ANALIZĂ‚ | Dinamo – CSM București, finala întoarsă pe toate fețele! Cum arată față în față cele două echipe, șansele lui Dinamo de a câștiga titlul și cum poate răsturna CSMB toate calculele

Redactor:
Marius Hutu
ANALIZĂ‚ | Dinamo - CSM București, finala întoarsă pe toate fețele! Cum arată față în față cele două echipe, șansele lui Dinamo de a câștiga titlul și cum poate răsturna CSMB toate calculele
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo București și CSM București încep bătălia pentru titlu în Liga Națională de handbal masculin. Primul joc al seriei este programat miercuri, de la ora 20:00 (DigiSport, DolceSport), în Ștefan Cel Mare. Finala se joacă după sistemul „cel mai bun din trei jocuri”

  • Partida din Sala „Dinamo” va fi condusă de Bogdan Stark și Romeo Ștefan
  • Tot miercuri, de la ora 21:00 (TVR 2), va începe și disputa pentru medaliile de bronz, între Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud Constanța. La primul meci al seriei au fost delegați Teodor Șerbu și Andrei Vasilescu, cuplu care a condus și semifinala Cupei României dintre Minaur și defuncta HCM Constanța în 2015, în urma căreia „marinarii” s-au retras din competiție.

Dinamo București și CSM București se întâlnesc pentru al doilea an consecutiv în finala campionatului. În 2016, trupa lui Eliodor Voica s-a impus cu 2-1. De atunci, Dinamo a câștigat alte patru partide directe cu CSMB și pare favorită la câștigarea titlului și în acest an. Băieții lui Zvonko Sundovski au la rândul lor suficientă valoare pentru a conta în această luptă și chiar de a răsturna toate calculele.

Pentru o analiză mai amplă a acestei finale am căutat un specialist în handbalul masculin, prima condiție să fie neutru, și ne-am oprit asupra antrenorului Vlad Caba, „principal” în acest sezon la HC Odorhei. Tehnicianul cunoaște foarte bine ambele echipe având în vedere că i-au fost adversare.

  • „Rezultatele obținute de cele două echipe în acest sezon nu sunt mincinoase, arată că au fost cele mai constante. Sigur, m-aș fi văzut cu HC Odorhei în acest punct, îmi planificasem o luptă pentru medalii, dar calificarea echipelor Dinamo și CSM București în finala mare nu poate fi pusă la îndoială. Dinamo a terminat și sezonul regulat pe locul 1. CSM București a început campionatul oscilant, era la un moment dat pe locul 5, dar apoi a avut un forcing important în partea a doua a campionatului„, Vlad Caba, ex-antrenor HC Odorhei

  • „Dinamo și CSM București sunt echipe care se cunosc foarte bine. Având în vedere că are și meciul decisiv pe teren propriu în cazul în care se va ajunge în meciul trei, Dinamo are mai multe șanse să câștige titlul. Nu aș scoate din calcule însă CSM București, dar ca să aibă o șansă trebuie să fie foarte curajoasă în primul meci, asta e logica mea„, Vlad Caba, ex-antrenor HC Odorhei

Ambele formații au bănci destul de lungi, cu cel puțin două soluții pentru fiecare post. „În cazul în care un jucător nu ar fi în formă, acest lucru nu ar trebui să se vadă foarte mult”, spune Vlad Caba. Pentru analiza acestei finale, l-am provocat pe antrenorul în vârstă de 49 de ani să intre într-un „joc” în care să acordăm și o învingătoare la mai multe capitole. Ce a ieșit? Vedeți în rândurile următoare:

Forma sportivă…

Vlad Caba: „Forma sportivă ar putea fi un factor foarte important. Pe finalul acestui campionat, cele două echipe au avut pauze destul de lungi, rămâne de văzut cum le-au afectat forma sportivă. CSM București a avut pauză aproximativ o lună, să te oprești chiar pe final de campionat, nu știu cât bine le-a făcut. În schimb, echipei Dinamo poate i-a prins bine un moment de respiro, după câteva luni destul de încărcate, în care au jucat și 10 meciuri în Liga Campionilor. Și-au mai putut recupera eventualii jucători accidentați, se acumulase o anumită stare de oboseală”

AVANTAJ DINAMO

Poartă…

„Dinamo s-a bazat în ultimii ani pe Ionuț Irimuș, care a rezolvat multe meciuri importante. Îl văd peste toți cei implicați pe acest post dacă e în zi mare, dar dacă nu e… CSM are mai multe șanse. Blazevic este un portar cu multă experiență, care apără constant. Iancu este un portar spectaculos, cu multe calități care îi permit să iasă în evidență. La nevoie, dacă unul nu merge, poate intra celălalt. Aș opta pentru poarta CSM București”. 

