Bursa transferurilor, Info, Feminin | Aneta Pîrvuț și-a dat acordul pentru un transfer la Dunărea Brăila. Detalii din sânul celor 14 echipe de Ligă Națională

Redactor:
Marius Hutu
Bursa transferurilor, Info, Feminin | Aneta Pîrvuț și-a dat acordul pentru un transfer la Dunărea Brăila. Detalii din sânul celor 14 echipe de Ligă Națională
  • Publicat:
  • Actualizat:

2 AUGUST     

12:25 Aneta Pîrvuț și-a dat acordul pentru un transfer la Dunărea Brăila, după ce a efectuat pregătirea centralizată cu HCM Baia Mare. Pîrvuț este a doua handbalistă de la vicecampioana României care ajunge sub comanda lui Costică Buceschi.

31 IULIE         

18:00 CSM Ploiești a anunțat pe site-ul oficial încă două transferuri: Ivana Bozovic (inter stânga) și Maria Gavrilă (coordonator de joc). Handbalista din Muntenegru vine de la Lokomotiv Zagreb, după ce sezonul trecut a evoluat în Liga Campionilor. Maria Gavrilă este fostă componentă a lotului de junioare și este una din marele speranțe ale handbalului românesc. Ea provine de la Șc. 181 București.

29 IULIE         

14:15 HCM Rm. Vâlcea a testat în ultimele zile un inter stânga din Serbia, Anita Campa (32 de ani), care în ultimul sezon a evoluat în Turcia. În trecut, Campa a jucat și la formația spaniolă Bera Bera. Oficialii vâlceni au fost mulțumiți de ce au văzut, astfel că sunt șanse mari ca handbalista să fie legitimată.

27 IULIE          

18:01 Într-o partidă amicală desfășurată la Cisnădie, echipa locală Măgura a învins HC Zalău cu 34-30. 


15:40 Transferurile suedezei Isabelle Gullden la CSM București și franțuzoaicei Allison Pineau la HCM Baia Mare au fost incluse de EHF în topul al celor mai tari achiziții făcute în handbalul european în această vară. Citiți aici cum arată TOP 5 .

21 IULIE           

18:00 Lotul echipei SCM Craiova a prins contur pentru noul sezon competițional. Transferul Jelenei Zivkovic (Podravka) la formația olteană a fost confirmat. SCM, care a adus nu una, ci două jucătoare Zivkovic. A doua evoluează ca portar și a fost adusă din Turcia de la Ardesen. Mai multe detalII despre echipa Craiovei puteți citi aici.


Foto: sportuldoljean.ro

Lotul echipei SCM Craiova

  • portari: Mirela Pașca, Jelena Zivkovic II
  • extreme: Ana Maria Horobeț, Cătălina Cioaric, Carmen Ilie Șelaru, Cristina Florică, Mădălina Bonea
  • linia de 9 metri: Andreea Ianași, Ana Maria Apipie, Ane Eidem, Daniela Băbeanu, Jelena Zivkovic I, Alexandra Georgescu, Alexandra Ciucă
  • pivoți: Alexandra Iovănescu, Laurise Landre

16:03 Bianca Tiron a ajuns luni seara în cantonamentul echipei Dunărea Brăila. Până sâmbătă, echipa pregătită de Buceschi speră să aibă la dispoziție și celelalte două jucătoare care trebuie să vină de la HCM Baia Mare, ca parte a înțelegerii dintre cele două cluburi pentru transferul Gabrielei Perianu la vicecampioana României.


16:00 HC Zalău și-a asigurat serviciile pivotului Georgiana Bazon (21 de ani) pentru următorii 2 ani. Jucătoarea vine sub formă de împrumut de la CSM București. Pivotul a fost dorit și de Costică Buceschi la Dunărea Brăila.


15:25 Mihaela Tivadar a semnat pe un sezon cu CSM Ploiești din postura de jucătoare liberă de contract. Handbalista care poate evolua oriunde în linia de 9 metri și este recunoscută în Liga Națională și ca o excelentă apărătoare a ajuns la Ploiești după ce a cucerit titlul cu CSM București.

La 33 de ani, Tivadar are un palmares de invidiat, având titluri de campionaă cu alte două formații, Rulmentul și Oltchim, dar și rezultate mari cu prima reprezentativă, argint la Mondialul din 2005 și bronz la Euro 2010. CSM Ploiești va avea în lot, astfel, trei jucătoare care au în palmares medalii de argint la Mondiale: Tivadar, Farcău, Dmitrovic. 

20 IULIE                    

23:00 CS Măgura Cisnădie a susținut prima partidă amicală după promovarea în Liga Națională, cu HCM Rm. Vâlcea, iar rezultatul a fost mai mult decât încurajator: 31-26. Echipa pregătită de Alexandru Weber a realizat, totodată, încă două aciziții: Ioana Manoilă (26 ani, centru) adusă de la echipa poloneză Energa AZS Koszalin, și Yana Sitenko (portar, Ucraina), revenită în România după ce a evoluat în trecut la CSU Neptun Constanța. În sezonul trecut, ucraineanca a evoluat în Turcia la Trabzon Zagnos.

