INTERVIU cu omul momentului în sportul românesc. Marian Drăgulescu: "Ne dorim o sală polivalentă în Bucureşti! Şi noi, şi artiştii!". Ce i-ar spune inventatorului Facebook, duelul cu Ponor şi cele 3 condiţii

24 apr 2017 1359 afişări Comentează şi tu Gimnastica
INTERVIU cu omul momentului în sportul românesc. Marian Drăgulescu: "Ne dorim o sală polivalentă în Bucureşti! Şi noi, şi artiştii!". Ce i-ar spune inventatorului Facebook, duelul cu Ponor şi cele 3 condiţii 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7962/16244029/3/7426477-mediafax-foto-dan-horia-tautan.jpg

Îndrăgostit de gimnastică la fel ca-n prima zi, cu recordul pentru cele mai multe medalii europene, mondiale şi olimpice (31 medalii), cu un titlu european câştigat la sol în faţa propriilor suporteri, în weekend la Cluj, şi un argint la sărituri, Marian Drăgulescu merge mai departe şi tinţeşte medalii. ProSport a stat de vorbă cu omul momentului în sportul românesc.

Ai bătut recordul Nadiei. Mergi mai departe la Mondiale, să scrii istorie la Montreal exact ca Nadia?
Da. Sper să mă întorc acasă măcar cu o medalie, pentru că acesta este obiectivul meu de fiecare dată. Cu siguranţă eu continui şi sper să ajung acolo.

31 de medalii în palmares, cât de departe crezi că poţi duce acest număr, înainte de retragere?
Sper să fie cât mai multe. Dar nu mă gândesc la un număr. Voi face gimnastică atât timp cât o voi face cu aceeaşi plăcere, voi avea motivaţie şi susţinere.

Se poate să mergi dincolo de Tokyo?
(Râde) Nu ştiu, e ca-n piesa lui Andersen, să nu spui niciodată nu. Nu m-am gândit când mă voi retrage, nu pot să apreciez.

Cine se retrage primul, Drăgulescu sau Ponor?
Depinde mai mult de motivaţia Cătălinei. De cum se simte, de ce aşteptări mai are şi ea. Eu nu mi-am setat limită. Sunt trei condiţii care mă fac pe mine să continui sportul de performanţă: sănătatea, plăcerea de a face gimnastică şi bucuria pe care o am, apoi motivaţia şi susţinerea.


Marian Drăgulescu, aplaudat de public, dar şi de adversari, la Cluj. Foto: Dan Tăutan

Ce i-ai transmite oricărui gimnast care a terminat concursul pe locul 4?
Să muncească şi mai mult. A fost foarte aproape de locul 3 şi trebuie să îşi dorească şi mai mult locul întâi.

"Medaliile primează acum în faţa unui element nou, pentru că am deja un element în gimnastică"

În finala de la sărituri, dacă nu mă înşel, te-a învins un sportiv chiar cu săritura ta. Cum te simţi când îi vezi pe alţii că intră în concurs direct cu tine, cu această săritură?
Sunt foarte mândru, pentru că îmi duce numele mai departe în gimnastică.

Câţi gimnaşti fac în acest moment săritura Drăgulescu, la nivel mondial?
Exact, nu ştiu. Dar cu sigurnaţă peste 15. Să nu înţelegeţi însă că este vorba despre un număr foarte mare: nu înseamnă 300. Probabil între 15 şi 20 la nivel mondial.

Mai pregăteşti surprize şi noi elemente?
Încerc. Şi îmi doresc să progresez.

Whitlock pregăteşte linie acrobatică pentru Mondiale, te tentează ideea de a avea un element care să îţi poarte numele şi la sol, sau doar la sărituri?
Având în vedere că eu am deja un element în gimnastică, cred că o să aleg mai degrabă varianta care mă avantajează mai mult în lupta pentru medalii. Mă interesează mai mult medaliile şi nu aş mai risca să încerc ceva care mi-ar pune în pericol o clasare pe podium. Medaliile primează acum în faţa unui element nou,, pentru că, repet, am deja un element în gimnastică.


La Cluj, Marian Drăgulescu a câştigat pentru a treia oară titlul european la sol. Foto: Dan Tăutan

Va avea şi Bucureştiul o sală de gimnastică până când te retragi?
O sală de gimnastică avem, în care să ne antrenăm. O sală Polivalentă, în care să putem găzdui competiţii de gimnastică ne dorim, era în plan, dar nu s-au mai apucat de ea. Suntem atât de mulţi care ne dorim o sală polivalentă, nu doar noi, sportivii. Şi artiştii, şi cântăreţii…

Îţi promovezi mult pagina de Facebook. Câte mesaje de felicitare ai primit în aceste două zile?
Câteva mii!

Ce i-ai spune lui Mark Zukerberg, inventatorul Facebook, dacă v-aţi întâlni faţă în faţă?
I-aş mulţumi şi l-aş felicita pentru reţeaua asta, pentru că ne ajută mult să comunicăm, să facem transfer de informaţii, ne ajută să comunicăm uşor şi gratuit.

Mulţumesc!
Mersi şi eu:

de Cezara Paraschiv

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.