe momente împreună, sunt destul de rare cantonamentele la echipa naţională. Da, îmi place ce văd, sper ca jucătoarele tinere să înţeleagă că este nevoie de mult mai multă muncă şi de ceea ce fac ele în momentul de faţă la echipele club atunci când vin la lot. La echipa naţională este un alt nivel.

Echipa este în reconstrucţie, este nevoie de timp. Aşa cum am mai spus-o, din păcate timpul nu mai ţine cu mine, însă când o să fiu alături de ele şi o să jucăm împreună, o să le ajut atâta cât pot, să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului şi să încercăm să facem performanţă”

  • ... obiectivele pentru perioada următoare:

”Am mai multe obiective în cap, dar aşa pe termen scurt îmi doresc să ajung cu echipa mea (n.r. Buducnost) în Final 4”

  • ... colaborarea cu Isabella Gullden la CSM Bucureşti, Va fi cel mai bun duo din Liga Campionilor?

”Aşa sper, vin la CSM Bucureşti să fac performanţă şi îmi doresc să fac echipă bună cu toate jucătoarele. Bineînţeles, Bella este o foarte bună jucătoare şi sunt convinsă că ne vom înţelege foarte bine”

  • ... posibilitatea de a juca în viitorul apropait un meci de handbal cu CSM Bucureşti pe un stadion de fotbal

”Mi-aş dori să avem o Sală Polivalentă măcar de 10.000 de locuri. Până la a juca pe un stadion, îmi doresc în primul rând o Sală Polivalentă”

Înaintea meciului amical de duminică, Federaţia Română de Handbal i-a înmânat căpitanului echipei naţionale trofeul pentru cea mai bună handbalistă a ţării în 2016. Cristina Neagu a fost premiată şi de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pentru meritele deosebite în promovarea sportului românesc pe plan mondial.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.