19 IULIE                    

18:05 Roxana Cherăscu și-a reluat antrenamentele cu HCM Râmnicu Vâlcea. Coordonatoarea de joc era la final de contract și sunt șanse mari să își prelungească acordul. Nicoleta Lazăr (Chimia Rm. Vâlcea) a fost cooptată în staff-ul tehnic al lui Constantin Ștefan. Maria Torok Duca a refuzat propunerea de a ocupa un post în conducerea clubului.

17 IULIE                    

22:20 SCM Craiova tinde să devine o echipă tare în noul sezon. Deocamdată, conducerea clubului și staff-ul tehnic țin în secret numele handbalistelor care întăresc echipa. În culise se vorbește însă că reprezentanta României în Cupa Cupelor și-a mai adus două jucătoare din naționala Serbiei, care se antrenează deja cu echipa. Una ar fi Jelena Zivkovic, interul dreapta care a avut o prestație excelentă în returul barajului pentru C, România – Serbia. La 24 de ani, Zivkovic a evoluat deja la 3 echipe mari ale Europei, Ferencvaros, Buducnost și Podravka! A doua jucătoare din Serbia evoluează pe postul de portar. Până în prezent, Craiova a confirmat transferul pivotului francez Laurise Landre.


17:32 HCM Rm. Vâlcea a renunțat la serviciile croatei Danijela Mistric, după ce handbalista a efectuat un RMN. În urma controlului medical s-a constatat faptul că interul croat are probleme cu un genunchi.


17:30 Sabine Klimek (24 ani), a doua marcatoare a Ligii Naționale în sezonul trecut, a semnat un contract pe 2 ani cu HC Zalău. „Este o jucătoare foarte îndemânatică, poate juca oriunde în linia de 9 metri. Acum ar fi putut fi mult mai sus dacă n-ar fi avut problemele de la HCM Baia Mare, din urmă cu 3 ani”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

16 IULIE                    

14:49 Croata venită în probe la Vâlcea, Danijela Mistric (26 ani), a evoluat miercuri cu o genunchieră care a lăsat semne de întrebare. „Mistric va face un RMN, să vedem ce are la genunchi, nu o putem lua dacă este accidentată. Dacă este aptă de joc, atunci ea va rămâne, are calități”, a anunțat președintele clubului, Toma Pleșa.


10:52 Încet dar sigur, CSM Unirea Slobozia începe să arate altfel, dintr-o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării devine o trupă care se poate implica în bătălia pentru primele opt locuri. Antrenoarea Victorina Bora a reușit în această săptămână să convingă alte trei jucătoare să vină la Slobozia. Andreea Enescu a decis în cele din urmă să semneze cu CSM, după ce în urmă cu câteva săptămâni era prezentată la HCM Roman. Alături de golgheterul Ligii Naționale, la Slobozia vor ajunge și două campioane mondiale la Under 18, Alina Ilie și Isabela Roșca, jucătoare la care HCM Baia Mare a renunțat.


15 IULIE                    

19:12 Allison Pineau a postat azi pe rețelele de socializare o fotografie făcută pe un lac, după o ședință de antrenament „cardio”. Din imagine se poate observa că jucătoarele mai au totuși puterea să zâmbească după antrenamentele mai tari din această perioadă.


19:02 Într-un meci amical desfășurat la Rm. Vâlcea, echipa gazdă – HCM – a câștigat cu 29-26 în fața formației Alba Sebeș. 


18:50 SCM Craiova se bazează în momentul de față pe 10 jucătoare, după lotul prezentat de Marius Barcan, președintele SCM Craiova, pentru fanii handbalului:

  • portar: Mirela Pașca
  • extreme: Ana Maria Horobeț, Cătălina Cioaric
  • linia de 9 metri: Andreea Ianași, Ana Maria Apipie, Ane Eidem, Daniela Băbeanu
  • pivoți: Carmen Ilie Șelaru, Alexandra Iovănescu, Laurise Landre

14:55 Dunărea Brăila este ultima echipă din Liga Națională de handbal feminin care a început pregătirile pentru noul sezon. Pe banca tehnică este un antrenor nou, Costică Buceschi, nume care aduce garanții pentru echipă că va reveni în lupta pentru cupele europene.

Brăila s-a despărțit de perla Gabriela Perianu, dar s-a înțeles cu Baia Mare pentru a primi la schimb trei jucătoare de echipă națională! Bianca Tiron și-a dat deja acordul pentru a ajunge la Dunărea, iar Mădălina Zamfirescu și Aneta Pîrvuț sunt la rândul lor foarte aproape de a ajunge sub comanda lui Costică Buceschi. Brăila a mai perfectat alte două transferuri notabile Oana Apetrei și Gabriela Orsivschi, astfel că pe hârtie lotul arată foarte bine:

  • portari: Dobre, Voicu, Stan
  • extreme stânga: Cseczi, Orsivschi
  • interi stânga: Horjea, Tiron
  • centri: Zamfirescu?, Eșanu
  • interi dreapta: A. Moldovan, Pîrvuț?
  • extreme dreapta: Brot, Gheorghe
  • pivoți: Apetrei, Irimia

12:40 Ani Senocico este noua jucătoare a echipei HCM Rm. Vâlcea după ce a semnat pe un sezon cu drept de prelungire pe încă unul cu formația lui Constantin Ștefan.


12:15 Georgiana Ciuciulete, Carmen Cartaș și Anișoara Marcu au fost cele trei noutăți ale Coronei Brașov la reunirea lotului. După plecarea Aureliei Brădeanu, noul căpitan al echipei este Camelia Hotea. „Preiau ștafeta de la Aurelia Brădeanu și realizez importanța acestui statut în echipă. Suntem în fața unui an nou, un an greu în care trebuie să dăm totul pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Am mare încredere în echipă, avem în lot jucătoare inteligente și dispuse la sacrificiu, iar asta îmi dă speranțe că va fi bine. Trebuie să demonstrăm că «Handbal 100% românesc» poate face performanță”, a declarat Camelia Hotea la reunirea lotului.

„Sunt mulțumit și optimist la această reunire. Am adus jucătoare importante, iar asta mă face să fiu așa. Georgiana Ciuciulete este o jucătoare importantă care cu siguranță va fi una dintre piesele de bază ale echipei. De Carmen Cartaș ce ar mai fi de spus, în afara faptului că este o jucătoare foarte cunoscută în liga națională și că are multă experiență care va fi extrem de benefică echipei. Ani Marcu este o handbalistă cu istoric la Corona și care mereu a fost cu sufletul alături de această echipă. De asemenea, vom avea și junioarele alături de noi, jucătoare pe care trebuie să le creștem cu grijă. Una peste alta, avem un lot cu care ne vom bate meci de meci pentru a ieși de pe teren învingător”, a susținut și antrenorul Bogdan Burcea.


Foto: Andrei Paul

14 IULIE                    

11:25 CSM Cetate Deva, echipă retrogradată în Divizia A, își pierde toate jucătoarele și are viitor incert. Krnic a ajuns la Cisnădie, Cartaș la Corona, Simion la Vâlcea, echipă la care s-ar putea transfera și Senocico. Pentru că nu și-ar fi primit salariul de mai bine de trei luni și portarul Viorica Șuba și-a depus memoriu la FRH pentru a deveni liberă de contract.

13 IULIE                    

15:55 Ioan Băban, antrenor cu state vechi în Baia Mare, a fost copptat în staff-ul tehnic care îl are ca antrenor principal pe Aurelian Roșca. Membru și în Consiliul de Administrație, Băban a participat azi activ la primul antrenament al echipei în noua formulă.


14:20 Constantin Ștefan are două noi jucătoare la pregătiri, portarul Daniela Vălean (Știința București), caere în trecut a jucat și la Rulmentul Brașov, și interul stânga Danijela Mistric. Croata este deocamdată în probe și vine de la Ankara, după ce a trecut și pe la Steaua Roșie Belgrad (Serbia).


14:15 Atenție la CSM Ploiești! Cu un nou antrenor pe banca tehnică, croatul Neven Hrubec, formația prahoveană are planuri mari pentru sezonul următor. CSM le-a transferat deja pe Farcău, Tatalovic, Dmitrovic, Tudor și Mitrescu și mai pregătește încă 2-3 achiziții importante, un portar și pentru linia de 9 metri.

Lotul echipei CSM Ploiești în formula actuală:

  • Portari: Elena Șerban, Dragica Tatalovic
  • Linia de 9 metri : Nicoleta Tudor, Marina Dmitrovic, Daciana Balaban, Alla Sheiko, Isabela Mitrescu
  • Pivoți: Iryna Shutska, Ionela Dinu
  • Extreme stânga: Ramona Farcău, Andreea Chiricuță
  • Extreme dreapta: Cătălina Preda, Adriana Vasilescu

13:30 HCM Baia Mare a prezentat primele date oficiale în privința lotului de jucătoare. Sub comanda lui Aurelian Roșca, echipa pleacă de luni într-un cantonament la Șuior cu 21 de jucătoare:

  • portari: Ungureanu, Munteanu, Dumanska
  • extreme stânga: Ardean, Maior Pașca, Tănăsie
  • interi stânga: Abbingh, Perianu, Mihalschi-Preda, Szucs
  • centri: Pineau, Oltean, Marin
  • interi dreapta: Gjeorgjievska, Geiger, Vizitiu
  • extreme dreapta: Nechita, Pîrvuț
  • pivoți: Tătar, Jezic, Tomescu

La echipă mai sunt așteptate trei handbaliste, Tiron, Zamfirescu, plecate cu naționala universitară la Gwangju, și Do Nsacimento, prezentă cu Brazilia la Jocurile PanAmericane. Detalii despre lot, achiziții, obiective puteți citi aici


12:48 Allison Pineau a revenit oficial în România, la HCM Baia Mare, echipă pentru care va juca în sezonul 2015-2016. Coordonatoarea de joc a Franței revine în țară după 2 ani, după ce a evoluat un sezon la Oltchim (2012-2013). În Baia Mare, Pineau s-a regăsit cu fostele coechipere de la Vâlcea, Paula Ungureanu, Valentina Ardean și Adriana Nechita.


12:40 CSM Unirea Slobozia pleacă luni într-un cantonament de 7 zile la Eforie Nord. Antrenoarea Victorina Bora are la dispoziție 13 jucătoare, însă în aceste zile negociază cu alte trei fete pentru a completa lotul pentru sezonul 2015-2016. Echipa din Slobozia a reușit să o păstreze la echipă pe Raluca Dăscălete, una din cele mai căutate jucătoare în această perioadă în Liga Națională, a prelungit împrumutul Cameliei Carabulea, dar să o aducă și pe Lorena Ostase, unul din liderii naționalei U19.

Lotul echipei CSM Unirea Slobozia:

portari: Stoleru, Nicu, Oancea
extreme stânga: Carabulea, Simion
extreme dreapta: Strahan, Toma
pivoți: Ostase, Băcăuanu
linia de 9 metri: Dăscălete, Drăguț, Mărginean, Pavăl

11 IULIE                    

16:28 Vedetele echipei CSM București au început să vină în România. Campioana se va reuni luni, fără Maria Fisker, care a anunțat că va ajunge marți. Toată aventura începe cu o sală de forță și o cină. Isabelle Gullden: „Cred că putem prinde turneul Final 4 chiar din primul sezon”. Mai multe detalii puteți citi aici.

Lotul echipei CSM București pentru sezonul 2015-2016

  • portari: Mayssa Pessoa, Jelena Grubisic (Gyor), Alina Iordache
  • extreme stânga: Fernanda Da Silva, Iulia Curea, Maria Fisker (Viborg)
  • interi stânga: Linnea Torstensson, Bianca Bazaliu
  • centri: Isabelle Gullden (Viborg), Aurelia Brădeanu (Corona Brașov), Ana Paula Rodrigues, Elena Nicula
  • interi dreapta: Line Jorgensen (FC Midjylland), Deonise Fachinello
  • extreme dreapta: Cristina Vărzaru, Carmen Martin
  • pivoți: Ekaterina Vetkova, Oana Manea, Cristina Nan
  • Antrenori: Mette Klit și Adrian Vasile

13:38 Corona Brașov și-a definitivat în linii mari lotul pentru sezonul 2015-2016. Aurelia Brădeanu, Oana Apetrei și Nicoleta Tudor sunt cele mai importante jucătoare care au părăsit echipa. În schimb, au fost aduse alte două jucătoare de echipă națională, Carmen Cartaș (Cetate Deva) și Georgiana Ciuciulete (HC Zalău), plus Anișoara Marcu (Alba Sebeș).

„Cartaș și Ciuciulete ne vor ajuta foarte mult, ba chiar am vorbit cu Bogdan Burcea și deja am gândit felul în care le vom integra, mai ales că o putem folosi pe Cartaș și pe centru. Una peste alta noi suntem mulțumiți de transferurile acestea„, a declarat Dumitru Berbece, antrenorul secund al echipei Corona Brașov.

Pentru noul sezon, Corona Brașov va promova și 8 jucătoare (!) din propria pepinieră, trei dintre ele, Daciana Hosu (portar). Cristina Crețu (extremă stânga) și Iulia Tăbăcaru (centru) urmând să se pregătească permanent cu echipa mare. În funcție și de programul de la junioare II se vor mai pregăti cu echipa mare Sorina Târcă, Ana Maria Berbece, Daria Bucur, Ana Lopătaru, Claudia Lăcătuș.

Lotul Coronei pentru sezonul 2015-2016:

  • portari: Denisa Dedu, Ana Maria Mârcă, Daciana Hosu
  • extreme stânga: Camelia Hotea, Nicoleta Dincă, Cristina Crețu
  • interi stânga: Cristina Zamfir, Carmen Cartaș
  • centri: Andreea Pricopi, Iulia Tăbăcaru
  • interi dreapta: Adriana Țăcălie, Mihaela Briscan
  • extreme dreapta: Laura Chiper, Marilena Neagu
  • pivoți: Georgiana Ciuciulete, Oana Bondar, Daniela Rațiu

12:10 SCM Craiova este singura formație din Liga Națională care nu a anunțat încă niciun transfer până în acest moment. După ce francezii au prezentat-o pe Larise Landre ca nouă jucătoare a formației pregătite de Simona Gogârlă, o altă handbalistă de la Le Havre este în cărți pentru a ajunge la Craiova. Este vorba despre extrema stângă Martina Corkovic, de naționalitate croată. Rămâne de văzut dacă oficialii Craiovei vor confirma aceste transferuri.

În schimb, sunt șanse infime ca Paule Baudouin să ajungă la SCM Craiova. Jucătoarea este în discuții avansate cu Ankara. 


