Constanța – Baia Mare 1-1 la handbal. Nordul a câștigat cu fetele, Sud-Estul și-a luat revanșa cu băieții. Minaur a contestat victoria echipei HCM

Redactor:
Marius Hutu
Constanța - Baia Mare 1-1 la handbal. Nordul a câștigat cu fetele, Sud-Estul și-a luat revanșa cu băieții. Minaur a contestat victoria echipei HCM
  • Publicat:
  • Actualizat:

HCM Constanța a obținut cea mai importantă victorie a sezonului, după ce a învins Minaur Baia Mare cu 26-23, într-un din derby-urile campionatului. Orașul de la malul mării și-a luat și revanșa în fața reprezentantei orașului Baia Mare, după ce la fete Nordul triumfase cu 36-23.

UPDATE Minaur Baia Mare a contestat dreptul de joc al spaniolului Javier Humet la HCM Constanța, pentru care echipa campioană n-ar fi plătit taxa de transfer la Federație. Cazul va ajunge la Comisia de Competiții a FRH.


Campioana României pare că a depășit momentele mai dificile din ultima vreme, iar joi seara a obținut primele trei puncte din acest sezon al Ligii Naționale, după ce a învins cu 26-23 Minaur, una din rivale, într-un meci restanță din etapa a 2-a. Succesul s-a conturat în repriza secundă, când HCM Constanța a părut o echipă mai legată, în ciuda unor plecări importante de la echipă, precum Șimicu, Criciotoiu, Csepreghi și Sadoveac, ultimul ajuns chiar în curtea formației din Baia Mare.

Prima repriză, cele două formații s-au succedat la conducere, în condițiile în care diferența de scor nu a depășit niciodată două goluri. În partea secundă, Constanța s-a desprins pentru prima dată la patru goluri (22-18, min. 40), într-un moment în care Minaur a jucat și în dublă inferioritate. De atunci, echipa campioană nu a mai făcut „cadouri” și ajutată de portarul Rudi Stănescu, cu câteva intervenții decisive, a reușit să păstreze un avans considerabil până în final, când adversarii au redus la 23-26.

În ciuda înfrângerii, Minaur a arătat multe momente bune de joc și va avea un cuvânt greu de spus în actualul sezon. Are și un „cvartet” redutabil în lot, Tatai – Eklemovic – Stegavik – Malmagro, care a strâns meciuri la cel mai înalt nivel în Europa.

Clasament Liga Națională – Masculin

1. Știința Municipal Bacău 2 1 1 0 51-49 4
2. Dinamo București 2 1 1 0 51-49 4
3. Steaua Alexandrion 2 1 0 1 57-52 3
4. HC Odorhei 1 1 0 0 28-24 3
5. CSM București 1 1 0 0 28-25 3
6. HCM Constanța 2 1 0 1 56-55 3
7. Dunărea Călărași 2 1 0 1 56-55 3
8. Minaur Baia Mare 2 1 0 1 46-46 3
9. Poli Timișoara 2 1 0 1 49-50 3
10. HC Vaslui 2 1 0 1 51-53 3
11. Potaissa Turda 2 1 0 1 56-63 3
12. Energia Tg. Jiu 2 0 0 2 51-54 0
13. CSU Suceava 2 0 0 2 49-54 0

Interesant este faptul că reprezentantele celor două orașe mai au un duel în această săptămână, sâmbătă, în finala Superligii de rugby, când Farul și Știința vor încerca să pună mâna pe trofeu.

Comentariul LIVE al meciului

UPDATE 21:40 Scor final: 26-23. Pe final de joc, Pribanic a marcat patru goluri consecutive pentru Minaur. Nicio echipă nu a acumulat șase puncte după 2 etape disputate.

Au marcat: Toma 8, Cutura 4, Rakcevic 3, Stavrositu 3,  Angelovski 3, Humet 3, Buricea 1, Adzic 1 – pentru HCM; Malmagro 4, Sadoveac 4, Pribanic 4, Eklemovic 3, Stegavik 4, Grasu 2, Milas 2 – pentru Minaur


UPDATE 21:32 Gazdele înscriu și în patru oameni, prin Cutura din extrema dreaptă! Baia Mare pare că s-a resemnat, scor 25-20 (min. 57).


