Spania – Slovenia, prima semifinală la Eurobasket. A doua semifinală va fi stabilită miercuri după partidele Grecia – Rusia şi Italia – Serbia

13 sep 2017 796 afişări Comentează şi tu Baschet
Spania – Slovenia, prima semifinală la Eurobasket. A doua semifinală va fi stabilită miercuri după partidele Grecia – Rusia şi Italia – Serbia

Spania şi Slovenia şi-au asigurat prezenţa în semifinalele Eurobasket la masculin, după două meciuri spectaculoase desfăşurate marţi seara cu Germania, respectiv Letonia.

Cu fraţii Gasol în mare formă, Spania a învins Germania cu 84-72 şi s-a calificat pentru a 10-a oară consecutiv în semifinalele competiţiei. Partida a fost destul de echilibrată în primele 20 de minute, rezultatul la pauză fiind, de altfel, foarte strâns: 34-33 pentru Spania. Jocul a fost ”rupt” în sfertul trei de Marc Gasol, care a realizat în această perioadă nu mai puţin de 18 puncte din cele 31 ale Spaniei. Ibericii s-au desprins la 12 puncte (65-53), rezultat de la care Germania nu a mai putut reveni. Marc Gasol a terminat jocul cu 28 de puncte, el fiind bine susţinut de fratele lui, Pau, cu 19 puncte. Practic, aportul fraţilor Gasol a fost mai mare de 50% din punctele realizate de Spania. De la Germania s-a remarcat Dennis Schroder cu 27 de puncte.

Spania va înfrunta pentru un loc în finală echipa Sloveniei, care a a câştigat unul dintre cele mai frumoase jocuri ale ediţiei din acest an de la Eurobasket, cel cu Letonia încheiat cu 103-97. Kristaps Porzingis, jucătorul lui New York Knicks, a făcut un meci superb pentru Letonia, cu un efort ”uriaş” în sfertul patru, dar Slovenia nu a putut fi doborâtă. Starul leton a realizat 34 de puncte pe parcursul jocului, dintre care 16 în sfertul patru când şi-a readus echipa de la un handicap de minus 13 la un punct distanţă de adversar. Dar Doncic şi Dragic au asigurat liniştea pe final şi au dus din nou Slovenia în semifinale, după o pauză de 8 ani. Duo-ul sloven a realizat 53 de puncte, Doncic – 27, Dragic – 26.

Miercuri seara se vor stabili şi celelalte două semifinaliste, după partidele Grecia – Rusia şi Italia – Serbia.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.