LIVE BLOG Turul Franței, etapa 7 | Matteo Trentin l-a învins pe Sagan la milimetru. Victorie imensă pentru italianul de la Omega Pharma-Quick Step

LIVE BLOG Turul Franței, etapa 7 | Matteo Trentin l-a învins pe Sagan la milimetru. Victorie imensă pentru italianul de la Omega Pharma-Quick Step
  • Publicat:
  • Actualizat:

Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick Step) a câștigat etapa a șaptea a Turului Franței, câștigând la fotofiniș etapa în fața lui Peter Sagan (Cannondale), marele favorit al manșei.


18:30 Nibali continuă să fie lider în clasamentul general, dar ar putea avea probleme în etapele următoare. Potrivit italianului, el nu a făcut nicio recunoaștere a etapelor din Vosgi, care urmează.


18:20 Peter Sagan a terminat pe locul secund pentru a treia oară în acest Tur. De altfel, slovacul are trei locuri patru și încă un loc 5, dar nicio victorie. Cu siguranță, rutierul de la Cannondale a greșit când a atacat pe coborâre, având resurse mai mici de energie decât Trentin, dar și faptul că nu a avut o poziționare tocmai bună, ci una pe fugă.


18:16 Așa arată top 10 al etapei. Trentin obține a doua victorie de etapă din carieră în Turul Franței, după cea din etapa a 14-a de anul trecut, venită în urma unei evadări.


18:13 Ce victorie uriașă pentru Matteo Trentin! Italianul de la Omega Pharma-Quick Step a sprintat excelent și l-a învins pe Sagan la fotofiniș, cu mai puțin de o roată! Finalul de etapă a fost marcat de două căzături importante, una a lui Andrew Talansky, cu doar 100 de metri înainte de final.


18:10 Sagan și Greg van Averamet se desprind pe ultimele sute de metri ale cățărării și pun circa 8-10 ecunde în fața plutonului. Mutarea celor doi a fost neutralizată cu aproape un kilometru înainte de final.


18:05 Am intrat pe ultima cățărare a zilei, tempo-ul e dus de Cannondale și urmează un atac al lui Cyril Gautier de la Europcar! Nicio șansă însă! Tinkoff-Saxo revine în frunte și duce trena. Contador și Nibali sunt în fruntea plutonului.


18:00 Din cauza căzăturii, un coechipier al lui Tejay, Darwin Atapuma, a abandonat! Dezastru pentru ciclistul american, într-o manșă care nu anunța nimic.


17:57 Căzătură în pluton! Cade Van Garderen, ceea ce înseamnă că americanul va pierde timp față de ceilalți favoriți, deși e readus în pluton de coechipieri. Ciclistul de la BMC are 44 de secunde în spate și e ajutat de trei coechipieri.


17:54 Prima ascensiune a zilei a trecut. Voeckler a fost prins, în timp ce rutieri importanți, precum Greipel sau Tom Jelte Slagter au fost scuturați din pluton de trena lui Simon Yates.


17:50 Și atacă Thomas Voeckler! Rutierul de la Europcar a plecat deja din pluton și a creat un avantaj destul de mare în fața plutonului. Orica-GreenEdge ține însă ritmul plutonului.


17:44 Au mai rămas 20 de kilometri de parcurs, iar rutierii așteaptă cele două ascensiuni de categoria a patra. Ce urmează? Atacuri ale favoriților sau doar ale unor baroudeuri? S-a încheiat și aventura lui Emiger și Huzarski, iar acum plutonul e compact.


17:35 Una dintre fântânile din Dommantin le Toul, oraș de pe parcursul etapei, a avut apa colorată în galben, culoarea tricoului purtat de liderul cursei, pentru a omagia trecerea caravanei.


17:30 Nefiind liderul echipei Katiușa în acest Tur al Franței, Purito Rodriguez a coborât la munca de jos și le aduce bidoane colegilor săi. Spaniolul a venit în Le Tour, după ce a suferit o fractură la coaste în Giro și se va pregăti pentru Vuelta.


17:22 Busche, Pichot, Delaplace și Edet au fost prinși de pluton. Evadarea continuă doar cu Elmiger și Huzarski în frunte, care s-au distanțat la 1 minut și 14 secunde.


17:15 Peter Sagan este marele favorit al etapei de azi, cu o cotă de 2,50 în acest moment. Alexander Kristoff are cotă 8, în timp ce Simon Gerrans este și el unul dintre rutierii cu șanse, având o cotă de 13.


17:05 Au mai rămas 50 de kilometri până la finalul cursei. Ieri, la final, rutierii au fost așteptați de președintele Franței, Francois Hollande. 


16:50 11 rutieri au abandonat deja în această primă săptămână, la fel ca în 2008, 2010 sau 2011. În urmă cu două sezoane au abandonat 17 rutieri, cei mai mulți din istorie în prima săptămână.


