HCM Baia Mare a rezistat o repriză la Gyor, în fața căreia a pierdut cu un scor identic cu cel înregistrat în fața lui CSM București. Șansele pentru calificarea în „sferturile” Ligii au rămas intacte

Redactor:
Marius Hutu
HCM Baia Mare a rezistat o repriză la Gyor, în fața căreia a pierdut cu un scor identic cu cel înregistrat în fața lui CSM București. Șansele pentru calificarea în
  • Publicat:
  • Actualizat:

HCM Baia Mare a pierdut cu 29-23 partida disputată în deplasare cu Gyor, în Grupa 2 a Ligii Campionilor. După rezultatele înregistrate duminică, echipa lui Tone Tiselj păstrează șanse de calificare în sferturile de finală. Duminică, 15 martie, va juca un meci decisiv pe teren propriu cu Viborg, în care are nevoie de o victorie, fără a conta diferența.

Campioana României a încheiat o săptămână dificilă, în care a pierdut două jocuri cu același scor: 29-23. Joi, HCM a pierdut derby-ul Ligii Naționale cu CSM București, iar duminică seara a fost învinsă de Gyor în Liga Campionilor. O diferență a existat însă între cele două partide. În jocul din Ungaria, Baia Mare a arătat ca o echipă determinată, pregătită să dea marea lovitură. Voință a fost, puterea de luptă s-a diminuat însă în partea secundă.

Tone Tiselj a schimbat radical echipa în meciul de la Gyor. Cu un prim „7” revoluționat, în care a fost păstrată doar Valentina Ardean, dar reprofilată și ea în inter stânga, HCM Baia Mare a dictat ritmul în primele 25 de minute de joc. Ardean, Marin și Davydenko au „amețit” apărarea adversă prin viteza de joc și schimbările de direcție, însă punctul forte al echipei HCM a fost apărarea. Gabriella Szucs a primit o șansă de la început din partea lui Tiselj și a profitat la maximum. Alături de Makeeva în prima parte, iar apoi cu Lobach, handbalista maghiară din tabăra campioanei României a imprimat echipei un stil agresiv de apărare, care nu prea a făcut concesii. Iar dacă elevele lui Martin Ambros au reușit să desfacă HCM, comanda apărării a fost preluată de Barbara Arenhart, care a avut câteva intervenții incredibile, inclusiv la două aruncări de la 7 metri. Cu un procentaj peste 40%, Baia Mare a ținut Gyor la respect chiar la ea acasă și a condus până în momentul în care Martin a schimbat sistemul de apărare într-un 5 plus 1. În ultimele 5 minute ale primei reprize, gazdele au preluat conducerea și au intrat la cabine cu 12-10.

În repriza secundă, Baia Mare a căzut, în primul rând în apărare. Kovacsics a hărțuit permanent defesiva HCM, în timp ce Susann Muller (8 goluri în total) și-a reglat tirul și a înscris gol după gol. În numai 10 minute, Gyor s-a desprins la 19-14 și nu a mai putut fi ajunsă din urmă, cu toate soluțiile încercate de Tiselj. Nici Arenhart nu a mai prins aceeași repriză, procentajul său scăzând de la 40%, cât a fost la pauză, până spre 30%. La final, HCM Baia Mare a pierdut cu 29-23, rezultat identic cu cel din partida cu CSM venit parcă să întregească o săptămână nefastă.

Singura veste bună a venit de la Viborg, acolo unde Larvik și-a respectat blazonul și a obținut a 11-a victorie din tot atâtea posibile în Liga Campionilor, în acest sezon. Astfel, HCM va juca, putem spune, cu calificarea pe masă, pe 15 martie, împotriva formației daneze. Cu un succes, campioana României ajunge în sferturi. După rezultatul de la Gyor, locul 3 nu mai depinde însă numai de Baia Mare, ci și de ce va face Gyor la Metz.

Pentru HCM au marcat: Ardean 4, Do Nascimento 4, Marin 3, Makeeva 3, Herrem 3, Davydenko 2, Abbingh 2, Gjeorgjievska 1, Nechita 1.


UPDATE 20:40 După primele 30 de minute, Gyor conduce HCM Baia Mare cu 12-10. Primele 25 de minute au aparținut campioanei României, care a condus, cu o singură excepție, permanent, chiar și la două goluri diferență (7-5, min. 17, 9-7, min. 22). Ambros Martin a schimbat sistemul de apărare în 5 plus 1, iar HCM a întâmpinat dificultăți în atac, astfel că Gyor a preluat conducerea și a intrat în avantaj la cabine: 12-10.

