Apare pe prima scenă o handbalistă aşteptată cu mare interes: Lorena Ostase! Victorina Bora: ”Din punctul meu de vedere, Lorena va fi o surpriză plăcută”. Lotul cu care nou-promovata CSM Slatina a plecat la drum

17 iul 2017 2944 afişări Comentează şi tu Handbal
Apare pe prima scenă o handbalistă aşteptată cu mare interes: Lorena Ostase! Victorina Bora: ”Din punctul meu de vedere, Lorena va fi o surpriză plăcută”. Lotul cu care nou-promovata CSM Slatina a plecat la drum

Slatina a fost mai mereu un centru care a produs talente pe bandă rulantă pentru handbalul feminin. La prima strigare le putem nominaliza pe Aurelia Brădeanu, jucătoarea cu cele mai multe turnee finale din istoria naţionalei, Cristina Zamfir, una din cele mai valoroase handbaliste de pe plan intern din ultimii ani, şi Bianca Bazaliu, unul din liderii noii generaţii. Slatina nu a avut însă şi o echipă de senioare pe măsura jucătoarelor descoperite de-a lungul timpului, ci s-a mulţumit doar să crească pentru alţii. Din 2017, lucrurile s-au schimbat sau cel puţin acestea sunt intenţiile celor care administrează sportul şi handbalul în special în Slatina. CSM a promovat în prima ligă şi nu vine oricum în Liga Naţională, ci cu o sală modernă de 3.000 de locuri, dar şi cu câteva jucătoare care merită urmărite. Una dintre acestea, pivotul Lorena Ostase.

Desemnată cea mai bună din lume pe postul ei în urmă cu 3 ani, Lorena Ostase a suprins în 2016, când a decis să o urmeze pe Victorina Bora în liga secundă la CSM Slatina. Alegerea handbalistei nu a fost însă una tocmai întâmplătoare. Pe lângă faptul că a respectat tot timpul contribuţia fostei internaţionale a României la dezvoltarea ei din punct de vedere handbalistic, Lorena a ales CSM Slatina şi pentru faptul că la această echipă avea certitudinea că se poate recupera în linişte, sută la sută, după o accidentare serioasă suferită la braţul drept, la Mondialul de tineret de anul trecut.

”Lorena a revenit pe sfârşitul sezonului trecut, aruncă acum la poartă fără probleme. A avut inclusiv în vacanţă un kinetoterapeut la dispoziţie, iar acum este complet recuperată. Din punctul meu de vedere, ea va fi o surpriză plăcută a Ligii Naţionale”, ne-a declarat Victoria Bora, antrenoarea sub comanda căreia CSM Slatina a promovat în Liga Naţională.

Lotul CSM Slatina pentru sezonul 2017-2018

  • Portari: Elena Nagy, Dana Vălean (HCM Rm. Vâlcea), Diana Diaconu
  • Extreme stânga: Diana Constantinescu, Monica Amoagdei
  • Interi stânga: Alexandra Andrei (SCM Craiova), Iulia Andrei, Mihaela Pătuleanu
  • Centri: Mihaela Popescu, Geanina Drăghici, Adina Cârligeanu (HC Zalău)
  • Interi dreapta: Ştefania Lazăr, Carmen Veşcă
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (U Cluj), Florentina Moisin
  • Pivoţi: Lorena Ostase, Ionela Goran (Măgura Cisnădie), Elena Fulgoi

Victorina Bora a plecat la drum cu şase handbaliste care sunt din Slatina, adică Nagy, Constantinescu, Pătuleanu, Drăghici, Lazăr şi Fulgoi. ”Pentru un prim sezon, ne propunem să rămânem în prima ligă. Este posibil ca până la startul sezonului să mai apară ceva”, ne-a declarat Victorina Bora.

CSM Slatina vine cu un suflu nou în Liga Naţională, dar şi cu o sală mai aproape de standardele zilei de azi, cu o capacitate de 3.000 de locuri. ”Nu ştim dacă va fi gata la startul Ligii Naţionale, dar sperăm să o inaugurăm în această toamnă. Slatina va avea o sală foarte frumoasă, cu peluze, cu tot ce trebuie pentru a intra chiar într-un circuit internaţional”, ne-a precizat Victorina Bora.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.