16:44 La doar 20 de ani, Danny van Poppel, cel mai tânăr rutier din Le Tour, a abandonat. Olandezul de la Trek a fost victima unei căzături și nu a mai putut continua cursa.


16:38 O tartă uriașă, un quiche lorraine, e realizată pe marginea traseului, fiind surprinsă de elicopterul care transmite cursa. V-a făcut poftă de o specialitate franțuzească? 🙂


16:26 Peter Sagan este marele favorit la victorie în clasamentul tricoului verde – cel care răsplătește învingătorul în clasamentul pe puncte – având un avantaj de 80 de puncte în fața lui Bryan Coquard (Europcar). Însă francezul continuă să se bată pentru puncte, câștigând sprintul intermediar al plutonului.


16:21 FDJ, Movistar și Astana sunt și ele în față pentru a-și proteja liderii de o eventuală bordură. Diferența față de evadați a scăzut la doar 1 minut.


16:02 Dacă ieri n-au fost borduri, am putea avea azi! Câțiva rutieri rămân în spate, după ce Cannondale a înăsprit trena. Avansul evadaților a scăzut la 1 minut și 22 de secunde în aceste condiții.


15:40 Performanța lui Vincenzo Nibali din etapa a cincea, desfășurată acum două zile, a fost una extraordinară. Potrivit unuia dintre antrenorii echipei Astana, Paolo Slongo, Nibali a produs 320 de wați pe sectoarele pavate, care ar fi mai mult decât ar produce Nibali într-o etapă montană.


15:20 Plutonul a ajuns la 1 minut și 40 de secunde în spatele evadaților, iar Cannondale e în continuare în față. E clar că rutierii italieni trag pentru Peter Sagan, care e marele favorit al etapei.


15:00 După aproape 100 de kilometri parcurși, rutierii din față păstrează aproape 3 minute în fața plutonului. Finalul va fi interesant, evadarea având șanse minime de reușită în condițiile în care Cannondale trage puternic în pluton.


14:30 Un alt rutier care a căzut rău în etapa de ieri a fost Jesus Hernandez, unul dintre locotenenții lui Alberto Contador de la Tinkoff-Saxo. El a suferit o comoție cerebrală și va mai petrece câteva zile alături de echipa sa până să se întoarcă în Spania, întrucât șefii echipei lui Contador nu consideră că Hernandez poate zbura în condiții normale acum.


14:20 Încă unul dintre favoriții la un podium în acest sezon și-a pierdut un locotenent. E vorba despre olandezul Bauke Mollema (Belkin), după ce Stef Clement a căzut și nu a mai putut continua cursa. Clement nu avea un sezon rău, reușind să câștige o etapă și tricoul de cel mai bun cățărător în Turul Cataluniei.


14:11 Olanda ar putea să nu mai aibă echipă în World Tour, după plecările anunțate ale sponsorilor Belkin și Giant, dar va găzdui atât startul Turului Franței din 2015, la Utrecht, cât și startul Giro 2016, în Apeldoorn.


14:04 În fiecare etapă, caravana publicitară trece pe parcursul etapei cu 2-3 ore înainte de pluton. Azi, între kilometrii 111-123 ai manșei, nu vor exista anunțuri publicitare sau muzică, din respect pentru bătăliile care au avut loc în apropiere de Verdun, în timpul Primului Război Mondial.


13:54 Peter Sagan și Simon Gerrans sunt doi dintre favoriții acestei etapei. Ambii și-au declarat intenția de a câștiga azi, finalul potrivindu-se perfect pentru calitățile rutierilor menționați.


13:30 Pentru fiecare etapă în care poartă tricoul galben, liderul clasamentului general primește un leu mascotă de la organizatori. Autobuzul echipei Astana îi afișează cu mândrie pe cei câștigați de Nibali, lider și azi la general.


13:10 S-a format deja evadarea zilei, care are șase rutieri. Matthew Busche (Trek) și Martin Elmiger (IAM Cycling) sunt doi dintre cei care au plecat din pluton. Ceilalți patru cicliști sunt Alexandre Pichot (Europcar), Bartosz Huzarski (NetApp-Endura), Nicolas Edet (Cofidis) și Anthony Delaplace (Bretagne-Seche).


13:00 Una dintre cele mai lungi etape din acest an, a șaptea a Turului Franței, a început! În primii 5 kilometri nu a existat vreun atac din pluton!


Fără a avea vreo cățărare repertoriată pe traseu în primii 200 de kilometri, etapa a 7-a este suficient de vălurită astfel încât să îi obosească destul de mult pe cei mai rapizi oameni din pluton. Cele două cățărări de categoria a patra din final îi vor face pe cei mai mulți dintre sprinteri să piardă contactul cu grupul de frunte.

Sagan este marele favorit și va dori să profite din plin de eventuala desprindere a sprinterilor pentru a puncta din nou în clasamentul tricoului verde. După ce a ratat ultimele două etape, nereușind nici măcar o clasare pe podium, slovacul vrea revanșa. Singurii capabili să țină pasul cu el la un eventual sprint dintr-un grup redus – așa cum se preconizează a fi – sunt Gerrans și Degenkolb, dar amândoi au suferit ieri după căzăturile avute în etapa a 5-a. Atenție mare la Orica, echipă care, pe lângă Gerrans, mai propune două nume interesante pentru câștigarea etapei (Albasini și Keukeleire), dar și la Kristoff – un sprinter care a demonstrat în primăvară că se descurcă excelent și în cursele clasice (ultima parte a rundei de azi se aseamănă cu o astfel de cursă).

De notat că este posibil ca un puncher să surprindă și să atace din timp, eventual chiar de pe ultima cățărare (cu 5 km înainte de finiș) și să își asigure victoria – Cancellara, Kwiatkowski sau Greg van Avermaet fiind în acest caz suspecții de serviciu -; nu putem exclude nici varianta ca evadarea să aibă șanse de succces. Astana, în special, ar dori acest lucru, ba mai mult: echipa din Kazahstan ar dori ca învingătorul să preia și tricoul galben, astfel încât presiunea purtării acestuia să fie luată de pe umerii lui Nibali (bineînțeles, în acest caz nu ar trebui să fie prezent în evadare vreun rutier care să aibă pretenții de general, ci doar unul care se găsește în acest moment circumstanțial în apropierea celor din frunte).

***** Sagan
**** Degenkolb, Gerrans, Albasini
*** Rojas, Greg van Avermaet, Gallopin,  Kristoff, Kwiatkowski
** Matteo Trentin, Valverde, Voeckler, Navardauskas, Luca Paolini
* Mollema, Demare, Arashiro, Chavanel, Greipel

Joker: Cancellara

Clasament general după 6 etape

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Noul semn de circulație care-i bulversează pe șoferi! Mulți se fâstâcesc atunci când îl văd pe drumuri
Noul semn de circulație care-i bulversează pe șoferi! Mulți se fâstâcesc atunci când îl văd pe drumuri
Jose Mourinho, gata să dea lovitura: așteaptă la Fenerbahce un jucător de la Real Madrid! ”Nu putem spune `nu`””
Jose Mourinho, gata să dea lovitura: așteaptă la Fenerbahce un jucător de la Real Madrid! ”Nu putem spune `nu`””
Fostul preot Daniel Balaș, băgat în spital după ce a fost atacat pe stradă, în miez de noapte! În ce stare se află
Fostul preot Daniel Balaș, băgat în spital după ce a fost atacat pe stradă, în miez de noapte! În ce…
Număr istoric! Presa din Franța a aflat ce tricou va purta Kylian Mbappe la Real Madrid
Număr istoric! Presa din Franța a aflat ce tricou va purta Kylian Mbappe la Real Madrid
Mânca de 5 ori pe zi de la McDonald’s și s-a pus pe slăbit. Ireal cum arată acum, după ce a dat jos 60 kg
Mânca de 5 ori pe zi de la McDonald’s și s-a pus pe slăbit. Ireal cum arată acum, după ce…
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Final trist de carieră pentru fosta lideră WTA, nu se mai poate face nimic!
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Final trist de carieră pentru fosta lideră WTA, nu se mai poate face nimic!
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă: - Bade, de ce nu are coarne vaca ta?
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă: - Bade, de ce nu…
Mărturiile cutremurătoare ale italienilor care le-au găsit pe Patrizia şi Bianca moarte.
Mărturiile cutremurătoare ale italienilor care le-au găsit pe Patrizia şi Bianca moarte. "M-am apropiat de ea să îi spun că…
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
Ianis Hagi şi Elena Tănase pun la punct ultimele detalii pentru nunta anului! Decorul de vis în care îşi vor uni destinele
Ianis Hagi şi Elena Tănase pun la punct ultimele detalii pentru nunta anului! Decorul de vis în care îşi vor…
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Toți românii cu buletin vor fi notificați prin SMS. Devine obligatoriu în România
Toți românii cu buletin vor fi notificați prin SMS. Devine obligatoriu în România
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit într-o rochie minusculă!
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit într-o rochie minusculă!
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Soldații ruși au publicat o înregistrare în timp ce umilesc prizonieri ucraineni VIDEO
Soldații ruși au publicat o înregistrare în timp ce umilesc prizonieri ucraineni VIDEO
JO de la Paris 2024: Legiunea Străină Franceză va sprijini securitatea evenimentului
JO de la Paris 2024: Legiunea Străină Franceză va sprijini securitatea evenimentului
Care e limita de alcoolemie în România. Mai este teloranță ZERO?
Care e limita de alcoolemie în România. Mai este teloranță ZERO?
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape decât crezi
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape decât crezi
×