Andreea Răducan, noul preşedinte al FRG! Campioana olimpică din 2000 a fost singura candidată şi a strâns 42 din 43 de voturi. Prima reacţie: "Îmi doresc ca oamenii să înveţe să îşi spună problemele"

4 aug 2017 1512 afişări Comentează şi tu Gimnastica
Andreea Răducan, noul preşedinte al FRG! Campioana olimpică din 2000 a fost singura candidată şi a strâns 42 din 43 de voturi. Prima reacţie: "Îmi doresc ca oamenii să înveţe să îşi spună problemele" Foto: ProSport

Andreea Răducan (33 de ani) este oficial noul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică. Campioana olimpică de la Sydney 2000 a fost singura candidată şi a strâns 42 de voturi din totalul de 43 de structuri prezente la vot (din 51 afiliate), un vot fiind anulat.

  • Dan Grecu şi Maria Fumea vor fi cei doi vicepreşedinţi ai FRG în mandatul Andreei Răducan. Cei doi au obţinut 35, respectiv 29 de voturi.
  • Andreea Răducan avea nevoie de 22 de voturi (50%+1) pentru a deveni noul şef al FRG

Andreea Răducan îl înlocuieşte astfel pe Adrian Stoica, omul care condusese gimanstica românească în ultimii 12 ani.

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care încă de la început au considerat că pot fi un camarad de nădejde [...] Am accceptat această provocare într-un moment dificil pentru gimnastica românească, dar e o decizie pe care mi-o asum şi sper să îmi aducă împliniri. Un singur om nu poate schimba un sistem şi vreau să vă rog să-mi fiţi alături şi să vă implicaţi cu toată pasiunea de care sunteţi capabili.

Deşi pare că suntem uşor rătăciţi, consider că n-am uitat cum se obţine performanţa. Pe mulţi vă ştiu încă de când eram sportivă, cu alţii m-am antrenat alături sau am făcut parte din echipă şi asta îmi doresc şi în continuare. Doar printr-o echipă unită putem redifini succesul"
, a declarat Andreea Răducan în cadrul Adunării Generale în care a fost votată drept noua conducătoare a gimnasticii româneşti.

"Este un moment important pentru mine, pentru gimnastica românească. Mă bucur că oamenii nu au avut prejudecăţi (n.r. - Andreea este unul dintre cei mai tineri preşedinţi de Federaţie sportivă în România, recordul fiind deţinut de camelia Potec, aleasă la conducerea Nataţie la vârsta de 31 de ani) şi au dat un vot de încredere. Sunt oameni cu care mă cunosc încă de când eram copil, cred că mulţi mi-au urmărit activitatea şi după încheierea carierei competiţionale. Îmi doresc foarte mult ca mare parte din entuziasmul meu şi din bunăvoinţa cu care mă implic să o degaj către întreaga suflare a gimnasticii româneşti şi să pornim pe un drum nou care să ne aducă la fel de multe satisfacţii aşa cum eram obişnuiţi când eu eram sportivă şi mai ales atunci când generaţiile dinaintea mea îi bucurau pe români", a declarat campioana olimpică.

 

Analiză şi etapele spre regăsirea succesului

"Trebuie să facem o analiză foarte clară şi la fete şi la băieţi, şi la nivel de loturi, dar şi de cluburi. Suntem într-un punct destul de nefericit pentru noi. Atunci când vom identifica problemele şi ni le vom asuma, dar totodată vom înţelege şi că avem capacitatea de a găsi soluţii, împreună, putem regăsi drumul spre succes. Este foarte important dialogul cu cluburile, cu loturile, cu sportivii, o transparenţă aşa cum nu ştiu dacă a fost până acum. Îmi doresc ca oamenii să înveţe să îşi spună problemele, dar în acelaşi timp să şi găsească soluţii. Pentru că momentele acelea în care doar ne plângem că lucururile nu merg şi ne lipseşte mereu ceva - dau senzaţia că suntem rătăciţi. Nu vreau să cred că noi, cei care ia-m învăţat şi pe alţii cum se face gimnastica, am uitat ce um se practică gimnastica, am uitat ce înseamnă disciplina şi munca. Sunt măcar două din ingredientele care, cu ani în urmă, ne-au dus către succes", afirmă Andreea Răducan.

"Părinţii sunt extrem de importanţi în ecuaţia gimnasticii. Copiii trebuie să cunoască ceea ce înseamnă gimnastica de performanţă atunci când se apucă de acest sport, să îşi asume nişte riscuri, iar părinţii trebuie să înveţe şi ei că este mai important să fie alături de copii, să îi susţină, decât să le dea sfaturi despre cum ar trebui să se facă gimnastica. Cred că este un moment important, de la care repornim motoarele", mai spune ambasadoarea olimpismului românesc.

"Mi-aş dori foarte mult să le redau oamenilor încrederea că putem redeveni acea echipă unită. Cred că doar astfel putem redefini succesul. Mulţi dintre noi l-am trăit, poate cei mai tineri trebuie să îl înveţe. Eu am suficientă răbdare şi încredere pentru a-i convinge şi pe ceilalţi că se poate",
Andreea Răducan


Rămâi pe www.prosport.ro pentru informaţii

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.