#20pentru20 | A fost tot timpul cu o minge în mână, astfel că până la 20 de ani a câştigat un titlu mondial şi a cucerit Liga Campionilor! Bianca Bazaliu şi-a găsit locul într-un vestiar cu mare greutate, precum cel al echipei CSM Bucureşti

12 iul 2017 4423 afişări Comentează şi tu Handbal
#20pentru20 | A fost tot timpul cu o minge în mână, astfel că până la 20 de ani a câştigat un titlu mondial şi a cucerit Liga Campionilor! Bianca Bazaliu şi-a găsit locul într-un vestiar cu mare greutate, precum cel al echipei CSM Bucureşti 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16582993/1/carton-bazaliu.jpg
  • #20pentru20 e campania ProSport demarată odată cu aniversarea a două decenii de viaţă a brandului lansat pe 2 iulie 1997. Sub umbrela #20pentru20 vor intra poveştile de viaţă a 20 de sportivi români cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi, născuţi exact în anul apariţiei ProSport. De ce au ales disciplina pe care au urmat-o, ce obstacole li s-au ivit în carieră, momente haioase, oameni esenţiali şi întâmplări ciudate... toate la #20pentru20.
  • De 20 de ani ProSport mişcă România zi de zi, cu cele mai tari reportaje, experienţe, momente şi faze... De povestit nepoţilor nepoţilor noştri...  Două decenii de victorii şi emoţii... 20 de ani de căderi şi reveniri... 20 de poveşti despre sport şi viaţă.

Bianca Bazaliu s-a născut la câteva zile distanţă de momentul în care ieşea din tipar primul număr ProSport, pe 2 iulie 1997. La 20 de ani distanţă, jucătoarea este un fenomen pentru handbalul românesc. Interul stânga deţine deja un palmares impresionant, un titlu mondial – categoria sub 18 ani (Macedonia 2014) - şi Liga Campionilor cu CSM Bucureşti (2016). Aceste performanţe sunt doar vârfurile, întrucât Bianca deţine la această vârstă fragedă alte trei titluri de campioană la senioare, a fost desemnată cel mai bun inter stânga din lume la categoria ei de vârstă în 2014, iar enumerările pot continua.

  • ”Bianca are un braţ senzaţional, cred că este singura jucătoare din lume care poate să dea gol de la 12 metri fără probleme, în handbalul feminin nu întâlneşti aşa ceva”, Adrian Vasile, antrenor secund CSM Bucureşti

”Am propus-o la CSM Bucureşti din momentul în care am ajuns la club. Fiind la Federaţia Română de Handbal înainte, am cunoscut-o de mică, am văzut la ea nişte calităţi fizice deosebite. Bianca a venit într-un mediu deosebit de performanţă şi sunt convins că acest lucru a ajutat-o să progreseze, a avut un parcurs destul de bun din punct de vedere metodic. Va deveni o handbalistă foarte importantă pentru handbalul românesc, mai are nevoie de ceva încredere şi experienţă”, ne-a relatat Remus Drăgănescu, director tehnic în cadrul CCJ al CSM Bucureşti. Fostul oficial al FRH a dezvăluit faptul că în ziua în care a fost perfectat transferul Biancăi Bazaliu la CSM Bucureşti, pentru o perioadă de 6 ani, a fost nevoit să facă două drumuri la Slatina pentru ca această ”mutarea” să se concretizeze.

Interesant este faptul că interul stânga în vârstă de 20 de ani a început handbalul la Slatina în 2005, anul în care România (naţionala de senioare) a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de la St. Petersburg. Povestea handbalistei s-ar fi putut termina în 2013, după o leziune de menisc, a fost la un pas să rateze şi Mondialul de junioare din 2014, din cauza unui sindrom sinus tarsian, dar a reuşit să treacă peste toate aceste obstacole, iar azi să fie văzută ca o mare speranţă a handbalului românesc, având în vedere calităţile cu care a fost înzestrată.

ProSport a realizat un interviu cu Bianca Bazaliu, din care am aflat că handbalul reprezintă absolut tot pentru ea. Ce a spus despre vestiarul CSM Bucureşti, cine i-a influenţat decisiv cariera şi la ce visează o sportivă de 20 de ani, obişnuită deja cu performanţe de excepţie, puteţi citi în rândurile următoare:

Bianca, de ce ai ales handbalul?
Wow! Îmi doream foarte mult să fac un sport, am avut şansa unei selecţii în şcoală şi aşa am ajuns la handbal. Încă de la vârsta de 8 ani neîmpliniţi.

