Bute vs Pascal LIVE BLOG: Pascal câștigă prin decizie unanimă! Bute a cerut revanșa și a pus înfrângerea pe seama oboselii. Toate reacțiile

Bute vs Pascal LIVE BLOG:  Pascal câștigă prin decizie unanimă! Bute a cerut revanșa și a pus înfrângerea pe seama oboselii. Toate reacțiile
  • Publicat:
  • Actualizat:

BUTE vs PASCAL LIVE: te ținem la curent cu tot ce se întâmplă în meciul de la Montreal. Aici poți urmări desfășurarea partidei și cele mai importante informații înainte de meciul care îl poate readuce pe Lucian Bute pe prima scenă a boxului profesionist.

    @ Alexandru Enciu este cronicar de box de 20 de ani. A fost prezent la cinci Campionate Mondiale de amatori alături de pugiliștii  români (la două dintre ele a boxat și Bute). Singurul reprezentant al presei scrise din România acreditat la meciul Leonard Doroftei – Raul Balbi, de la San Antonio (Texas), din 2002. A fost prezent, lângă ring, la patru dintre meciurile în care Lucian Bute și-a apărat centura de campion


CITEȘTE AICI CRONICA MECIULUI BUTE – PASCAL:  Final dureros pentru Bute: n-a riscat și a pierdut. Revanșă? Mai degrabă final de carieră!

AȘA AM TRĂ‚IT MECIUL BUTE – PASCAL LIVE BLOG


Jean Pascal câștigă prin decizie unanimă și primește centurile WBC Diamond și NABF la semigrea. Extrem de fair-play, Lucian Bute îl felicită pe Pascal.

Meciul s-a disputat pe durata a 12 reprize, iar cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Pascal la puncte: 116-112, 118-110, 117-111.

Un meci dominat de la un capăt la altul de Jean Pascal.

Rămâi pe www.prosport.ro pentru cronica meciului și reacții la cald.


La final, Bute a pus înfrângerea pe seama oboselii și a precizat că speră să își poată lua revanșa în fața lui Pascal.

  • Lucian Bute, imediat după meci: „Sunt dezamăgit. Eram încrezător și m-am pregătit foarte bine. Am fost ezitant. Adevăratul Bute a fost însă cel din ultima rundă, când mi-am dat drumul la brațe! Vreau revanșa!”

REACȚII DUPĂ‚ MECI (CLICK PENTRU DETALII)


online survey
 
 

EMOȚIONANT: Privirea lul Lucian Bute după meciul cu Pascal spune totul despre meciul de la Montreal

 

RUNDA 12: Bute se aruncă peste Pascal și încearcă o lovitură decisivă. Pascal se închide într-un colț și încasează, dar lasă senzația că loviturile lui Lucian nu îl pot clătina. Final de meci și Lucian pare conștient că va pierde la decizie

RUNDA 11: Pascal nu mai riscă nimic, se închide și încearcă să-l prindă pe contră pe Bute.  Lucian prinde însă o directă de stânga în barba lui Pascal, care rămâne în colțul ringului, după care aruncă o serie de lovituri care-și ating ținta.

RUNDA 10: Bute încearcă să reintre în meci, însă Pascal nu dă semne de slăbiciune. Haitianul pare sigur de victorie și încearcă să facă spectacol, nu se uită la Bute când boxează și termină runda cu mâinile sus, semn că nu crede că mai poate fi învins.

RUNDA 9: Meciul pare să se îndrepte spre o victorie la puncte pentru Pascal. Lucian punctează bine cu o combinație dreapta-stânga, dar e prea puțin în acest moment. Punctează și Pascal cu o lovitură la corp. Bute are nevoie de o lovitură miraculoasă pentru a câștiga.

A devenit clar că Bute mai poate obține victoria doar dacă îl face K.O. pe Pascal. Avantajul luat de haitian în primele 9 runde nu mai poate fi surmontat în acest moment.

RUNDA 8: O nouă rundă bună pentru Pascal, care îl clatină pe Lucian cu o directă de dreapta. Bute e trimis la podea, însă nu de o lovitură a haitianului, ci e împins cu umărul de acesta.

RUNDA 7: Rundă de așteptare făcută de Pascal, însă nici Bute nu a reușit să puncteze decisiv.

RUNDA 6: Pascal se aruncă spre Bute, care eschivează încă o dată bine și evită o lovitură ce se putea dovedi decisivă. Bute boxează în continuare cu garda jos, dar nu reușește să-l deschidă pe Jean Pascal. E de așteptat însă ca haitianul să scadă ritmul, după forcing-ul din primele runde.

Scorul estimat după primele 6 runde: 5-1 în favoarea lui Pascal

RUNDA 5: O nouă rundă în care Pascal forțează pe final și punctează decisiv.