UPDATE 21:28 HCM Constanța pare că s-a desprins în câștigătoare, 23-18 (min. 53). Stavrositu, procentaj sută la sută la aruncările de la 7 metri, trei goluri din trei posibile. Adzic și Cristescu sunt eliminați, dar Minaur scapă minge, iar zarurile par aruncate cu șase minute înainte de final.


UPDATE 21:20 Norvegianul Stegavik ține Baia Mare în viață în acest joc, după ce a marcat două goluri consecutive de la linia de 9 metri: HCM – Minaur 21-18 (min. 48).


UPDATE 21:13 Minaur încearcă să revină pe tabelă, dar Rudi Stănescu se opune cu o paradă de zile mari în fața lui Malmagro, medaliat cu bronz la JO din 2008. HCM continuă să aibă un avantaj important (20-16), când mai sunt 15 minute până la final.


UPDATE 21:09 Prima diferență de patru goluri în acest meci: 19-15 pentru HCM Constanța. Campioana a profitat și de superioritățile numerice. Adzic a înscris ultimul gol al echipei sale pe contraatac. Lars Walther a cerut time-out.


UPDATE 21:04 Minaur este cu doi oameni mai puțin pe teren, după ce a fost eliminat și Malmagro. Stavrositu înscrie din 7 metri pentru 16-15 (min. 39). În evidență a ieșit Peter Tatai, care a avut o serie de intervenții spectaculoase.


UPDATE 21:01 Jocul este pe contre în aceste momente. HCM a avut 15-13, după încă o reușită Laurențiu Toma, însă Minaur a revenit rapid pe tabelă, prin Milas și Sadoveac. Nikola Eklemovic este eliminat pentru două minute după ce a oprit un contratac al gazdelor.


UPDATE 20:57 Viorel Fotache este eliminat pentru a doua oară în acest meci, iar Marius Stavrositu readuce HCM în avantaj, după ce a executat o aruncare de la 7 metri (13-12). Minaur se descurcă însă și în inferioritate și egalează prin Eklemovic. Începutul de repriză secundă îi aparține însă lui Humet, care reușește al doilea gol personal în această parte a jocului.


UPDATE 20:55 Repriza secundă începe cu un gol de excepție reușit de Sadoveac, extrema dreaptă reușind să puncteze cu o boltă. Humet a restabilit egalitatea.


UPDATE 20:44 Pauză: 11-11. Toma a reușit să înscrie din nou pe finalul primei reprize, astfel că cele două formații au intrat la egalitate la cabine. HCM și Minaur și-au împărțit perioadele de dominare. Constanța încă pare că acuză șocul problemelor cu care s-a confruntat în vară, în timp ce Baia Mare are momente în care arată foarte solid. Cel mai mare câștig este portarul Peter Tatai, care oferă multă siguranță apărării, dar și echipei în general.

Au marcat în prima repriză: Toma 4, Rakcevic 3, Angelovski 2, Humet 1, Buricea 1 – pentru HCM; Malmagro 3, Eklemovic 2, Stegavik 2, Grasu 2, Milas 1, Sadoveac 1 – pentru Minaur. Eliminări: 3-2


UPDATE 20:41 Laurențiu Toma a marcat pentru 10-11 cu prețul unei duble-accidentări. Extrema dreaptă a intrat în Rakcevic la aterizare, ambii jucători acuzând dureri. Toma s-a ridicat și continuă jocul, dar Rakcevic a ieșit pe margine, ajutat de coechipieri.


UPDATE 20:37 HCM traversează momente dificile. Humet a fost eliminat pentru a doua oară în această repriză. Constanța are deja 6 minute de inferioritate. Două din cele trei eliminări au fost văzute pentru proteste. Minaur profită de superioritate și se desprinde la 11-9 prin Marius Sadoveac, jucătorul adus de la HCM la începutul acestei săptămâni. Time-out Zvonko Sundovski.


