Bucureştiul anului 2016. Nu este în stare să găzduiască un meci din "sferturile" Ligii Campionilor la handbal! Sala Polivalentă este ocupată în 1-3 aprilie, când se joacă partida CSM - Rostov

1 mar 2016 12508 afişări Comentează şi tu Handbal
Bucureştiul anului 2016. Nu este în stare să găzduiască un meci din "sferturile" Ligii Campionilor la handbal! Sala Polivalentă este ocupată în 1-3 aprilie, când se joacă partida CSM - Rostov Foto: Alexandru DOBRE / MEDIAFAX

CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare au demarat deja pregătirile pentru meciurile din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, cu Rostov, respectiv Buducnost, programate în perioada 1-3 aprilie (tur), respectiv 8-10 aprilie (retur). Şi fiecare întâmpină deja anumite probleme.

HCM îşi doreşte să joace sâmbătă partida tur, deşi propunerea televiziunilor în acest moment este pentru vineri – 1 aprilie. Imediat după încheierea turneului preolimpic, Baia Mare va avea un program infernal, cu 3 deplasări obositoare la Craiova, Podgorica şi Slobozia. Înaintea partidei tur cu Buducnost, trupa lui Aurelian Roşca va avea două meciuri de campionat, cu HCM Roman (24-26 martie) pe teren propriu şi SCM Craiova (cel mai probabil în 28 martie) în deplasare. Astfel, Baia Mare şi-ar dori să câştige o zi de recuperare / pregătire pentru manşa tur cu campioana Europei.

CSM Bucureşti are o problemă şi mai delicată, nu are Sala Polivalentă la dispoziţie pentru 1-3 aprilie, aceasta fiind închiriată pentru un alt eveniment sportiv, Dance Masters 2016, întrecere de dans sportiv aflată şi în calendarul internaţional. Manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor este programată de EHF tot în perioada 1-3 aprilie, iar Bucureştiul nu are nicio altă arenă la dispoziţie pentru o partidă de un asemenea nivel.

O "mutare" a evenimentului deja programat în Sala Polivalentă, aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alte ocazii, este imposibilă de această dată. Organizatorii Dance Masters au pus deja biletele în vănzare.

O variantă pentru partida cu Rostov ar mai fi fost Sala „Dinamo”, doar că aceasta nu are aviz ISU (!), iar până nu este promulgată legea cu privirea la răspunderea asumată, acolo nu se pot programa meciuri cu public!

Astfel, dacă EHF nu-şi va da acordul ca partida CSM Bucureşti – Rostov să se joace la sfârşitul lunii martie, atunci campioana României va fi nevoită să plece în provincie, la Rm. Vâlcea sau Cluj!

Bucureştiul s-a obişnuit însă să se facă de râs cu marile evenimente sportive. A trebuit să renunţe inclusiv la Campionatul European de gimastică din 2017 în favoarea Clujului, având în vedere că mult promisa Arenă Naţională indoor este la faza de proiect încă de acum 10 ani, când FRH a încercat să obţină organizarea unui Campionat Mondial!

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.