12:00 ChampSport International Sport Agency o prezintă pe Gabriela Perianu, jucătoare pe care o impresariază, în lotul echipei franceze Metz. Care a fosr reacția oficialilor de la Dunărea Brăila? Citiți aici. 

10 IULIE                    

21:00 CSM Ploiești continuă seria de achiziții, reușind să-și asigure serviciile portarului sârb, Dragica Tatalovic, care în ultimul sezon a evoluat în Turcia, la Ankara. În schimb, transferul Danielei Crap a picat.


20:45 Dacă ai „noștri” nu comunică, deși majoritatea cheltuie banii publici pentru a întreține echipele, aflăm de la străini ce transferuri se mai fac în Liga Națională. Presa franceză anunță că SCM Craiova a transferat-o pe Laurise Landre (Le Havre), pivot care este și în circuitul naționalei Franței! Greu de înțeles de ce totul e la secret în anumite cazuri, din moment ce contractele sunt deja semnate!

,


17:37 HCM Baia Mare s-a întărit în această săptămână la postul de pivot! A semnat pe un sezon cu Katarina Jezic (22 de ani), care are deja peste 40 de selecții lanaționala Croației. Transferul de ultimul minut a fost anunțat de agenția care o reprezintă pe pagina de Facebook. Jezic vine dela Lok. Zagreb, echipă cu care a jucat sezonul trecut în Liga Campionilor.

HCM Baia Mare va avea în lot, în sezonul următor, șase jucătoare din străinătate dacă o punem la socoteală și pe Gabriella Szucs.


14:30 CSM Ploiești și-a luat antrenor de Liga Campionilor! Croatul Neven Hrubec, fost tehnician la Podravka Koprivnica, cu care a participat în perioada 2010-2013 în Ligă, a semnat cu echipa ploieșteană, care a făcut și câteva transferuri extrem de interesante în această vară. 


9 IULIE                    

15:30 HCM Rm. Vâlcea și-a prezentat oficial noul antrenor, Constantin Ștefan, dar și noile achiziții, Manuela Manda și Ana Maria Simion. Despre obiectivul echipei în viitorul sezon puteți citi aici.

Lotul echipei HCM Rm. Vâlcea prezent la reunire:

  • Portari: Smedescu, Sîntămărean
  • Extreme: Simion, Predoi, Bădiță, Stoicănescu
  • Interi: Luca, Adespii, Chirilă, Biro
  • Pivoți: Ilina, Craiu, Manda

Final contract, posibile reînnoiri: Cherăscu, Vădineanu, Stoicănescu


15:10 HC Zalău se va baza pe un lot de 19 jucătoare, dintre care cu dublă legitimare, în sezonul 2015-2016. Formația pregătită de Gheorghe Tadici s-a reunit azi fără pivotul Crina Pintea, jucătoare care este pe lista HCM Baia Mare. „Pintea este sub contract cu HC Zalău până în februarie 2016. Am înaintat niște hârtii la FRH, în urma unor probleme disciplinare. Nu și-a făcut recuperarea, are de așteptat o anchetă administrativă disciplinară. Acum nu se pregătește cu noi”, a susținut Gheorghe Tadici.

La reunirea HC Zalău, lotul a fost următorul:

  • portari: Cheța, Inculeț, Mureșan, Sabău
  • extreme stânga: Bardac, Pop
  • extreme dreapta: Trif, Țurcaș, Ciric
  • pivot: A. Lazăr
  • linia de 9 metri: Constantinescu, Cârligeanu, Puiu, Rob, Onicaș, Tamaș, Bloj, Ciunt

În perioada următoare ar putea ajunge la HC Zalău încă trei jucătoare, caz în care echipa lui Tadici s-ar putea despărți de alte trei fete.


8 IULIE                    

16:23 Rapid București este una dintre cele mai hotărâte echipe la startul acestui sezon. Formația din Capitală, revenită pe prima scenă după o pauză de 5 ani, se află deja în cantonament în Parâng, la Petroșani. Gruparea bucureșteană se pregătește și de o transformare majoră care ar putea readuce echipa în viitor în prima planul handbalului feminin. Detalii puteți citi aici.

Vasile Mărgulescu are sub comandă 22 de handbaliste în prezent, în frunte cu Alina Dobrin (39 ani), care va fi și în noul sezon sufletul echipei:

  • portari: Andreea Arghir, Ioana Simion, Mirela Vicea
  • extreme stânga: Roxana Bodârlău, Cristina Niculae
  • extreme dreapta: Adina Gheorghe, Ana Maria Chirigiu, Jeni Drăgan
  • pivoți: Mihaela Doica, Alexandra Tufă, Andreea Bumbu
  • linia de 9 metri: Alina Dobrin, Mihaela Popa, Dana Binescu, Andreea Cruceanu, Alexandra Bălan, Ramona Geană, Iulia Zaremba, Andreea Ivan, Alina Moroianu, Alexandra Trifan, Florina Mitrea

16:15 Noua echipă a Universității Cluj va fi construită în jurul Cristinei Laslo și Laurei Popa, după plecarea Florinei Chintoan la HCM Baia Mare. Chiar dacă antrenoarea Carmen Amariei este plecată la Jocurile Universitatre, alături ce câteva componente ale echipei, iar alte jucătoare sunt în pregătiri cu naționalele de tineret și junioare, „U” Cluj a început antrenamentele sub comanda „secundului” Rodica Petruș. Sub comandă are deocamdată 9 handbaliste.

Lotul echipei „U” Cluj pentru sezonul 2015-2016

  • portari: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Enache, Alexandra Prodan
  • extreme stânga: Alexandra Dindiligan, Abigail Vălean
  • extreme dreapta: Magdalena Paraschiv, Cristina Boian
  • interi stânga: Irina Ivan, Sonia Vasiliu, Corina Biriș
  • centri: Cristina Laslo, Andreea Tetean, Raluca Petruș
  • interi dreapta: Laura Popa, Alexandra Severin
  • pivoți: Roxana Cîrjan, Rebeca Adrijan

16:05 CSM Ploiești și-a amânat pentru a doua oară reunirea lotului, programată inițial pentru luni – 6 iulie, iar apoi pentru azi. Jucătoarele au fost chemate la pregătiri pe 10 iulie câînd va fi prezentat, foarte probabil, și noul antrenor.


15:47 Florina Biro (HC Buzău) este ultima achiziție făcută de HCM Rm. Vâlcea. Jucătoarea va fi prezentă joi, la reunirea lotului. Tot mâine, clubul vâlcean îl va prezenta oficial pe noul antrenor, Constantin Ștefan, dar și achizițiile făcute în această vară. 

Portarul Lia Sîntămărean și-a prelungit contractul cu HCM Rm. Vâlcea.


14:54 Florina Chintoan devine noua jucătoare a echipei HCM Baia Mare, după ce a decis să se despartă de „U” Cluj. Pivotul a evoluat în Cluj încă de la juniorat și deși a avut nenumărate oferte de-a lungul carierei, inclusiv de la Oltchim, a preferat de fiecare dată să rămână pe loc. Ajunsă la 29 de ani, Chintoan a decis să facă în cele din urmă un pas mai sus în carieră la nivel de cluburi. Vom reveni cu detalii.

7 IULIE                     

16:26 CS Măgura Cisnădie a înregistrat la FRH cele 5 transferuri efectuate până în acest moment: Natasha Krnic (CSM Cetate Deva), Anda Chelaru (Știința Bacău), Irina Lazarin, Ștefania Florea (ambele de la SCM Craiova), Mihaela Stănciulescu (CSM Unirea Slobozia).

Lotul cu care Alexandru Weber a început pregătirile este următorul:

  • portar: Cristina Popovici
  • extreme stânga: Aura Cârstoaica, Monica Amoagdei, Mihaela Popescu
  • interi stânga: Natasha Krnic, Anda Chelaru
  • centri: Roxana Gatzel, Maria Cârstoaica
  • pivoți: Ionela Goran, Irina Lazarin, Cristiana Ciuplea
  • interi dreapta: Carmen Veșca, Mihaela Stănciulescu
  • extreme dreapta: Ștefania Florea, Mădălina Predoiu

16:12 Alexandra Gogoriță-Andrei este cel mai important transfer făcut de Alba Sebeș la revenirea în Liga Națională. Echipa pregătită de Popa Seviștean a început pregătiriile pentru viitorul sezon cu următorul lot de jucătoare:

  • portari: Paula Vișan, Lenuța Mormeți, Binaca Curmenț, Dana Vălean
  • extreme stânga: Bianca Bogdan, Paula Oha
  • pivoți: Ana Ciolan, Cristina Pop
  • extreme dreapta: Nicoleta Rusu, Cristina Mitrache
  • interi dreapta: Lavinia Dobromir, Andreea Antoce
  • centri: Alina Șorodoc, Andreea Pătuleanu, Iulia Andrei
  • interi stânga: Alexandra Andrei, Cristina Predoi, Mihaela Pătuleanu

14:21 HCM Baia Mare a anunțat pe pagina oficială că primul meci amical va fi disputat în 5 august în compania formației Gyor, câștigătoare a Ligii Campionilor în 2013 și 2014. Partida va avea loc în Ungaria și va reprezenta și meciul de debut al lui Aurelian Roșcca pe banca tehnică a formației băimărene. HCM și Gyor vor juca în grupe preliminare pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.


12:55 HCM Roman și-a reluat pregătirile fără Andreea Enescu, deși cele două părți au semnat în urmă cu câteva săptămâni un contract de joc. Handbalista a invocat probleme medicale, de familie și nu s-a mai prezentat la echipă, astfel că transferul jucătoarei de la CSU Neptun Constanța a intrat în impas. Foarte probabil, Roman va renunța la serviciile jucătoarei.