UPDATE 21:34 Lars Walther a luat primul time-out al jocului, iar la reluare norvegianul Stegavik și-a readus echipa în avantaj: HCM – Minaur 9-10 (min. 25).


UPDATE 21:31 Rakcevic (HCM) și Malmagro (Minaur) au ajuns la cota 3 în această partidă. Stegavik și Milas și-au făcut, la rândul lor, simțită prezența pe lista marcatorilor, iar Minaur a restabilit egalitatea în minutul 24, scor 9-9.


UPDATE 21:28 Prima eliminare și în tabăra formației din Baia Mare: Viorel Fotache. Angelovski, revenit la echipă, a marcat pentru a doua oară în acest meci, scor 8-6 (min. 21).


UPDATE 21:24 Veteranii Constanței își mențin echipa la două lungimi avans. După ce Stănescu a apărat o minge 1-1 cu Pribanic, Toma a înscris pentru 7-5 (min. 18). Portarul campioanei a apărat și un 7 metri, dar Malmagro a recuperat și a redus din diferență.


UPDATE 20:21 Își face simțită prezența și primul român din tabăra Minaurului. Grasu reduce din diferență, însă pentru puțin timp pentru că Buricea a făcut 6-4.


UPDATE 20:18 HCM Constanța a preluat conducerea pentru prima dată în minutul 14, în urma unei faze în care și-a făcut șah-mat adversara. A finalizat Toma. Extrema dreaptă a avut șansa să facă și 5-3, dar Tatai a apărat într-o situație unu la unu. Constanța se desprinde totuși la două goluri prin reușita lui Rakcevic.


UPDATE 20:15 Cele două formații joacă foarte tare, la limita regulamentului. Spaniolul Malmagro aduce Minaur în avantaj (3-2, min. 11). Apoi, Angelovski a fost eliminat două minute pentru proteste. Ultimele momente au aparținut ibericilor, pentru că și Humet a marcat pentru HCM (3-3).


UPDATE 20:11 În primele 10 minute s-au marcat doar patru goluri (scor 2-2), toate marcate de jucători străini. Constanța a înscris prin Angelovski și Rakcevic, în timp ce Minaur a răspuns prin golurile lui Eklemovic.


Nikola Eklemovic, un supertransfer reușit de Minaur


UPDATE 20:07 După șase minute de joc, cele două formații se află la egalitate. Minaur a deschis scorul prin Eklemovic, dar gazdele au egalat prin Angelovski. Portarul oaspeților, Peter Tatai, este omul începutului de meci, după ce a apărat și un șapte metri.


Constanța și Baia Mare sunt din nou față în față după ce mai devreme, reprezentantele din handbalul feminin s-au înfruntat într-un meci din etapa a 4-a a Ligii Naționale. Câștig de cauză a avut HCM Baia Mare, care s-a impus cu 36-23, după ce la pauză a fost condusă cu 15-13. Acum, duelul celor doi poli din handbalul românesc se mută în competiția băieților (ora 20:00), unde Constanța este favorită. Campioana României nu va avea însă o viață ușoară, cel puțin pe hârtie, având în vedere ambițiile formației Minaur Baia Mare. Echipa danezului Lars Walther și-a propus să atace podiumul Ligii Naționale, după ce în vară și-a adus și câțiva jucători importanți din Europa, în frunte cu maghiarii Peter Tatai și Nikola Eklemovic.

Înaintea partidei restante din etapa a 2-a, Minaur l-a transferat de la HCM Constanța și pe Marius Sadoveac, astfel că handbalistul de mână stângă se va afla într-o situație inedită în partida de joi seara. Trupa lui Zvonko Sundovski nu se află în cea mai bună perioadă, după ce a pierdut în etapa de debut cu CSM Călărași și a fost eliminată din Liga Campionilor, însă rămâne o forță în România, cel puțin prin prisma lotului pe care îl are în prezent la dispoziție.

Partida cu Minaur poate arăta care este de fapt fața reală a echipei HCM Constanța în acest moment, având în vedere că în prima etapă a avut mai mulți absenți.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani