EUROBASKET | România a pierdut şi cu Ungaria. Au impresionat spectatorii şi căpitanul Andrei Mandache. Vlad Moldoveanu, de la 24 de puncte în primul meci, la 5. Prima reacţie a antrenorului Ţenter

5 sep 2017 6494 afişări Comentează şi tu Baschet
EUROBASKET | România a pierdut şi cu Ungaria. Au impresionat spectatorii şi căpitanul Andrei Mandache. Vlad Moldoveanu, de la 24 de puncte în primul meci, la 5. Prima reacţie a antrenorului Ţenter 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7961/16718674/2/romania-ungaria.jpg

România a pierdut şi meciul patru de la Eurobasket, 71-80 în faţa Ungariei şi rămâne pe ultimul loc al Grupei C, cu un meci rămas de disputat.

Vlad Moldoveanu a avut o evoluţie ştearsă în cel mai important meci al grupei, cu adversarul considerat accesibil şi ales de România pentru a-i fi partner la acest Eurobasket. Campion cu U-BT în sezonul recent încheiat al Euroligii, recent transferat la Demir İnşaat Büyükçekmece (locul 13 în Turcia), pivotul care a reuşit cele mai inspirate prestaţii la Cluj în primele trei partide ale României, a fost ezitant pe teren împotriva Ungariei. Evoluţia sa a fost presărată cu ratări mai ales din zona de două puncte (un singur coş reuşit din şase aruncări de la 2 puncte, 1 din 3 reuşite din afara semicercului). Practic, cu 17% reuşită de la 2 puncte, Moldoveanu a avut cel mai slab procentaj dintre tricolorii care şi-au încercat ţinta. Mai mult, Vlad Moldoveanu a fost eliminat din joc, pentru cinci faulturi, cu un minut şi 41 de secunde înainte de expirarea timpului de joc.

Căpitanul Andrei Mandache (30 ani pe 2 octombrie) a ieşit la rampă şi a dus greul ofensivei pentru "Vulturi", cu 24 de puncte reuşite. "Atâta am putut. Îmi pare rău, pentru acest public minunat, aflat aici în sală", a declarat Mandache la microfonul TVR.

Desfăşurarea meciului

"Vulturii" au început bine partida şi au condus practic pe întreaga durată a primului sfert. Jucătorii lui Marcel Ţenter au avut şi avantaj de şase puncte pe tabelă (12-6), însă ungurii au tăiat constant diferenţa. Cu 25 de secunde rămase pe cronometru, Vojvoda a egalat scorul pentru Ungaria, cu o aruncare din afara semicercului (14-14). Pivotul nostru, Rolland Torok, a ratat una dintre cele două aruncări libere şi în ultima secundă, Hanga a taxat România, cu o aruncare de două puncte care a adus victoria Ungariei într-un prim sfert în care românii făcuseră legea.

Ungaria i-a luat tare pe "Vulturi" în debutul sfertului doi. Baschetbaliştii din ţara vecină au pus pe tabelă şapte puncte consecutive în deschidere, până la 23-15. Mandache a ieşit la rampă şi a echilibrat scorul, cu reuşite consecutive pentru "Vulturi", ducând România la -3, însă, jucătorii lui Stojan Ivkovic au refăcut ecartul, în ciuda faptului că fanii români au dominat net fundalul sonor şi au făcut, cu adevărat, o atmosferă de meci european. Ungaria a întrat la cabine cu avantaj de şase puncte, 38-32, asta deşi, ca procentaj, România a stat mai bine la efiecienţa de la trei puncte (20% faţă de 14%). "Vulturii" au punctat de două ori din afara semicercului, din zece aruncări, în timp ce ungurii au dat coş tot de două ori, dar din 14 aruncări.

Cel mai slab capitol al statisticii României, în primele două sferturi, a fost cel al aruncărilor libere. Tricolorii au ratat de cinci ori de la linie, tânărul Kuti lăsând clar să se vadă emoţiile, cu o singură transformare din 4 încercări.

"Vulturii" au presat la revenirea de la cabine şi, cu momente bune de joc în sfertul trei, le-au dat motive fanilor să spere la o revenire. Controlând însă desfăşurarea jocului, Ungurii au câştigat şi aceste zece minute - la două puncte diferenţă, lăsându-le românilor dificila misiune de a recupera un deficit de 8 puncte în ultimele zece minute. Iar băieţii lui Marcel Ţenter nu au reuşit niciodată să strângă suficient de mult tabela, pentru ca finalul să poată fi considerat încins. În acest sfert, Ungaria a condus şi cu 12 puncte, în ciuda unei super-evoluţii a lui Andrei Mandache. Ungaria a câştigat şi al patrulea sfert din patru, 20-19, consolidând o victorie la nouă puncte diferenţă (80-71).

Ungaria s-a calificat astfel, mai departe, în timp ce România iese din competiţie.

"Am avut ocazii foarte bune, dar ratările se adună. Ungaria a stat în doi jucători, dar au avut talentul necesar pentru a se impune. Băieţii au muncit foarte mult astăzi. Am avut procentaje foarte slabe la aruncările libere - am pierdut la 9 puncte. Este păcat. Per total, consider că am făcut un turneu bun până acum",
Marcel Ţenter, antrenorul României, la microfonul TVR

Statistica oficială Eurobasket pentru echipa României în meciul cu Ungaria

Statistica oficială Eurobasket pentru echipa Ungariei în meciul cu România

Rezultatele României în Grupa C Eurobasket:

  • România - Cehia 68-83 (vineri, 1 septembrie - Vlad Moldoveanu cel mai bun marcator, 24 puncte)
  • România - Croaţia 58-74 (sâmbătă, 2 septembrie - Vlad Moldoveanu cel mai bun marcator, 14 puncte)
  • România - Spania 50-91 (luni, 4 septembrie - Vlad Moldoveanu cel mai bun marcator, 15 puncte)
  • România - Ungaria 71 - 80 (marţi, 5 septembrie - Andrei Mandache cel mai bun marcator, 24 de puncte)

Ultimul meci al României în Grupa C Eurobasket:

  • România - Muntenegru (joi, 7 septembrie)

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.