RUNDA 4: Bute ocupă centrul ringului și „dansează” în jurul lui Pascal, finalul îi aparține însă încă o dată haitianului, care punctează mai mult decât Lucian. Jean Pascal a aruncat 30 de loivturi în această rundă, din care 17 și-au atins ținta, cifrele lui Bute: 7 lovituri reușite, din 17 încercări. A fost din nou runda lui Pascal.

RUNDA 3: Bute încearcă să profite de alonja superioară și păstrează distanța. Pascal încearcă să intre „la luptă”, dar Bute eschivează elegant. O rundă foarte echilibrată.

RUNDA 2: Meciul devine mai intens, însă ambii pugiliști continuă să boxeze prudent, fără să-și asume mari riscuri. Bute încearcă să puncteze cu directa de dreapta, dar finalul rundei îi aparține lui Pascal. Haitianul reușește o serie bună și îl împinge pe Lucian în corzi. Un croșeu de dreapta îl clatină pe Bute, care revine însă în meci. A fost, totuși, runda lui Pascal.

RUNDA 1 A început meciul! Bute e susținut puternic de public, numele românului fiind scandat de aproape întreaga asistență.
Cei doi încep prudent meciul și încearcă să-și ia pulsul. Bute punctează bine cu directa de dreapta.


Ora 6:28 A venit rândul lui Jean Pascal să îți facă intrarea în sală. Haitianul afișează o mină relaxată, însă și pe chipul său se poate citi concentrarea. Mult mai puțin entuziasm în tribune pentru Pascal.  Și ne pregătim de primul gong. Celebrul Michael Buffer îi va prezenta acum pe cei doi pugiliști.

Ora 6:25 Lucian Bute intră acum în ring, pe acordurile melodiei Where The Streets Have No Name” – U2. Mister KO pare super concentrat și decis să facă un nou meci mare. Întreaga asistență e în picioare și îl aplaudă pe Lucian! Urmează Pascal.

 

 

 


Ora 6:20 Pascal s-a cântărit și înainte de meci. Conform preparatorului său fizic, haitianul are 84,8 kilograme. La cântarul oficial de sâmbătă, limita maximă a fost 79,38. Și Lucian tot cam pe acolo este cu kilogramele înainte de acest meci


Ora 6:10 Meciul Perez – Takam s-a terminat. Ultima repriză a fost bună. S-a terminat egal… Urmează marele meci Bute – Pascal: „Let’s get ready to rumble!”


Ora 5:55 Câteva reprize din meciul Perez – Takam. Românii sunt în primul rând, la fotoliile de 1.300 de dolari. Lângă ei stă și prietena lui Pascal, o blondă longilină


Ora 5:50 – Lucian va boxa într-un șort alb cu roșu, Pascal va fi în albastru. Imaginile din vestiarul haitianului sunt huiduite de spectatori


Ora 5:47 – Greii Mike Perez și Carlos Takam ar trebui să încălzească atmosfera înainte de meciul vedetă, însă în ring e prea puțină acțiune. Fanii dau dovadă de nerăbdare


Ora 5:25 – Oficial, la gală sunt prezenți 21.479. Mai este un meci până la Bute – Pascal. În urmă cu două ore, s-a ținut un moment de reculegere în memoria președintelui WBC, Jose Sulaiman, decedat vineri. Arbitrii poartă banderole negre


AMR 1 ORĂ‚. S-a încheiat primul meci din cele trei de top ale galei. Eleider Alvarez câștigă la puncte după 10 reprize în fața lui Andrew Gardiner, la semigrea. Spercatorii au huiduit decizia. Lucian Bute e deja în vestiar. În pauzele meciului au fost prezentate imagini cu el și cu Pascal, încălzindu-se. Fanii au reacționat de fiecare dată, cei ai românului fiind mai numeroși. Centre Bell este deja plin.


AMR 5 ORE –  Centre Bell și-a deschis porțile pentru jurnaliști, spectatorii intră în câteva minute. HBO a rezervat complet primele două rânduri la masa presei. „A fost un număr incredibil de cereri de acreditări”, spune Adrian Fetecău. 21.000 de spectatori sunt așteptați la gală. În Canada, gala va fi transmisă de canalul Indigo, în sistem pay-per-view. 60 de dolari costă transmisia în format standard și 70 de dolari în format HD. Cel puțin 1,5 milioane de dolari vor veni numai de aici. Conform Journal de Montreal, Lucian și-a petrecut ziua alături de apropiați, în timp ce Pascal a stat cu stafful său. Fotografia de mai jos: așa arată Centre Bell în acest moment.


AMR 5:30 – Centrel Bell își va deschide porțile în o jumătate de oră, iar peste o oră și jumătate este primul gong. Românii care au mers la Montreal se pregătesc de gală. Nu sunt mulți: Rudel Obreja, Emanoil Savin, Sorin Florea, Mihai Neguț. Din presă, Adrian Fetecău (Radio România Actualități) și fotoreporterul Gheorghe Flușter. „Orașul fierbe!”, este caracterizarea scurtă a lui Silviu, cel mai bun prieten al lui Lucian de la Montreal… Peste aproximativ 5 ore și jumătate, celebrul ring announcer Michael Buffer va lansa în Centre Bell celebrul său slogan de luptă: „Let’s get ready to rumble!”


AMR 8 OREYvon Michel, patronul GYM (promotorul lui Pascal), i-a dat câteva declarații reporterului Graham Houston, de la agenția fightnews. „Va fi o luptă interesantă. Sincer, cred că partea necunoscută a acesteia va fi cum va reuși Lucian să facă față loviturilor lui Pascal. Când a boxat cu Froch nu a arătat că este atât de puternic, dar trecând la semigrea poate că și-a adăugat ceva putere și soliditate. Nici când a boxat cu Grachev între categorii nu a părut foarte puternic. Bute a fost lovit chiar și când a boxat cu oponenți de nivelul doi și a terminat cu vânătăi. Îl avem pe de-o parte pe Jean Pascal, care e foarte instinctiv, și de cealaltă parte pe Lucian Bute, care este foarte organizat și cerebral. Cred că lupta se va decide dacă Pascal îl poate afecta pe Bute cu loviturile lui. Dacă reușește, atunci poate fi o seară scurtă și o noapte ușoară. Dacă Bute poate duce loviturile lui Pascal prevăd un război uriaș de 12 reprize”.

Yvon Michel a fondat Interbox în 1998. Compania a dat faliment în 2004, după ce Doroftei a ratat cântarul oficial cu Miguel Callist, în 2003. Ulterior, Interbox a fost achiziționat de fostul campion Eric Lucas, în contul unei datorii de 100.000 de dolari, iar în 2005 l-a vândut actualilor patroni cu 1 dolar.


AMR 9 ORE – DigiSport va prefața transmisia de la Montreal cu o emisune specială, care se va derula în această seară, între orele 22:00 și 23:00. Pe lângă cei doi comentatori ai postului, Teo Avramescu și Costi Prună, care se vor afla la microfon și mâine dimineață, în studio se vor afla foștii campioni mondiali Mihai Leu și Marian Simion. Acesta din urmă a ținut să-i transmită un mesaj lui Lucian Bute, prin intermediul jurnalistului Adrian Fetecău, de la Radio România Actualități, aflat la Montreal. „Spune-i lui Lucian că eu și familia mea suntem alături de el și îi ținem pumnii. Dincolo de rivalitatea pe care a avut-o cu Dorel când era sportiv, rivalitate tranșată în ring, Bute a fost întotdeauna fair-play cu noi. Indiferent de ce se va întâmpla el rămâne un mare campion”.

Transmisia la DigiSport va începe la ora 4:00, cu meciurile Eleider Alvarez – Andrew Gardiner (semigrea, 10 reprize) și Mike Perez – Carlos Takam (grea, 10 reprize). În jurul orei 6:00-6:15, va avea loc meciul vedetă. Digi 24 va avea o echipă la Pechea, de unde va transmite în direct imagini și reacții de la familia lui Bute.


AMR 12 ORE ProSport vă prezintă o retrospectivă a celor mai importante victorii ale lui Lucian Bute în cariera de profesionist.

AMR 15 ORE Canadienii văd meciul drept unul „de totul sau nimic”, atât pentru Lucian Bute, cât și pentru Jean Pascal.

Dacă bărbia sa va rezista primelor runde, Lucian Bute are șansa să se reafirme ca un pugilist de talie mondială.

Dacă nu se epuizează în startul meciului încercând să-i „testeze” bărbia lui Bute, Jean Pascal poate obține una din cele mai mari victorii ale carierei sale.

Este meciul ce pare promoterii îl numesc „cea mai importantă bătălie între doi canadieni”„, notează The Globe And Mail.

Voi cine credeți că se va ridica după lupta de la Montreal?

AMR 16 ORE Ne amintim de un moment de vârf din cariera lui BUTE – Mister KO e gata să-și probeze supranumele! VIDEO – Cel mai tare KO al carierei: l-a trimis la „somn” pe adversar cu o lovitură pentru istorie

AMR 18 OREO temă reluată zilele acestea de mai toată presa, în special cea de peste Ocean. Interbox i-ar fi ales până acum lui Bute adversari convenabili care să nu-i pericliteze poziția.

