Scandal uriaş în boxul amator mondial! ”Cu actualul preşedinte, AIBA riscă falimentul!”

30 iul 2017 1541 afişări Comentează şi tu Box
Scandal uriaş în boxul amator mondial! ”Cu actualul preşedinte, AIBA riscă falimentul!” Ching Kuo Wu - un preşedinte acuzat că a dus boxul amator mondial în pragul colapsului. Credit foto: aiba.org

Boxul amator mondial trece printr-o criză profundă. Preşedintele forului internaţional (AIBA), taiwanezul Ching Kuo Wu, a fost suspendat de propriul Comitet Executiv din cauza unor jonglerii financiare de milioane de dolari. Viorel Sima (foto jos), românul cu cea mai înaltă clasificare în AIBA, cea de Supervizor, detaliază, într-un interviu acordat ProSport, situaţia în care se găseşte boxul amator mondial şi care sunt perspectivele din viitorul apropiat.

Domnule Viorel Sima, AIBA (nr. Federatia Internaţională) trece printr-o perioadă tulbure, preşedintele Wu a fost suspendat de Comitetul Executiv.
Da, acest lucru s-a întâmplat acum trei zile la Moscova. Din punct de vedere legal, decizia Comitetului Executiv trebuie validată de Congres în trei luni. Se va organiza un Congres Extraordinar şi se va vota pentru demiterea preşedintelui. Abia apoi se pot organiza alegeri pentru un nou preşedinte!

Credeţi ca va fi validată?
Eu cred ca da. S-au schimbat multe în ultimele zile după ce presa a dezvăluit împrumuturile făcute de actualul preşedinte în 2011 şi după ce firmele respective au cerut banii înapoi. Vorbim de sume de zeci de milioane de dolari.

Acum, AIBA este condusă de un Comitet Interminar în fruntea căruia se află şeful EUBC (nr. Federaţia Europeană), Franco Falcinelli. Este posibil ca Franco Falcinelli sa ajungă şeful AIBA?
Nu stiu dacă Franco Falcinelli va candida, eu însă mi-aş dori acest lucru. Este un om care iubeşte boxul, care este de o viaţă în box şi care a făcut lucruri concrete pentru box. România ar vota cu ochii închişi pentru Franco Falcinelli şi cu acest lucru am spus totul! Repet, nu ştiu însă dacă Franco Falcinelli va candida.

Presa internaţională vorbeşte de un puci. Este un puci?
Nu cred că ar trebui să se pună astfel problema. Comitetul Executiv este ales, ca şi preşedintele. Comitetul Executiv a reacţionat în urma problemelor financiare. Şi eu, dar şi Franco Falcinelli l-am susţinut pe preşedintele Wu în trecut. Problema este că el a înşelat încrederea noastră!

Problema financiară va rămâne şi în absenta preşedintelui Wu. Se vorbeşte de faliment!
Cred că acum, cu actualul preşedinte, AIBA riscă falimentul! Cu altă conducere sunt convins că lucrurile vor sta altfel. E o problemă de credibilitate în primul rând!

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.