Constanţa a câştigat primul derby pentru titlu, dominând clar CSM Bucureşti la câteva capitole importante. Vicecampioana încă nu se leagă şi a rămas pe zero după două etape

11 sep 2017 2776 afişări Comentează şi tu Handbal
Constanţa a câştigat primul derby pentru titlu, dominând clar CSM Bucureşti la câteva capitole importante. Vicecampioana încă nu se leagă şi a rămas pe zero după două etape

HC Dobrogea Sud Constanţa şi-a recuperat cele 3 puncte pierdute în prima etapă cu CSU Suceava, după ce s-a impus cu 29-26 (12-12) pe terenul echipei CSM Bucureşti, într-un prim meci al favoritelor la titlu în Liga Naţională. Partida s-a desfăşurat în cadrul etapei a 2-a, iar vicecampioana României a ratat practic startul campionatului.

Presiunea a fost mare în ambele tabere înaintea acestei partide, după înfrângerile suferite de cele două formaţii în prima etapă, în faţa unor adversari mai slabi cotaţi. De la bun început exista acest risc, CSM Bucureşti sau HCDS să rămâne pe zero după două etape, ”scor” care nu arată deloc bine la pretenţiile de titlu. Constanţa s-a adunat mai bine după înfrângerea cu Suceava şi şi-a arătat intenţiile încă din minutul 1.

Cu o singură excepţie, primul minut al reprizei a doua, Constanţa a condus integral jocul, având câteva lucruri în plus faţă de adversar. În primul rând o linie de 9 metri mai în vână, care s-a comportat ca o ”balanţă”, în sensul că a marcat cât din stânga, când din dreapta prin Vujovic şi Crnoglavac. Până în minutul 20, cei doi interi aveau deja 10 goluri, adică toate reuşitele echipei. CSM Bucureşti nu a reuşit să-i blocheze, astfel că s-a văzut de la bun început nevoită să recupereze câte 2-3 goluri pe tabela de marcaj.

Pe lângă o linie de 9 metri mai solidă, în care Cutura şi-a pus bine în valoare coechipierii, Constanţa a avut şi poartă. La acest capitol, diferenţa a fost netă în favoarea echipei oaspete. Mitrevski şi Dane au adunat 18 intervenţii pe parcurs, fiecare apărând şi câte două aruncări de la 7 metri. De partea cealaltă, portarii echipei CSMB au avut numai 5 intervenţii. Pe lângă faptul că tot ce a fost şut de la distanţă pe poartă a fost gol, portarii CSM au irosit şi trei lansări pe contraatac, toate pasele fiind date la intercepţie. Un astfel de moment s-a întâmplat chiar în debutul părţii secunde, când CSM avea şansa de a se desprinde la singura ocazie în care a şi condus, 13-12. O singură tresărire de orgoliu a avut poarta CSM în acest joc, la sfârşitul primei reprize, când în urma a trei parade ale lui Blazevic a restabilit egalitatea la 12-12.

Singurul capitol unde CSM Bucureşti a fost totuşi peste Constanţa a fost la nivelul pivotului, unde ”veteranul” Novanc a demonstrat că rămâne printre cele mai bune opţiuni ”româneşti” din Liga Naţională pe acest post. Cele 5 goluri ale jucătorului de aproape 37 de ani, patru în repriza secundă (el a început rezervă în acest meci), au mai ţinut în viaţă ceva speranţe pentru CSMB. De la gazde s-au remarcat Novanc, Georgievski şi parţial Tioumentsev în prima parte, în timp ce oaspeţii au avut mai mulţi oameni care au ieşit în evidenţă, Crnoglavac, Vujovic, Cutura, Mitrevski, Dane, Mladenovic şi Buricea, ultimul aflat la rândul lui în mare vervă, ca în vremurile lui bune.

Constanţa a câştigat cu 29-26 şi poate să spună că şi-a revenit la normal după şocul din prima etapă. Echipa CSM Bucureşti nu se leagă încă şi la cum pare situaţia în acest moment, o aşteaptă un alt sezon în care va trebui să alerge după adversari şi să facă o cursă de recuperare pentru o poziţie cât mai ”safe” pentru play-off.

CSM Bucureşti – HC Dobrogea Constanţa 26-29 (12-12)

Tioumentsev 5, Novanc 5, Georgievski 5, Robledo 3, Hrastnik 3, Şomlea 2, Militaru 1, Negru 1, Onyejekwe 1 / Crnoglavac 9, Vujovic 8, Buricea 5, Cutura 5, Mladenovic 1, Toma 1

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.