1. Nimeni nu amintește de Sakio Bika, pe care Bute l-a bătut fără drept de apel în 2007, când a devenit challenger la ttlul mondial. Bika a ajuns acum campion mondial WBC la supermijlocie. Are sau n-are valoare?
2.Cel puțin trei dintre adversarii săi au fost impuși de IBF, din postura de challengeri obligatorii. Nu i-a ales Bute sau Interbox.
3.În anii 70, se spune că erau 10 boxeri care îl puteau bate la orice oră pe Muhammad Ali, dar nu au avut șansa de a se bate cu el. Boxul profesionist este o afacere, în care câștigă cel mai abil. Banii sunt miezul, gloria sportivă e un accesoriu.
4.Niciun boxer, oricât de mare a fost (vezi Ali, Tyson, Roy Jones jr.) n-a fost liniar. Fiecare a avut căderi. În urmă cu vreo 2-3 ani nimeni nu dorea să se bată cu Bute.

Vi se pare corect să fie ștersă cu buretele întreaga carieră a lui Lucian Bute în cazul unei înfrângeri în meciul cu Pascal? Eu spun că nu…


AMR 19 ORE – Este sâmbătă, 18 ianuarie, începem numărătoarea inversă până la meciul Bute – Pascal. La  Montreal este 4 de dimineață, Lucian încă doarme. Așa cum face de obicei, se va trezi cât se poate de târziu. Va mânca de cel puțin trei ori până la gală, nu foarte mult, dar consistent, și se va odihni. Una dintre întrebările frecvente pe care mi le-au adresat colegii în aceste zile: câte kilograme poate lua Lucian în plus până la meci? Nu mai mult de 3-4 kilograme. Nu trebuie să fie greoi, ci să aibă putere și prospețime… Cel mai probabil, el va face și o plimbare în jurul hotelului, alături de echipa sa. Hai, Lucian, trebuie să fie ziua ta!


UPDATE 22:12 La puțin timp după cântarul oficial, Lucian Bute a postat pe pagina de facebook următorul mesaj: 173.6 livres ! Je suis prêt pour la tempête”. 173,6 livre (78,7 kg)! Sunt pregătit pentru furtună. Mesajul e un răspuns la o postare de zilele trecute a lui Pascal, pe aceeași rețea de socializare. Ironic, haitianul a scris că „Prognoza Meteo anunță o mare furtună sâmbătă la Centre Bell, cu averse (lacrimi) în colțul lui Bute”


UPDATE 20:10 Cântar fără probleme pentru Bute. Limita maximă a fost 79,38 kg, iar românul a avut 78,7 kg. Pascal a trebuit să-și dea căciula jos, pentru a cântări fix 79,38 kg!!! Atmosfera a fost încinsă, fanii lui Bute huiduindu-l pe Pascal. Românul a avut mai mulți susținători, pe care Pascal i-a privit fioros. La poza de final, când cei doi au stat față în față, Pascal și-a pus leucoplast de culoare neagră la gură, aluzie la declarațiile gălățeanului: „O să îi închid gura”!!!!



  UPDATE 19:37 – Reprezentanții Interbox, firma care gestionează cariera profesionistă a lui Lucian, au declarat pentru HBO că vor folosi meciul cu Pascal pentru a evalua dacă Bute este pregătit pentru revanșa cu Carl Froch!!!!!!!


  UPDATE 19:00 Mai este o oră până la cântarul oficial. Lucian nu a făcut antrenament, semn că nu are probleme cu kilogramele. Atmosfera a început să se însuflețească la hotelul Sheraton.


  UPDATE 18:52 – O analiză interesantă trimisă pe adresa mea de email de arbitrul de box Constantin Martiniuc:

„Meci greu, foarte greu, aproape imposibil de câștigat de Lucian. Deși susține că psihic este bine, specialiștii spun că atunci când ai fost cine ai fost, este foarte greu să treci peste o înfrângere de genul celei din meciul cu Froch.
•Lucian a urcat în categorie (peste trei kg), deci avantaj Pascal (masă musculară, forță etc)
•Lucian este „stângaci”, a luptat de obicei cu „dreptaci”, deci avantaj el.
•Pascal a luptat de obicei cu „dreptaci”, deci în dezavantaj acum.
•Bute are brațele mai lungi, avantaj el.
•Ambii conduc de obicei lupta, ocupă centrul ringului și își fac jocul. Cel care va reuși să-și impună „piciorul în față” și va domina centrul ringului are șanse mai mari să câștige.
•Ambii sunt tehnici, rapizi și au lovituri decisive cunoscute: Bute upercut devastator de stânga la ficat, iar Pascal croșeul de stânga, care de obicei vine după două directe.
•Dacă Bute va accepta să stea „la bătaie” va fi imposibil să câștige.
•Lucian a dovedit de-a lungul timpului că are o condiție fizică bună, Pascal scade spre sfârșitul reprizelor. Avantaj Bute
•Veste bună: Lucian câștigă, indiferent de rezultat, doua milioane de dolari, plus alte venituri (publicitate, tv etc) din care, după ce plătește toate obligațiile, rămâne cam cu jumătate.
•Veste proastă: apropiați ai lui Bute susțin că indiferent de rezultat, acesta va fi ultimul meci. Păcat.
•Indiferent de avantaje/dezavantaje, să-i ținem pumnii lui Lucian, deoarece este meciul carierei.