Ai încercat şi un alt sport, în afară de handbal?
Nu! A fost primul şi ultimul. Şi aşa va rămâne pentru totdeauna (n.r. zâmbeşte).

Ce reprezintă handbalul pentru tine?
Absolut tot. Fac ceea ce îmi place, nu există grad de comparaţie cu altceva. Handbalul este un mod de viaţă pentru mine, m-a dezvoltat foarte mult acest sport. În acelaşi timp, m-a ajutat foarte mult să cresc din toate punctele de vedere.

Există şi oameni esenţiali, care ţi-au influenţat cariera?
Fiecare antrenor cu care am lucrat a fost esenţial. Dar dacă ar fi să nominalizez totuşi pe cineva, cel mai mult m-a ajutat domnul Gavril Kozma de la Slatina, tehnicianul cu care am început, şi antrenorul Adrian Vasile, de la care am învăţat foarte multe lucruri, motiv pentru care o să le fiu recunoscătoare tot timpul. M-au ajutat şi în momentele grele şi în momentele bune.

La aproape 20 de ani, ai deja un palmares impresionant. Există însă un moment care crezi că ţi-a marcat parcursul de până acum?
Fiecare rezultat în parte m-a evidenţiat şi m-a ajutat, începând de la momentul când am ieşit campioană mondială cu naţionala de junioare, până în ziua de azi, cu ultimul trofeu câştigat, Cupa României, şi prezenţa la naţionala de senioare, la turneul de pregătire din Spania.

”Într-adevăr, am rămas la CSM Bucureşti, sper să se schimbe ceva anul acesta, să joc mai mult, îmi doresc foarte mult asta”

În ciuda tuturor sfaturilor de pe margine, de a pleca la o altă echipă pentru a juca mai mult, ai rămas la CSM Bucureşti...
Într-adevăr, am rămas la CSM Bucureşti, sper să se schimbe ceva anul acesta, să joc mai mult, îmi doresc foarte mult asta, o să muncesc în continuare pentru asta, aşa cum este şi normal. Sper ca totul să fie OK.

Cum ţi se pare noua echipă CSM Bucureşti, după transferurile făcute de club pentru sezonul care urmează?
Ca şi valoare, echipa mi se pare extraordinară. Eu spun că avem cele mai mari valori şi sperăm să fie un sezon bun pentru noi.

Ai studiat vreun model de jucătoare?
Eu vreau să ”fur” de la fiecare jucătoare în parte câte ceva şi spun că am alături colege de la care pot învăţa o grămadă de lucruri. Au experienţă, au de toate.

Cum te simţi într-un vestiar cu atâta greutate precum cel de la CSM Bucureşti? Şi va fi şi mai greu începând din toamnă.
Foarte bine. Am crescut într-un grup unit, sunt convinsă că la fel va fi şi în continuare. Am fost echipă şi asta a contat foarte mult la tot ce am obţinut până azi.

Ai emoţii că o vei avea alături din acest sezon şi pe Cristina Neagu?
Am emoţii constructive, pentru că ştiu că voi învăţa foarte multe de la Cristina, aşa cum am învăţat de la toate fetele până acum.

La 20 de ani, care este marele tău vis?
Să ajung cât mai sus posibil şi să fiu sănătoasă, asta e tot ce contează

”Am vrut iniţial să aleg numărul 7, dar m-am răzgândit şi am ales numărul 14”

Ai şi alte hobby-uri în afară de handbal?
Îmi place foarte mult să ies, să mă plimb, îmi place să mă uit la sport, să ascult muzică, nimic însă ceva deosebit.

Probabil că şi tu ai fost întrebată când ai fost copil, ce ai vrea să devii când te faci mare. Ce ai răspuns?
Tot timpul am fost cu o minge în mână, nu am răspuns la întrebare pentru că toată lumea îşi dădea seama ce cale îmi doresc să urmez. Mă jucam tot timpul, niciodată nu stăteam pe loc.

Ai vreun ritual înainte de meciuri?
Ascult muzică înainte de meci, în rest nu am niciun ritual.

De ce numărul 14 (n.r. numărul de pe tricou pe care l-a ales încă de la junioare)?
A fost numărul pe care mi l-am ales de mică şi am rămas până acum. Îmi place pur şi simplu. Am vrut iniţial să aleg numărul 7, dar m-am răzgândit şi am ales numărul 14.

Ce te mulţumeşte la sfârşitul unei zile?
După o zi de antrenament, în primul rând să fiu sănătoasă şi să fi ieşit antrenamentul cum trebuie.

Mulţumim, Bianca, îţi urăm mult succes în continuare.
Vă mulţumesc!

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.