De legendă! Patzaichin: povestea pagaiei rupte!

8 feb 2010 3155 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
De legendă! Patzaichin: povestea pagaiei rupte! no title

Unul din marii eroi ai României sportive este fără îndoială, Ivan Patzaichin. Pe lângă cele 7 medalii olimpice şi alte zeci de titluri naţionale şi internaţionale, legendarul sportiv are şi poveşti incredibile, care i-au asigurat respectul şi admiraţia de-a lungul timpului.

Una din medaliile sale de campion olimpic, cea de la Munchen 1972 are semnificaţii puternice pentru ceea ce a însemnat acest om pentru România şi pentru sportul din ţara noastră. Pentru a se califica în finală, românul a trebuit să concureze cu pagaia ruptă. Şi nu pentru câţiva metri, ci pentru mai mult de 500 de metri!

Povesteşte chiar fostul mare campion: "În serii, regulamentul prevedea ca în primii 25 de metri, cursa să se oprească dacă se rupea o pagaie. Eu am ridicat-o deasupra capului, dar arbitrii poate n-au văzut, deoarece s-a rupt longitudinal. În momentul acela, barca mea a alunecat şi am continuat cursa. Pentru mine, important era sa menţin directia şi să nu mă răstorn, pentru că regulamentul nu prevedea un timp în care trebuia să termin. Am încercat să sosesc, am facut-o şi după două minute de la finişul celorlalţi, dar tribunele mă aplaudau chiar dacă nu ştiau că am pagaia ruptă. Am fost la cântar, totul a fost în regulă, dar pe buletinul oficial am figurat ca abandon, iar delegaţia de-atunci a făcut o contestaţie şi după o noapte am fost acceptat in recalificările pe care le-am câştigat, ca apoi să reuşesc să înving şi în semifinalele şi chiar să obţin primul loc în finală, fără drept de apel, cu patru secunde avans, în ultima parte chiar fără să trag", a declarat Patzaichin pentru Sport Total FM.

Şapte medalii olimpice: doar aur şi argint!

Aur - Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980, Los Angeles 1984

Argint - Munchen 1972, Moscova 1980, Los Angeles 1984

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.