UPDATE 18:07 – Camerunezul Carlos Takam (33 de ani), adversarul lui Mike Perez în al doilea meci ca importanță al galei: „Până la 20 de ani nu am văzut niciun meci de box, iar prima oară am intrat într-o sală la 22 de ani. Acum am 29 de victorii și o singură înfrângere”. Alții, la 22 de ani se lasă de box!


 UPDATE 17:20 Leonard Doroftei, la Sport.ro: „Am făcut în trecut câteva reprize cu Pascal, nu mă așteptam să fie atât de demolator, să scoată boxeri români din competiție. Aroganța este bună și ea la un moment dat. Va fi un meci greu și pentru Bute, și pentru Pascal. Bute este stângaci, va trebui să stea la distanță. Cred că, dacă antrenorul Larouche va ști să pregătească meciul de la A la Z, va fi un luptă frumoasă”.

CITEȘTE ȘI UN MATERIAL CE RIDICĂ‚ MAI MULTE SEMNE DE ÎNTREBARE ÎN PRIVINȚA ATITUDINII LUI DOROFTEI LA ADRESA LUI LUCIAN BUTE


UPDATE 17:00  Printr-un mesaj postat pe facebook, Lucian le cere suportul fanilor săi. Promisiunea lui: „Domain je suis”, adică „mâine eu voi fi (câștigătorul)”.


UPDATE 16:30  Colegul Adrian Fetecău, de la Radio România Actualități, l-a intervievat la Montreal pe JoJo Dan (#2 IBF, #5WBC, #10 WBA la semimijlocie). Românul stabilit la Montreal este și acum alături de Bute: „Consider că Lucian va câștiga pentru că leagă loviturile mai bine decât Pascal, care lovește mai cu putere, dar izolat. Lucian are și o tehnicitate superioară”. Manageriat de Chris Gănescu și avându-l promoter pe Lou DiBella, JoJo are o bună oportunitate anul acesta de a boxa pentru o centură de campion mondial.


UPDATE 15:45Pascal pleznește de încredere! Haitianul a rezervat deja două localuri unde vrea să sărbătorească, alături de fanii săi, victoria de sâmbătă noapte. Loc de întâlnire: restaurantul L’Auberge Saint-Gabriel și barul de noapte Velvet Speakeasy. Poate îi strică Bute cheful de petrecere!


UPDATE 15:12 – Programul galei de sâmbătă noapte de la Bell Centre cuprinde nouă întâlniri. După Bute – Pascal, al doilea meci ca valoare este cel dintre greii Mike Perez și Carlos Takam. Perez, care a fugit în urmă cu 7 ani din Cuba pe o barcă, revine în ring după ce ultimul lui adversar, Magomed Abdulsalamov, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală pe creier după meciul lor din noiembrie 2013. Rusul Abdulsalamov și-a revenit după câteva zile de comă, dar nu va mai boxa niciodată.


UPDATE 12:15 – Una dintre cele mai interesante discuții din timpul negocierilor dintre Interbox și GYM a fost cea legată de cine va intra al doilea în ring. Conform tradiției, campionul sau starul își face apariție întotdeauna al doilea. Cum Pascal nu a vrut să accepte nici în ruptul capului să deschidă balul, cel care a cedat a fost Bute. „Lucian a făcut un compromis, dar asta nu înseamnă că îi va afecta în vreun fel imaginea. Vă garantez că va fi mai aclamat ca Pascal. E greu să aranjezi un meci cu două vedete, iar promoterii au încercat să-i mulțumească pe cât posibil pe amândoi. De pildă, meciul e promovat sub numele Pascal – Bute, cu numele lui Pascal în deschidere. Dar pe afiș, prima fotografie, cea din stânga, este a lui Lucian, total atipic”, spun apropiați ai lui Lucian Bute.


UPDATE 9:40 – Lucian Bute și Jean Pascal au astăzi proba cântarului, la care limita maximă de greutate admisă este 79,38 kilograme. Obișnuit cu slăbirile la supermijlocie (76,2 kg), Lucian nu a avut probleme să se încadreze și la categoria semigrea. Cântarul va avea loc la ora locală 12:00 13:00 (20:00 ora României), la Hotel Sheraton.


UPDATE 08:30   Gala de la Montreal are parte de un preambul trist: președintele organizației WBC, Jose Sulaiman, a murit noaptea trecută, la vârsta de 82 de ani. Meciul Bute – Pascal are ca principală miză centura WBC Diamond, un trofeu onorific pus la bătaie în meciuri istorice. Sulaiman a fost figură proeminentă a boxului profesionist mondial.


UPDATE 00:00 Lucian Bute a fost intervievat în această după-amiază (miezul nopții la București) de HBO. Românul s-a arătat din nou extrem de încrezător. Lucian stă în aceste zile la hotel, izolat.
 


UPDATE 20:20: Jean Pascal i-a cerut ajutorul unei legende a boxului profesionist mondial. Haitianul s-a pregătit pentru Bute cu americanul Roy Jones Jr, deținător al mai multor centuri mondiale la patru categorii de greutate: supermijlocie, semigrea, grea-ușoară și grea! Motivul pentru care l-a solicitat pe Jones: acesta a boxat de 12 ori cu stângaci în carieră și știe cum se poate învinge un pugilist cu gardă inversă. Roy Jones jr. a împlinit azi 45 de ani.


UPDATE 18:40: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al României (semimijlocie WBO, 1997): „Lucian va avea un meci foarte greu, de care depinde cariera lui în continuare. El și adversarul său sunt dornici de victorie, de revenirea la cel mai înalt nivel în boxul mondial. Îmi doresc mult să câștige Lucian și sunt convins că așa se va întâmpla. Pascal este un boxer iscusit și puternic însă Lucian este mai bun decât el”. Foto: Mihai Leu împreună cu Lucian Bute


UPDATE 17:53: Surse de pe piața media susțin că DigiSport a plătit 70.000 de euro pentru gala de sâmbătă noapte. Suma este mai mică decât a pus pe masă Money TV (100.000 de euro – bani aduși de un grup de oameni de afaceri mobilizați de primarul Emanoil Savin, nașul de cununie al lui Bute).


UPDATE 17:31: Teo Avramescu va comenta meciul Bute – Pascal. Fost judoka de performanță, dar un obișnuit al galelor de box, Avramescu va avea alături de el și un invitat. „Încă nu s-a stabilit cu cine voi face pereche. Poate cu un coleg de la DigiSport, poate cu un invitat de afară”, a declarat Avramescu pentru ProSport. Transmisia va începe la ora 4:00, iar Bute și Pascal vor urca în ring în jurul orei 6:00-6:15.


UPDATE 17:07: OFICIAL: DigiSport va transmite meciul. Informația a fost confirmată de reprezentanții canalului și mai apoi anunțată pe siteul propriu. Este prima oară când DigiSport transmite un meci al lui Lucian Bute. De când Lucian a devenit campion mondial, luptele sale au putut fi văzute în țară la ProTV, TVR, Money Channel și B1.


UPDATE 17:00: Jean Pascal se crede băiatul de la Meteo. Haitianul a postat pe facebook un mesaj cu titlul „Prognoza meteo pentru sâmbătă”. Textul e următorul: „Lucian Bute și echipa lui spun că eu sunt un boxer de 4 reprize și că furtuna nu va dura mai mult de atât. Apoi, Bute va controla restul meciului. Din păcate, la Meteo de prognozează o mare furtună la Centre Bell. Aceasta indică 12 reprize de furtună care va fi foarte alunecoasă în colțul lui Bute, vor fi 100% averse (de lacrimi) în colțul lui Bute. Când meciul se va termina, cerul se va însenina iar Centre Bell va fi însorit de victoria MEA!”.
• Interesant comentariul lui „dragosblue”, de la acest live blog. I-a văzut Bute și Pascal în timpul confruntării de la emisiunea „Antichambre” (Anticamera) de la RDS. „Cel care își mișca tot timpul mâinile și părea nervos nu era nicidecum Lucian, ci Pascal”. Mi-ar plăcea să fie așa și în ring, sâmbătă noapte


UPDATE 15:25 Au apărut informații conform cărora DigiSport va transmite meciul Bute – Pascal. Andi Vilara, director de achiziții la DigiSport, a declarat pentru ProSport: „Nu am semnat nimic. Suntem în negocieri, dar discuțiile s-au împotmolit. Vorbim cu un intermediar pentru că Rudel Obreja se află în avion în drum spre Canada. Știm de unde și știm și de ce a fost lansată pe piață această informație înainte de a fi finalizat contractul”


