Au trecut aproape 2 ani de la ruşinea cu Finlanda! Înaintea unei alte ”duble” cu naţionala nordică, România şi-a schimbat mult echipa faţă de episodul din 2014

5 ian 2016 5169 afişări Comentează şi tu Handbal
Au trecut aproape 2 ani de la ruşinea cu Finlanda! Înaintea unei alte ”duble” cu naţionala nordică, România şi-a schimbat mult echipa faţă de episodul din 2014
 • Naţionala de handbal masculin continuă la începutul acestui an bătălia pentru calificarea în play-off-ul Campionatului Mondial din 2017. În următoarele 12 zile, echipa pregătită de Aihan Omer şi Sandu Iacob va susţine patru meciuri oficiale, două cu Finlanda, unul cu Austria şi unul cu Italia, în cadrul Grupei 2 preliminare. Dintre acestea se detaşează jocul cu Austria (14 ianuarie, Baia Mare), care la prima vedere pare decisiv.

Până la partida cu Austria, România va înfrunta de două ori Finlanda, în 6 ianuarie (Vantaa, ora 16:00) şi în 10 ianuarie (Baia Mare, ora 20:30). Două jocuri numai bune de pregătire pentru testul decisiv de săptămâna viitoare, dar şi pentru a mai şterge din amarul ”dublei” din 2014, când Finlanda a trimis România în cel mai jos punct din istoria handbalului - în lumea a treia - după ce a eliminat-o în precalificările pentru Euro 2016 (scor 32-30 şi 29-32).  

Programul României în grupa preliminară de calificare în play-off-ul CM 2017

 • 6 ianuarie: Finlanda - România
 • 10 ianuarie: România - Finlanda, se joacă în Baia Mare
 • 14 ianuarie: România - Austria, se joacă în Baia Mare
 • 16 ianuarie: Italia - România

Tricolorii au plecat deja în Finlanda, cu o formulă de echipă mult schimbată, mai echilibrată faţă de cea care a jucat în 2014, în care au revenit o parte şi din jucătorii experimentaţi, precum Ghionea, Novanc, Csepreghi sau Stavrositu. 

Lotul României 

 • portari: Irimuş, I. Iancu, Stănescu
 • extreme stânga: Bera, Chike
 • interi stânga: Ramba, Racoţea, Csepreghi
 • centri: Fenici, Stavrositu
 • interi dreapta: Grigoraş, Sadoveac
 • extremă dreapta: Ghionea, Toma
 • pivoţi: Novanc, D. Iancu, Mocanu
 • Cei însemnaţi cu roşu au jucat împotriva Finlandei şi în ”dubla” din 2014. Talas, Popescu, Ghiţă şi Mihalcea, prezenţi şi ei la meciurile respective, nu sunt acum la lot din cauza accidentărilor.

Nici Finlanda nu mai are echipa de acum 1-2 ani, care oricum era slabă, din moment ce în grupa preliminară pentru Euro 2016 a pierdut la scor 5 din cele 6 meciuri disputate cu Germania, Spania şi Austria. Pentru jocurile de la începutul acestui an, nordicii au convocat numai handbalişti din campionatul intern (SM - Sarja), fără prea mare experienţă internaţională. După declaraţiile obţinute de selecţionerul Kaj Kekki înaintea partidei cu România, Finlanda nu îşi pune prea mari speranţe în actuala grupă de calificare, obiectivul acestei naţionale fiind să câştige un meci din cele 4 pe care le va juca în următoarele zile. Iar ţinta este partida cu Italia din 13 ianuarie.

Aşadar, antrenorii Aihan Omer şi Sandu Iacob au la prima vedere o oarecare linişte pentru a pregăti returul cu Austria, din 14 ianuarie, pe care tricolorii trebuie să-l câştige la minimum 4 goluri pentru a avea prima şansă la câştigarea grupei din care face parte.

Naţionala de handbal masculin s-a reunit încă din 18 decembrie, în Baia Mare. Antrenorii nu au însă la dispoziţie mai mulţi jucători. Pe lângă Popescu, Ghiţă, Talas, Mihalcea, Criciotoiu - accidentaţi, România nu se bazează nici în această perioadă pe Alexandru Şimicu. Interul stânga de la St. Raphael are aproape 2 ani de când nu mai vine la echipa naţională, ultimul său joc fiind ... România - Finlanda 32-30. Şimicu nu a făcut parte şi din echipa care a jucat în retur în Finlanda.

Clasamentul şi programul în Grupa 2 preliminară de calificare în play-off-ul CM

Sursa: eurohandball.com

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.