AVANTAJ CSM BUCUREȘTI

Extrem stânga…

„Dinamo are ceva mai multă experiență, îl știe foarte bine pe Negru și cred că îl va anihila, iar pe Roșu nu cred că se va conta foarte mult. Asoltanei este un bun jucător de contraatac, iar Bera poate fi o soluție de schimb la nevoie, chiar dacă a dat senzația că a avut ceva probleme de a se integra”

AVANTAJ DINAMO

Inter stânga…

„Krsto Milosevic și Bernatonis au mers foarte bine în ultimele meciuri. Primul nu a putut juca în timpul sezonului, iar al doilea a fost aproape inexistent, s-a mers mai mult pe Saurina. Dar de când a intrat, lituanianul a dat multe goluri importante și este de așteptat să confirme și în finală. Șuturile lui Sajad Esteki sunt foarte spectaculoase, îți iau ochii cu golurile înscrise la vinclu, dar sunt vreo 2-3 pe meci, toate de la șold. Krsto, în schimb, dă vreo 6-7 aruncări la poartă, aproape toate se încheie cu goluri. Este un mate câștig pentru CSM București”

AVANTAJ CSM BUCUREȘTI

Centru…

„Absența lui Marijanac este o problemă pentru CSM. Nu este un handbalist foarte spectaculos, dar este harnic și bun. Nu trebuie neglijat Stavrositu, nu o să-i fie frică să intre în astfel de meciuri, este un handbalist de mare siguranță. Dinamo este acoperită însă mult mai bine pe acest post. Allahkaram Esteki este un jucător constant, puternic. Ragot poate nu este la fel de constant, dar este un handbalist spectaculos, îți poate rezolva niște situații. Sunt însă de părere că într-o zi mare, Stavrositu îi poate eclipsa pe toți”

AVANTAJ DINAMO

Inter dreapta…

„Cel mai în formă pe acest post este rusul Aslanian, Humet nici nu prea a mai jucat în ultimele luni, având și problemele medicale. Dinamo depinde la > exclusiv de forma lui Vrankovic, un jucător foarte bine cunoscut de CSM București. Merg pe handbalistul cel mai în formă, Aslanian”

AVANTAJ CSM BUCUREȘTI

Extremă dreapta…

„Georgievski oferă clar un avantaj pentru CSMB la acest post. Este un jucător care anticipează foarte bine, excelent pe contraatac. Cîmpan nu prea a jucat în acest sezon, Mironescu a jucat, dar nu este la același nivel cu Georgievski”

AVANTAJ CSM BUCUREȘTI

Pivot…

„Pare o situație foarte echilibrată, ambele echipe au câte trei variante. Mocanu este un pivot foarte bun de atac, s-a văzut acest lucru și în alegerea titularului la echipa națională. Dezavantajul este că nu face și apărare, dar mai sunt Savenco, Mousavi, ambii soluții bune pentru ambele faze. Dinamo poate folosi oricare jucător. Novanc este bun și pe apărare și pe atac, Stamate și Rotaru sunt doi handbaliști la fel de valoroși. Nu cred că aici se va face diferența între cele două echipe. L-aș alege totuși pe Mocanu în atac”

AVANTAJ DINAMO

Apărare…

„În general, ambele echipe se apără 6-0, au cam aceeași conformație, în zona centrală sunt foarte puternice. Dinamo mi se pare însă puțin mai stabilă. Rămâne de văzut și în funcție de rezultat ce strategie vor alege cei doi antrenori. Dinamo a mai antrenat și apărare 5-1 cu Capotă în special, are, așadar, o eventuală variantă de rezervă. CSM mai face din când în când marcaj strict. O să treacă și la o apărare mai agresivă doar în situa’iile de criză. Mai rămân însă celelalte faze ale jocului, cum va funcționa apărarea în inferioritate, chiar și în superioritate numerică. Sunt opțiunile tactice ale antrenorilor și vor fi luate și în funcție de scor”

AVANTAJ DINAMO

Elementul surpriză…

„În afară de variantele convenționale, cele două echipe vor încerca probabil să se și surprindă. CSM București a încercat mai mult 7 contra 6 în atac. A folosit acest sistem și cu Turda și a reușit să anihileze o apărare 3-3. S-a eliberat astfel de elementul presiune. Dacă are curaj, CSM București se poate gândi chiar să câștige primul joc și atunci ar fi o oarecare surpriză față de începutul de cammpionat”

AVANTAJ CSM BUCUREȘTI

După acest 5-5 la analiză, ne putem aștepta la o finală destul de interesantă, mult mai echilibrată decât arată acest 4-0 al meciurilor directe din acest sezon. Titlul va fi câștigat, probabil, de …. Răspunsul îl vom avea, cel mai târziu, în 8 iunie!

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
Oţelul se impune în meciul cu Hermannstadt. Moldovenii, pe primul loc în play-out
Oţelul se impune în meciul cu Hermannstadt. Moldovenii, pe primul loc în play-out
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…