UPDATE 14:15: Colegul Adrian Fetecău, care va transmite de la Montreal pentru Radio România Actualități, a aflat de ce a venit Jean Pascal la antrenamentul oficial de marți îmbrăcat într-un combinezon fosforescent, echipat și cu o cagulă ce nu-i lăsa la vedere decât ochii. Haitinianul parcă ar fi dorit să-l copieze pe eroul principal din filmul „Kick Ass”„Pascal a semnat un contract de sponsorizare cu NIKE, iar echipamentul respectiv i-a fost oferit special, pentru promovare. Pentru cei prezenți, Pascal a spus că a apelat la cagula care îi lăsa doar ochii descoperiți pentru a se feri de microbi!”.


UPDATE 13:00: Siteul „Bibliei boxului mondial”, The Ring, a invitat 22 de specialiști de peste Ocean (majoritatea jurnaliști) să dea un pronostic la meciul Bute – Pascal. Rezultatul: 21 de voturi pentru Pascal (dintre care 7 KO) și numai unul pentru Bute!


Supermeciul de box dintre Lucian Bute și Jean Pascal, programat pe 18 ianuarie la Montreal, a împărțit Quebecul în două tabere. Se dau pronosticuri, se fac previziuni și analize, se dau sentințe. „Bute câștigă sau se lasă de box”, este una dintre frazele folosite frecvent în ultimele zile. În box, ca în orice alt sport, înfrângerea face parte din program, iar fără învinși nu ar fi învingători. Există și această variantă, ca Lucian să piardă, însă chiar și în acest caz cel mai mult va conta chipul înfrângerii. Dacă va fi o decizie partajată sau controversată, după 12 reprize cu scântei, în care Lucian a arătat bine, atunci eșecul lui nu va fi altceva decât punctul de plecare pentru meciul-revanșă. Un meci cu siguranță mai așteptat, în care bursele vor porni tot de la ștacheta financiară actuală de două milioane de dolari. Va renunța Lucian la o sumă atât de consistentă? Evident, nu.

Plusuri și minusuri

Meciul Bute vs Pascal este unul deschis oricărui rezultat. Și unul, și celălalt sunt foști campioni mondiali, au peste 30 de meciuri disputate în ringul profesionist, ambii au puncte forte și minusuri.

Bute este mai rapid și mai înalt. Pare a fi boxerul mai complet (tehnic și tactic), iar pregătirea fizică îi permite să fie periculos până la finele celor 12 reprize programate. Vine însă după o pauză destul de mare (n-a mai boxat din noiembrie 2012) și a urcat în categorie. Mulți încă se întreabă dacă a depășit „Momentul Nottingham”, dacă înfrângerea din meciul cu Froch s-a șters complet sau a mai lăsat ceva urme.

Pascal este mai puternic și are ruperi de ritm explozive. Actor desăvârșit, știe când să simuleze sau să atace pentru a impresiona arbitrii judecători. Așa a reușit, de pildă, să câștige meciurile cu Adrian Diaconu, din 2009. Haitianul are însă și momente de apatie, iar în ultimele meciuri a arătat slăbiciuni după repriza a șasea.

Cât va conta aportul lui Heredia?

Evaluarea acestui meci de la București, de la mii de kilometri distanță, este cu atât mai anevoioasă. Fără a fi urmărit programul celor doi în ultimele luni, fără a-i fi văzut cum se prezintă la evenimentele intermediare, care le este tonusul, glasul sau privirea, orice pronostic se face mai mult pe intuiție sau pe argumente subiective. (Paranteză. La Nottingham, semnele au fost evidente. În ultimele zile dinaintea meciului cu Froch, Lucian părea ieșit din starea sa obișnuită de meci. În locul izolării și concentrării, gălățeanul căuta prezența fanilor veniți de Montreal, alături de care a stat în holul hotelului până aproape de miezul nopții. De asemenea, era preocupat de ceea ce apărea în presa din România).

Mai sunt însă și alte aspecte care pot influența acest meci. E de văzut cum se va prezenta de pildă Pascal după colaborarea cu preparatorul fizic Angel Heredia, un mexican despre care ProSport a scris aici. Heredia este unul dintre foștii furnizori cu substanțe dopante ai atletei Marion Jones. Contează și cine se va acomoda mai repede și mai bine cu garda inversă a adversarului (Bute e stângaci, în timp ce Pascal boxează pe gardă normală). Arbitrii au și ei un rol esențial, însă toți cei patru oficiali de la main-eventul galei de sâmbătă noapte sunt canadieni și au oficiat la multe meciuri ale celor doi.

2câte două milioane de dolari vor încasa Lucian Bute și Jean Pascal garantat în urma meciului de duminică dimineață.