Ar fi de remarcat faptul că Tone Tiselj a schimbat aproape toată echipa față de meciul de joi, cu CSM București. În primul „7” a rămas doar Ardean, care a fost trimisă în inter stânga: Echipa de început cu CSM a fost: Ungureanu – Ardean, Abbingh, Buceschi, Gjeorgjievska, Do Nascimento, Lobach. La Gyor au început jocul Arenhart – Herrem, Ardean, Marin, Davydenko, Nechita, Makeeva. Ar mai fi de notat faptul că Gabriela Szucs a intrat din primele minute în apărare, capitol la care HCM a excelat. Cea mai bună handbalistă a campioanei României a fost brazilianca Arenhart, care a parat inclusiv două aruncări de la 7 metri. 

Au marcat pentru HCM: Ardean 3, Do Nascimento 2, Marin 2, Makeeva 1, Nechita 1, Davydenko 1.


UPDATE 19:12 Larvik câștigă cu 29-23 la Viborg și ajută HCM Baia Mare în lupta pentru calificarea în sferturile de finală. Jocul de la Gyor nu mai este decisiv pentru campioana României, care va rămâne în ecuația calificării, indiferent de rezultat. Dacă își dorește cu orice preț locul 3, atunci HCM are nevoie de un punct în Ungaria pentru a nu depinde de rezultatul partidei Metz – Gyor.


UPDATE 18:56 Egal de toată „frumusețea” în Grupa 1 a Ligii Campionilor, între Dinamo Volgograd și Thuringer, scor 30-30. Formația rusă a avut patru goluri avans cu două minute și jumătate înainte de final. În ultimul minut s-a intrat cu 30-28 și cu Volgograd în atac. În urma acestui rezultat, Dinamo și-a asigurat în proporție de 99,9% locul 2 în Grupa 1, iar Thuringer a obținut calificarea în sferturi, indiferent de rezultatele ultimei etape.


UPDATE 16:30 Metz a câștigat cu 23-21 partida din Suedia cu Savehof, astfel că anumite calcule s-au schimbat pentru HCM Baia Mare. În acest moment, echipa lui Tone Tiselj ar avea nevoie de cel puțin un egal la Gyor pentru a nu depinde și de alte rezultate în tentativa de a se califica în sferturi.

În cazul în care Viborg învinge azi Larvik, pentru HCM n-ar fi suficientă doar o victorie în ultima etapă cu formația daneză. La egalitate de puncte cu Metz (situația de față în Grupa 2), Baia Mare este dezavantajată de rezultatele directe. La cum decurg lucrurile în Liga Campionilor, o victorie a formației franceze împotriva Gyor-ului, în ultima etapă, nu este exclusă. CALCULE: Gyor – HCM 1, Viborg – Larvik 1, Metz – Gyor 1 și HCM – Viborg 1, clasamentul ar arăta astfel: 3. Viborg 9 p, 4. Metz 8 p, 5. HCM – 8 p.  Așadar, partida din Ungaria capătă un caracter decisiv, cel puțin până la terminarea jocului Viborg – Larvik, în jur de 19:30.


HCM Baia Mare a pierdut la mijlocul acestei săptămâni a doua partidă din Liga Națională, scor 23-39 cu CSM București. Echipa pregătită de Tone Tiselj nu a făcut însă înmormântare după acest eșec. Din contră… HCM a arătat uneori că este cu gândul la partida din Liga Campionilor cu Gyor. De altfel, după joc, Tiselj a și declarat că „ne așteaptă un meci mult mai important în Liga Campionilor, la Gyor”.

Pentru Baia Mare, Liga Campionilor este prioritatea numărul 1 în această perioadă, mai ales că a intrat cu șanse reale în bătălia pentru calificarea în sferturile de finală. Un vis ce părea ireal în decembrie, o performanță – Top 8 în Europa – pe care a mai atins-o doar Oltchim în ultimul deceniu. Campioana României are două șanse la dispoziție pentru a fructifica această oportunitate. Prima este duminică seara, la Gyor, în fața unei adversare care nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar care nu are nici miză în acest joc. Locul 1 în Grupa 2 nu-l mai poate obține, dar nici nu poate coborî mai jos. 

HCM s-a deplasat la Gyor încă de vineri, fără Eliza Buceschi, care a acuzat probleme medicale încă de la partida cu CSM București. Alături îi sunt și peste 300 de suporteri, care au plecat duminică dimineață cu șase autocare și un microbuz. Baia Mare și Gyor s-au mai întâlnit de trei ori în Liga Campionilor, toate partidele desfășurându-se în descursul ultimului an și jumătate. De fiecare dată, formația maghiară a câștigat. Interesant este faptul că HCM a fost cel mai aprope de victorie în partida desfășurată în toamna anului 2013 la Gyor, când a pierdut pe final cu 28-26.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
SUV-ul ce bate Hyundai Tucson și Kia Sportage. Preț tentant în România - VIDEO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…