Lotul echipei HCM Roman pentru sezonul 2015-2016

  • portari: Timoshenkova, Pâslaru, Polocoșer
  • extreme stânga: Iuganu, Cilici
  • extreme dreapta: Chitacu, Dincu, Ciobanu
  • pivoți: Agrigoroaie, Vâlcu, Caramalău
  • interi stânga: Druțu, Glibko
  • centri: Stoleru, Gherman
  • interi dreapta: Toskovic, Vartic

6 IULIE                     

20:10 Aurelian Roșca a condus în această după-amiază primul antrenament al echipei HCM Baia Mare. Înainte, conducerea l-a prezentat jucătoarelor ca fiind noul antrenor principal. La reunire au fost prezente 10 jucătoare: Dumanska, Marin, Oltean, Pârvuț, Tomescu, Tănăsie, Szucs, Gjeorgjievska, Ciunt și Maior Pașca. Mai târziu și-a făcut apariția și Melinda Geiger, care mai are însă câteva zile libere, ca urmare a faptului că a jucat cu naționala meciuri de calificare în iunie.


15:15 CS Măgura Cisnădie a reușit să perfecteze deja 5 transferuri pentru primul sezon pe prima scenă a Ligii Naționale: Natasha Krnic (CSM Cetate Deva), Anda Chelaru (Știința Bacău), Irina Lazarin, Ștefania Florea (ambele de la SCM Craiova), Mihaela Stănciulescu (CSM Unirea Slobozia).

„Pentru viitorul sezon ne propunem să rămânem în prima ligă. Poate a fost o surpriză pentru mulți promovarea noastră, dar noi ne-am pregătit pentru acest lucru”, ne-a declarat antrenorul Alexandru Weber, un tehnician de 37 de ani, care se va afla la a doua experineță în prima ligă după ce a mai pregătit CSM Cetate Deva.

Roxana Gatzel,. vicecampioană mondială în 2005, este cea mai importantă componentă a formației din județul Sibiu. Alexandru Weber susține însă că vedeta este „echipa”: „Unitatea grupului și-a spus cuvântul la promovarea noastră”.


12:30 Federația Română de Handbal a publicat oficial sumele pe care le-au încasat cele 14 formații din Liga Națională din drepturile TV în ultimul sezon. Campioana CSM București a primit 34.000 de lei, în timp ce retrogradatele Neptun Constanța și Mureșul Tg. Mureș au încasat câte 4.000 de lei.

Cât valorează în prezent un meci de handbal în Liga Națională? Răspunsul îl găsiți AICI


10:00 HCM Rm. Vâlcea și-a găsit antrenor pentru viitorul sezon: Constantin Ștefan! Noul tehnician își va începe miercuri activitatea, fiind la prima experiență în Liga Națională feminină. În ultimul sezon, Constantin Ștefan a antrenat Poli Timișoara și Dinamo, cu această din urmă grupare terminând pe locul 3. Tehnicianul are în palmares și un titlu, tot cu Dinamo, în 2005.

Cu ce antrenori a mai tratat HCM Rm. Vâlcea, care a fost precedentul câștigător pe axa handbal masculin – handbal feminin și ce spune Constantin Ștefan după numirea lui în nou funcție puteți CITI AICI.


5 IULIE              

În următoarele zile, echipele din Liga Națională se reîntorc la lucru după câteva săptămâni de vacanță. Câteva grupări și-au definitivat formulele de echipă cu care vor aborda viitoarea stagiune, altele încă poartă negocieri pentru a-și definitiva loturile.

  • Începând de astăzi și până la startul Ligii Naționale (28-29 august), ProSport vă ține la curent cu noutățile din sânul celor 14 competitoare, cum vor arăta echipele pentru sezonul 2015-2016, obiective, schimbări, etc. Totodată, vom oferi informații și despre cele mai importante mișcări din handbalul european, cum se vor prezenta la start echipele cu pretenții din Liga Campionilor.

Cinci echipe și-au schimbat băncile tehnice, însă numai trei dintre acestea și-au găsit antrenor, HCM Baia Mare (Aurelian Roșca), SCM Craiova (Simona Gogârlă) și Dunărea Brăila (Costică Buceschi).

HCM Rm. Vâlcea și CSM Ploiești încă se mai gândesc înainte de a-și anunța antrenorii

La capitolul achiziții, CSM București se prezintă cel mai bine, având în vedere că a transferat cinci jucătoare de nivelul Final 4 al Ligii Campionilor: Isabelle Gullden (Viborg), Aurelia Brădeanu (Corona Brașov), Line Jorgensen (FC Midjylland), Jelena Grubisic (Gyor), Maria Fisker (Viborg).

HCM Baia Mare este o altă formație care aduce multe jucătoare interesante, Alisson Pineau (Nimes) fiind de departe cea mai sonoră achiziție. De urmărit vor fi și HCM Roman, Corona Brașov, SCM Craiova, Dunărea Brăila și CSM Ploiești care pregătesc sau au anunțat deja oficial câteva transferuri interesante pentru Liga Națională.

ProSport vă prezintă ce jucătoare au adus echipele feminine, dar și zvonuri-posibile transferuri care s-ar putea perfecta. Pe măsură ce vom avea date noi, informațiile vor fi actualizate. 

