Cazul „MIGRAȚIA”. Revolta părinților, după înfometarea și amenințarea junioarelor de la Școala 181. „Copiii au fost trei zile la Târgoviște, de dimineața până seara, și nu le dai nicio masă?”

Redactor:
Marius Hutu
Cazul
  • Publicat:
  • Actualizat:

ASC Șc 181 București a acuzat CSM București că i-a furat 16 handbaliste la junioare I, II și III. Directorul Maximilian Gavrilă a susținut că gruparea finanțată de Primăria Capitalei dorește să le ia gratis. Părinții jucătoarelor aflate între cele două grupări s-au răsculat. Aceștia au explicat adevăratele motive pentru care au părăsit clubul privat, fiind fermi pe poziție: „Nu CSM București ne-au furat fetele, ci noi am vrut să plecăm”.

Citiți aici toate detaliile din Cazul „Migrației” prezentate de Maximilian Gavrilă, dar și punctul de vedere al CSM București.

ProSport a stat de vorbă cu părinții mai multor jucătoare pentru a afla motivele pentru care handbalistele au părăsit ASC Șc 181 București, chiar dacă majoritatea au câștigat în primăvară-vară titlul de campioane. Iar unele dezvăluiri sunt șocante. În acest articol vom prezenta cazul a patru junioare: Amalia Coman, Maria Radu, Andreea Stan și Georgiana Brașov.

„Nu-mi pot obliga copilul să mai meargă la Școala 181”

Cristian Coman, tatăl Amaliei (junioare III), ne spune încă din startul discuției că nu CSM București este motivul pentru care fiica lui a părăsit ASC Șc 181 București. „Mi-a spus că nu mai vrea să meargă acolo pentru că pur și simplu nu mai există echipă. Mai rămăseseră doar patru fete și copila mea, după ce trei au fost promovate la junioare II, iar o altă colegă nu a mai venit la antrenamente. Nu pot să oblig niciodată copilul să mai meargă acolo. Este o fetiță de 14 ani, plânge, nici nu are contract, nu suntem sclavii nimănui”, a precizat Cristian Coman. Acesta a mai evidențiat faptul că Amelia Coman a venit la Șc. 181 de la Șc 88, iar pentru transfer nu s-a plătit niciun ban: „Nici nu s-a pus problema să nu ne dea drumul”. Familia Coman speră ca lucrurile să se rezolve în perioada următoare sau „un an de zile nu o mai duc la handbal”.

Junioarele de la Liceul Hristo Botev, amenințate cu repetenția

Maria Radu a ajuns la ASC Șc 181 București de la Rapid, în urmă cu două sezoane. Ca și în cazul Amaliei Coman, transferul s-a făcut gratis. „Am venit aici pentru a face performanță, dar am găsit cu totul altceva. Este o mare minciună că fetele au fost furate de CSM București. Noi am vrut să plecăm. Maria a primit ofertă de la Vardar Skopje, dar am ales CSM, mai și învățăm”, ne spune Adrian Radu, tatăl sportivei. Pe măsură ce discuția avansează, tonul devine tot mai grav: „Noi am semnat cererea de transfer încă din iulie, am transmis-o, dar nu vrea să răspundă. Nu vrea decât să distrugă copiii. A câștigat multe titluri pe talentul fetelor. De fapt el a furat jucătoare și a făcut contracte ilegale. Datorită minciunilor vrem să plecăm”. Adrian Radu nu s-a oprit în acest punct, ci ne sugerează să-l întrebăm pe Maximilian Gavrilă cum au mâncat fetele în deplasări, cum au fost chinuite. „L-am ajutat cu echipamente, cu tratamentele fetelor”, continuă tatăl Mariei. Apoi, dezvăluie faptul că directorul Șc 181 nu a înregistrat la FRH contractul pe care l-a semnat el și fiica lui: „Maria a ieșit campioană națională, deși nu i-a înregistrat contractul la FRH, deci a jucat pe fals!”.

În ultimii ani, Maximilian Gavrilă a fost ajutat la pregătiri de trei antrenori, unul dintre aceștia, Lazăr Mihalache, ajungând de curând în curtea CSM București. De altfel, șeful Școlii 181 a sugerat ideea că Mihalache ar fi convins mai multe junioare să treacă în cealaltă tabără. „Lazăr Mihalache a fost administratorul patrimoniului Școlii Gen 183, dar Gavrilă l-a dat afară, el fiind directorul. Muncea la școală, iar apoi intra în sălile de sport până la ora 21:00, fără să-l plătească. Normal că și-a căutat de lucru, în aceste condiții, în altă parte”, spune Adrian Radu, care are o explicație și pentru plecarea în masă a fetelor de la ASC Șc 181: „Când începe o Revoluție nu este din cauza unui singur nebun, ci pentru că sunt mari probleme. Să știți că nu toate sportivele vor să meargă la CSM București, ci și la Sebeș, la Cisnădie”.

