Debut strălucitor. Knicks a învins-o pe Pacers la primul meci al lui Phil Jackson ca președinte

Debut strălucitor. Knicks a învins-o pe Pacers la primul meci al lui Phil Jackson ca președinte
  • Publicat:
  • Actualizat:

Phil Jackson, noul președinte al lui New York Knicks, a fost aplaudat la scenă deschisă la primul meci în funcție. A fost o victorie importantă pentru new-yorkezi cu Indiana Pacers, scor 92-86, care păstrează echipa din „Madison Square Garden” în lupta pentru play-off

  • Jackson este cel mai titrat antrenor din istoria NBA, cu 11 titluri câștigate cu Chicago Bulls și Los Angeles Lakers
     
  • Fără LeBron James, Miami Heat a pierdut șansa de a profita de eșecul Indianei, cedând surprinzător pe terenul lui Boston Celtics, scor 101-96
     
  • Philadelphia 76ers a ajuns la 22 de eșecuri consecutive și amenință serios recordul negativ de 26 de înfrângeri la rând, stabilit în 2011 de Cleveland Cavaliers



Fost jucător la Knicks între 1967 și 1978 și membru al echipei care a câștigat cele două titluri din istoria new-yorkezilor, Phil Jackson a fost ovaționat la primul său meci ca președinte al lui Knicks în „Madison Square Garden”

Debutul săptămânii a adus o schimbare importantă în modul de operare al francizei New York Knicks. Una dintre cele mai populare, dar, deopotrivă și mai dezamăgitoare echipe din NBA l-a numit în funcția de președinte pe Phil Jackson, legendarul antrenor al lui Chicago Bulls și Los Angeles Lakers, echipe cu care a câștigat 11 titluri de campion. Pentru o echipă condusă haotic în ultimii ani, aducerea lui Jackson marchează startul unei noi ere. Și, probabil, jucătorii au ținut să îi arate noului conducător că nu a făcut o alegere nepotrivită atunci când a semnat contractual. Debutul lui Jackson nu avea cum să fie mai dificil. Knicks, care venea după șase victorii consecutive și nu își permitea pași greșiți, a întâlnit-o pe Indiana Pacers în „Madison Square Garden”. Adică Knicks, locul 9, care se bate pentru ultimul loc de play-off, dădea piept cu liderul din Est și una dintre cele mai bune echipe din NBA. Rezultatul? Da, surprinzător! Un 92-86 pentru Knicks, la care Melo Anthony a excelat din nou, cu 34 de puncte, 3 recuperări, 5 assisturi și 3 intercepții. A fost răzbunarea perfectă pentru eșecul din 17 ianuarie, când Pacers a aplicat o corecție serioasă lui Knicks, un 117-89, care a dus apoi echipa new-yorkeză în vrie. A fost a șaptea victorie consecutivă pentru new-yorkezi, care, cu un record de 28-40, rămân pe locul 9 în Est, la trei victorii sub Atlanta cu două meciuri jucate în plus.


Carmelo Anthony (stânga) a evoluat excelent și în defensivă, câștigând de departe duelul cu Paul George

Ce se întâmplă însă cu Indiana? Echipa lui Frank Vogel a bifat o nouă performanță dezamăgitoare după patru victorii consecutive. Astfel, după un start excelent, cu doar cinci eșecuri în primele 30 de meciuri, Pacers a pierdut de 13 ori în următoarele 38 de partide. Și nu mai are un marcator pur în Paul George, care a terminat meciul de aseară cu 17 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, dar care a ratat 13 din cele 17 aruncări încercate. De fapt, media de puncte pe meci a lui George a scăzut la doar 19,8 pe meci, iar acest lucru pare îngrijorător pentru o ofensivă care nu e de top în NBA, ocupând doar locul 21 în clasamentul punctelor marcate pe meci, cu 98,1. Iar problemele se agravează pentru Indiana! Andrew Bynum, adus ca un X-factor pentru banca echipei, s-a accidentat la genunchi în meciul cu Detroit Pistons de duminică și va rata finalul sezonului. Practic, dintr-unul din pivoții de top din NBA, Bynum a ajuns o epavă, care pare că și-a pierdut și ultima șansă de a reveni la forma care l-a consacrat. Cu toate acestea, Indiana (50-18) e lider în Est și, probabil, va câștiga Conferința.


Meciul dintre Heat și Celtics a fost extrem de animat. Surprinzător, Heat a pierdut în fața unei echipe care nu are vreo motivație

Nu au învins fără LeBron

Unul dintre motivele pentru care Pacers e favorită la victorie e și lipsa de interes a lui Miami Heat în această luptă. În ultima perioadă, campioana a avut toate șansele să se apropie periculos de lider, însă și-a implodat meci după meci, ratând această oportunitate. Ultima ispravă a lui Heat? Chiar aseară, pe terenul lui Boston Celtics, unde a pierdut cu 101-96! Eșecul e însă, pe alocuri, de înțeles, mai ales că superstarul LeBron James nu a jucat la mai puțin de 24 de ore după ce a marcat 43 de puncte în meciul cu Cleveland Cavaliers din cauza unor dureri la spate. Rezultatul e însă surprinzător, având în vedere că Celtics nu mai luptă pentru absolut nimic, mai ales că orice eșec e benefic pentru echipa lui Brad Stevens, oferindu-i șanse sporite în draftul din vară. Dar echipa care câștigase doar 4 din ultimele 18 partide a dat lovitura, grație unui joc excelent făcut de conducătorul de joc Rajon Rondo, care a fost aproape de un triple-double cu 9 puncte, 10 recuperări și 15 pase decisive. La Heat, ceilalți membri din „Big Three”, Dwayne Wade (17 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive) și Chris Bosh (6 puncte, 11 recuperări) au dezamăgit, nereușind să aducă victoria. E a treia înfrângere în ultimele cinci partide pentru Heat (46-20), echipă care pare să fie mulțumită cu un loc doi, care i-ar aduce un meci în plus în deplasare în potențialele finale ale Conferinței de Est și a campionatului. În schimb, Celtics (23-46) staționează pe locul 12 în Est.


Numărul pe care Spencer Hawes îl purta la 76ers rezumă perfect forma de moment a echipei din Philadelphia

76ers, la doar patru eșecuri de cea mai rușinoasă serie din istorie

Philadelphia 76ers are toate șansele să ajungă echipa cu cea mai lungă serie negativă din istoria NBA. Deocamdată, după eșecul de aseară cu Chicago Bulls, scor 94-102, 76ers a bifat al 22-lea eșec consecutiv din acest sezon! Cu care echipa lui Brett Brown a ajuns la doar 4 eșecuri distanță de cea mai lungă serie din NBA, de 26 de partide fără victorie, pe care Cleveland Cavaliers a stabilit-o în 2011. „A fost un meci pe care puteam să-l câștigăm”, a spus Brown la finalul partidei. Însă toate acțiunile celor de la 76ers din acest sezon, precum cedarea lui Spencer Hawes și Evan Turner, doi dintre cei mai buni jucători la Cleveland, respectiv Indiana Pacers în ultima zi de transferuri, au un scop clar. Maximizarea șanselor de a deveni echipa cu primul pick din draftul din vară. Deocamdată, 76ers nu are acest privilegiu, având un record de 15 victorii și 53 de eșecuri. Pe ultimul loc în Est se află deja Milwaukee Bucks (13-55), cu care 76ers se află într-o competiție acerbă. În schimb, Chicago (38-30) e pe 4 în Est și visează la locul 3. Iar cu performanțe ca cea de aseară a lui Joakim Noah (14 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, 1 intercepție, 4 capace) poate spera la un loc pe podiumul final al Estului.


Jucătorii lui Lakers s-au lovit aseară ca de un zid de cei ai lui Spurs

Spurs, victorie la doar 16 puncte în fața lui Lakers

Acum cinci zile, San Antonio Spurs obținea cea mai drastică victorie din istorie în fața lui Los Angeles Lakers, scor 119-85. O diferență de 34 de puncte, care servea ca motivare pentru californieni în „rematch”-ul de azi dimineață. Motivarea a fost însă suficientă pentru un alt eșec. De data aceasta doar la 16 puncte, scor 109-125. E drept, nici Spurs, care se află la a 11-a victorie consecutivă, texanii nemaifiind învinși din 22 februarie, când au cedat cu 106-85 meciul cu Phoenix Suns. Însă cu toate că Tony Parker a marcat 25 de puncte, iar Kawhi Leonard a făcut un meci complet, cu 22 de puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, Gregg Popovich, antrenorul lui Spurs, nu a fost deloc mulțumit. „Nu mi-a plăcut cum a jucat defensiva noastră, mai avem multe de pus la punct”, a spus Popovich. Cert e doar că Spurs (51-16) s-a distanțat la două victorii în fața Oklahomei City Thunder în fruntea Vestului și are șanse mari să câștige Conferința. Lakers (22-45) rămâne penultima în Vest.

Alte rezultate înregistrate azi-noapte în NBA

Brooklyn Nets – Charlotte Bobcats 104-99
Memphis Grizzlies – Utah Jazz 96-86
New Orleans Pelicans – Toronto Raptors 100-107
Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 122-123 (după o repriză de prelungiri)
Denver Nuggets – Detroit Pistons 118-109
Phoenix Suns – Orlando Magic 109-93

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se află „un monstru”
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea…
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Cine sunt românii care trebuie să plătească 
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care le deţin
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Câți bani primește FCSB după ce a devenit campiona României! Suma uriașă pe care o poate încasa din competițiile europene
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate goli buzunarele
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
O româncă din străinătate gătește cu ce găsește la gunoi: „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea au decis echipa învingătoare