Achizițiile făcute de echipele Ligii Naționale de handbal feminin

CSM București: Isabelle Gullden (Viborg), Aurelia Brădeanu (Corona Brașov), Line Jorgensen (FC Midjylland), Jelena Grubisic (Gyor), Maria Fisker (Viborg)
Antrenor: Mette Klit (confirmată)

HCM Baia Mare: Alisson Pineau (Krim / Nimes), Ionica Munteanu (SCM Craiova), Gabriela Mihalschi (HCM Roman), Patricia Vizitiu (CSM București), Ana Maria Tănăsie, Mădălina Zamfirescu (revenite de la SCM Craiova), Andrada Maior-Pașca (revenită de la HC Zalău), Katarina Jezic (Lok. Zagreb), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila)
Antrenor: Aurelian Roșca (nou)
 

Corona Brașov: Carmen Cartaș (CSM Cetate Deva), Georgiana Ciuciulete (HC Zalău), Anișoara Marcu (Alba Sebeș)
Antrenor: Bogdan Burcea (confirmat)

HCM Roman: Irina Glibko (CSM București), Marinela Gherman (CSM Ploiești), Andreea Dincu (CSM Ploiești), Ionela Ciobanu (CNE Rm. Vâlcea), Cyntia Tomescu (HCM Baia Mare)
Antrenor: Florentin Pera (confirmat)

SCM Craiova: Daniela Băbeanu (HCM Roman), Ana Maria Horobeț (HCM Roman), Laurise Landre (Le Havre), Alexandra Iovănescu (CSU Neptun Constanța), Jelena Zivkovic I (Podravka), Jelena Zivkovic II (Ardesen), Alexandra Ciucă (Energetic Rm. Vâlcea), Mihaela Petrescu (CSU Neptun Constanța)
Antrenor: Simona Gogârlă (nou)

Dunărea Brăila: Oana Apetrei (Corona Brașov), Bianca Tiron (HCM Baia Mare), Gabriela Orsivschi (CSU Neptun Constanța)
Posibil: Mădălina Zamfirescu, Aneta Pârvuț (ambele HCM Baia Mare)
Antrenor: Costică Buceschi (nou)

HC Zalău: Anca Onicaș (CNE Rm. Vâlcea), Larisa Tamaș (CSU Neptun), Teodora Bloj (Mureșul Tg. Mureș), Sabine Klimek (Mureșul Tg. Mureș), Georgiana Bazon (CSM București)
Antrenor: Gheorghe Tadici (confirmat)

CSM Ploiești: Ramona Farcău (Dunărea Brăila), Nicoleta Tudor (Corona Brașov), Marina Dmitrovic (Ankara), Andreea Mitrescu (CNE Rm. Vâlcea), Dragica Tatalovic (Ankara), Mihaela Tivadar (CSM București), Ivana Bozovic (Lok. Zagreb), Maria Gavrilă (Șc 181 București)
Antrenor: Neven Hrubec (nou)

HCM Rm. Vâlcea: Ana Maria Simion (Cetate Deva), Manuela Manda (ultima dată a jucat la Corona), Diana Predoi (CNE Rm. Vâlcea), Florina Biro (HC Buzău), Daniela Vălean (Știința București), Ani Senocico (Cetate Deva), Anita Campa (Zagnosspor)
Antrenor: Constantin Ștefan (nou)

„U” Cluj: Sonia Vasiliu, Alexandra Dindiligan, Alexandra Prodan (toate de la CNE Rm. Vâlcea)
Antrenor: Carmen Amariei (confirmat)

Unirea Slobozia: Lorena Ostase (CNE Rm. Vâlcea), Mădălina Toma, Cristina Strahan, Andeea Mărginean ( toate de la CSU Neptun Constanța), Camelia Carabulea (CSM București, împrumut prelungit), Andreea Enescu (CSU Neptun), Alina Ilie, Isabela Roșca (CNE Rm. Vâlcea), Radostina Genkova (HCM Roman)
Antrenor: Victorina Bora (confirmată)

HC Alba Sebeș: Alexandra Andrei (HCM Rm. Vâlcea), Iulia Andrei, Cristina Mitrache (Colegiul Energetic Rm. Vâlcea), Andreea Antoce (CSU Neptun Constanța), Nicoleta Rusu (CSM Cetate Deva), Paula Vișan (HCM Roman), Nicoleta Safta (Dunărea Brăila)
Antrenor: Popa Seviștean (confirmat)

CS Măgura Cisnădie: Natasha Krnic (CSM Cetate Deva), Anda Chelaru (Știința Bacău), Irina Lazarin, Ștefania Florea (ambele de la SCM Craiova), Mihaela Stănciulescu (CSM Unirea Slobozia), Yana Sitenko (Trabzon Zagnos), Ioana Manoilă (Energa AZS Koszalin)
Antrenor: Alexandru Weber (confirmat)

Rapid București: Iulia Zaremba (CSM București), Alina Moroianu (CSM Unirea Slobozia)
Antrenor: Vasile Mărgulescu (confirmat)

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup