Viorel Simion şi Bogdan Dinu promit spectacol pe 18 martie, la Gala profesionistă ”Careul de Aşi”. Antrenorul Stephan Larouche: ”Boxerii români sunt spectaculoşi”

13 feb 2016 1826 afişări Comentează şi tu Box
Viorel Simion şi Bogdan Dinu promit spectacol pe 18 martie, la Gala profesionistă ”Careul de Aşi”. Antrenorul Stephan Larouche: ”Boxerii români sunt spectaculoşi”

Protagoniştii galei profesioniste de box din data de 18 martie, organizată de King Promotion la Circul de Stat din Bucureşti (ora 19:00) şi promovată sub titlul generic ”Careul de Aşi”, au participat vineri la o conferinţă de presă în care au dat detalii despre primul mare eveniment al anului în boxul românesc. La întâlnirea cu presa au fost prezenţi boxerii Viorel Simion şi Bogdan Dinu, promotorul Sorin Florea şi antrenorii canadieni Stephan Larouche şi Pierre Bouchard, care îl pregătesc la Montreal pe Bogdan Dinu.

”Gala de la 18 martie este prima dintr-o serie de trei evenimente pe care le vom organiza anul acesta. Dorim să le dăm o şansă boxerilor români, care prin aceste gale pot face pasul spre centuri mondiale. Această primă gală o organizăm în principal pentru Viorel Simion, care va avea un adversar puternic, Alexander Miskirtchian, un belgian de origine guzină care a luptat pentru titlul IBF la categoria pană. Dacă Viorel va câştiga acest meci sperăm că obţină revanşa cu Selby (nr – Lee Selby l-a învins în 2013 pe Simion, în Anglia, aceasta fiind singura înfrângere din cariera Bombardierului). La fel de important este şi Bogdan Dinu, iar din urmă vine Cezar Juratoni. Avem nume importante pe afiş, şi l-aş aminti şi pe Cristian Ciocan, iar aceşti băieţi trebuie să simtă că sunt sprijiniţi de toată lumea în România”, a declarat promotorul Sorin Florea (King Promotion).

Antrenorul Stephan Larouche, care este la al treilea român important pe care îl pregăteşte după Leonard Doroftei şi Lucian Bute, a spus: ”Când Sorin Florea m-a sunat să-mi spună de gală pentru mine a fost uşor să-i dau un răspuns. Mă bucur că m-am reîntors în România, unde ultima dată am fost la meciul Bute – Mendy, din 2011. Boxerii români sunt spectaculoşi, au valoare, iar toată lumea ar trebui să-i susţină aici şi să-i iubească”.

Ajuns la un palmares de 14 victorii din tot atâtea meciuri disputate (10 KO), Bogdan Dinu promite spectacol pe 18 martie. ”Este o surpriză plăcută pentru mine să boxez în ţară. Mă pregătesc la Montreal, ceea ce este o experienţă foarte bună. Mi-am îmbunătăţit stitlul de box şi vă asigur că va fi o gală reuşită şi că vom face meciuri frumoase”, a punctat greul român. Întrebat dacă ar fi de acord să boxeze cu Cristian Ciocan, Dinu a replicat: ”Cred că mai important este să ne unim şi să-i luăm centurile lui Tyson Fury. După aceea, vom mai vedea”.

Viorel Simion, capul de afiş al galei, ştie că va avea un meci dificil. ”Mă bucur că managerul meu, domnul Sorin Florea, îmi va aduce un adversar bun, un adversar cu o experienţă mai mare ca mine. Dacă voi câştiga meciul am şanse de a deveni challenger la titlul mondial. Voi fi pregătit să dau totul la ora meciului”.

În gală va boxa şi ”germanul” Cristian Ciocan, alias Christian Hammer, dar şi alt greu, Cezar Juratoni, care se pregăteşte la Câmpulung Muscel cu fostul mare boxer român Mircea Simon, un tehnician de excepţie.

Gala de pe 18 martie va fi transmisă de Sport.ro şi ProTv.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.