Dezvăluirile șocante sunt păstrate pentru finalul conversației. „Fetele care au fost duse la Liceul Hristo Botev au fost amenințate că sunt lăsate repetente dacă nu se prezintă la un turneu la Călărași. O sportivă chiar vrea să se lase de handbal. A jucat cu firma mea pe piept după ce am cumpărat echipemente Hummel, nici naționala nu era îmbrăcată precum Școala 181. Am fost sponsor fără să-mi facă un contract de sponsorizare. Nu avea nici cont la club când CSM Ploiești a vrut să plătească transferul lui Chiricuță. Poate le întrebați și pe fetele pe care le-a ținut în casă ce sarcini primeau. Trebuia să facă în schimb menaj, să calce, să spele, să dea cu aspiratorul și primeau pachete cu mâncare de acasă. Gavrilă doar s-a folosit de jucătoare”.

Adrian Radu a mai susținut că tatăl Angelei Cioca s-a împrumutat la bancă pentru a plăti taxa de transfer a fiicei lui la Bad Wildungen în Bundesliga, în valoare de 7.500 de euro, numai pentru a scăpa de calvarul de la ASC Șc 181, iar fetelor care mai sunt la echipă au fost obligate să scrie niște declarații, conform cărora li s-a asigurat cazare și masă.

Au fost înfometate jucătoarele la Târgoviște?

Familia Andreei Stan susține că nu a primit niciun duplicat al contractului pe care l-a semnat cu ASC Șc 181 București, deși au trecut doi ani de atunci. „Am fost la Federație în urmă cu 3-4 luni pentru a lua o copie. Nu s-a respectat nimic în acel contract”, ne-a precizat Camelia Stan, mama handbalistei. Andreea este una dintre fetele care au fost îndrumate de Maximilian Gavrilă să meargă la Liceul Hristo Botev, chiar dacă ea avea o altă opțiune. „Am vrut să o duc la alt liceu, dar am mers pe încredere, am spus că va face handbal de mare performanță. Dar dânsul și-a bătut joc de copii, de noi părinții. Ne-am înșelat, Maximilian Gavrilă nu știa decât să înjure copilul, nu a știut niciodată să-l aprecieze”, a susținut Camelia Stan, care a confirmat și varianta amenințărilor de la Liceul Hristo Botev: „Chiar am întrebat diriginta ce a căutat Gavrilă la liceu, să oblige copiii să meargă la turneu la Călărași. Pur și simplu a forțat două fete să meargă acolo”. Pentru Andreea Stan, ASC Șc 181 Gavrilă solicită 4.000 de euro, a precizat mama sportivei, dar sunt junioare pentru care „se cer 9.000-10.000 de euro. Să-mi spună când a primit fata mea bani suplimentari și cantonamente gratuite, așa cum scrie în contract”.  Camelia Stan a dezvăluit și momentul în care a decis că trebuie să-și ia fata de la ASC Șc 181: „Din 8-10 mai, de la un turneu la Târgoviște a început totul. Au fost trei zile la Târgoviște, de dimineața până seara, și nu le dai nici măcar o masă copiilor? Dacă nu plecau cu bani și sandwich-uri de acasă, ce făceaU, mureau de foame?”

„Am plătit peste 10.000 de lei pentru echipamente și închirieri”

Mama Georgianei Brașov a declarat pentru ProSport că a făcut o notificare către Inspectoratul Școlar și conducerea Licelui Hristo Botev, după ce directorul-antrenor le-a amenințat pe fete. „În 2 ani, domnul Gavrilă ne-a demonstrat că nu a făcut nimic. Nici contractul nu mi l-a dat, oricum sunt nule. Eu am plătit o grămadă de bani pentru activitatea echipei, pot demonstra acest lucru cu chitanțe. Am cumpărat echipament, iar factura am primit-o ca persoană fizică. Mi-a cerut până și factura”, a precizat mama sportivei, care a cheltuit peste 10.000 de lei: „3.800 de lei am plătit numai pentru închirierea sălilor”.

Gavrilă: „N-am luat bani de la copii”

Acuzat de părinți, Maximilian Gavrilă, a răspuns pentru ProSport: „N-am luat bani de la copii niciodată. Nu le-am ținut scalve pe fete, iar toate cheltuielile m-au interesat doar pe mine. N-am solicitat echipament de la nimeni, doar mi s-a cerut permisiunea, dacă se poate cumpăra. Dacă le-am înfometat pe fete la Târgoviște, de ce le-au mai lăsat la turneul semifinal, la final. . Nu mai spun unde au stat, în ce condiții, și cum au mâncat. Este evident că se încearcă”.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
Reacția tulburătoare a Iuliei Albu după ce a aflat că fostul său soț are cancer: „S-a adeverit ce bănuiam”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta telefoanele mobile şi dispozitivele GPS
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta telefoanele mobile şi dispozitivele GPS
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” + Promisiunea făcută
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer: ”S-a adeverit ce bănuiam!” +…
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
S-au tras la sorţi semifinalele din Final Four-ul Cupei României la handbal masculin
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×