Pronostic: Bute câștigă la puncte

În urmă cu două zile, colegul Alin Huiu (luptatorii.ro) mi-a solicitat un pronostic la meciul Bute – Pascal. Răspunsul meu a fost: victorie majoritară a lui Lucian Bute, după 12 reprize. Mizez pe faptul că Lucian va ști să gestioneze avântul lui Pascal din primele cinci-șase reprize, iar mai apoi va controla partea a doua a meciului. Victorie așadar la puncte, după un meci strâns.

Și încă un lucru: nu cred în varianta unei înțelegeri între cele două părți, pentru a contura premisa unei revanșe. Dacă va fi să fie, revanșa va veni natural. Chiar dacă acum colaborează, GYM și Interbox, companiile din spatele celor doi, au tot interesul să-și consolideze poziția și chiar să elimine concurența de pe piața din Quebec, una destul de restrânsă. Pentru Interbox, miza e și mai mare, pentru că firma trăiește practic printr-un singur boxer: Lucian Bute.

Pascal l-a atacat pe Bute: „Ai fost lipsit de respect! Sunt om, nu animal”. Mister KO: „Nu intru în războiul vorbelor. Reglăm problema în ring”

Lucian Bute și Jean Pascal, cei doi protagoniști ai galei de box de pe 18 ianuarie, de la Centre Bell din Montreal, s-au întâlnit miercuri, la conferința de presă oficială. Organizată de HBO, canalul care va transmite gala în SUA, întâlnirea cu presa a avut loc pe gheața de la Centre Bell, unde își dispută meciurile de pe teren propriu hocheiștii de la Montreal Canadiens. Pe lângă ziariști, la conferință au luat parte și aproape 300 de fani, atrași cu o tombolă la care s-au acordat 25 de bilete gratuite. Gala de sâmbătă noapte (duminică dimineață la București) va stabili un record pentru un meci de box în care sunt implicați doi pugiliști locali, cu peste 20.000 de bilete deja vândute.

Lucian a venit la întâlnirea cu ziariștii îmbrăcat extrem de elegant, în costum și cu cravată aurie. Jean Pascal s-a prezentat în echipament sport, nebărbierit și purtând pe cap o șapcă a echipei de hochei Montreal Canadiens. Alături de el s-a aflat fostul campion mondial Roy Jones Junior, care l-a ajutat în pregătirea meciului cu Bute. Pe masă, între cei doi s-a aflat centura WBC Diamond, trofeu onorific pus la bătaie de WBC în cazul unor meciuri istorice. Centura este personalizată cu chipul celor doi boxeri.

Primul a luat cuvântul Jean Pascal, iar haitianul nu a fost extrem de agresiv. „Bute m-a denigrat de mai multe ori când a spus că eu nu-mi respect adversarii. Sunt dispus să dau 1.000 de dolari celui care aduce o dovadă că aș fi spus o singură frază defăimătoare la adresa adversarilor mei. Bute n-a fost respectuos cu mine. El a spus că-mi va închide botul! Sunt un om, nu un animal. Îl invit pe Bute să se ridice de pe scaun și să-mi repete în față ceea ce a spus„, a declarat Pascal, conform tvasports.ca. Fostul campion mondial de la semigrea a aruncat priviri „ucigașe” spre român, însă Lucian a preferat să zâmbească și să privească spre tavan. „Dacă eu i-aș fi spus că are o gură mare, ar fi strigat toți că dau dovadă de lipsă de respect. Dar atunci când e vorba despre domnul Bute, acest lucru e corect? Ce nu-mi place este faptul că se încearcă convingerea oamenilor că el este cel mai iubit și cel mai umil, dar nu este așa”, a mai spus Pascal, provocând rumoare printre cei 300 de spectatori, majoritatea fani ai românului.

„Aștept 20.000 de oameni care să mă ovaționeze la final”

Lucian Bute nu s-a lăsat prins în jocul lui Pascal și a răspuns calm: „Nu intru în acest război al cuvintelor. Vom rezolva această problemă în ring. Nu este genul meu să fiu lipsit de respect. Aștept de mult acest meci, mă simt în formă și sunt încrezător. La finalul meciului va fi un singur câștigător, iar acela va fi Lucian Bute. Știu de ce sunt capabil și voi demontra că fac parte din elită. Aștept 20.000 de oameni la Centre Bell pentru un meci exploziv, iar la final să ovaționeze victoria lui Lucian Bute”.

Și Lucian, și Pascal au fost întrebați dacă adversarul de sâmbătă este cel mai puternic din carieră. Ambii au răspuns strategic. Bute a spus Froch, iar Pascal i-a amintit pe Froch și Hopkins.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup