Un român la Raliul Dakar. Mani Gyenes e pe locul 20 în clasamentul general înaintea etapei a treia: ”Parcă eram pe o probă de WRC, am avut sute de metri de noroi”

5 ian 2016 567 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Un român la Raliul Dakar. Mani Gyenes e pe locul 20 în clasamentul general înaintea etapei a treia: ”Parcă eram pe o probă de WRC, am avut sute de metri de noroi” foto: facebook Mani Gyenes

Mani Gyenes se află pe locul 20 în clasamentul general al Raliului Dakar după ce a obţinut al 20-lea timp în proba specială a etapei a doua (4 ianaurie Villa Carlos Paz – Termas de Rio Hondo). Astăzi începe urcarea în munţi şi este ultima etapă în care va mai beneficia de asistenţă tehnică. Pe 6 ianuarie se va porni în prima etapă maraton din această ediţie, iar riderul sătmărean se va reîntâlni cu echipa de asistenţă în seara zilei de 7 ianuarie, când se va ajunge în Uyuni (Bolivia). Cu alte cuvinte în această noapte motocicleta va trebui pregătită pentru cei 1.271 de kilometri care vor fi parcurşi în următoarele două zile, iar pe mai mult de jumătate din această distanţă se va rula la altitudini de peste 3.000 de metri.

Prima probă specială pe care am rulat în această ediţie (cea din etapa 1 a fost anulată din pricina condiţiilor meteo nefavorabile) a fost una tehnică. În prima jumătate au fost foarte multe viraje parcă eram pe o probă din WRC, iar apoi au urmat secţiuni mai rapide. Pe la jumătatea distanţei am avut câteva sute de metri de noroi şi era destul de adânc, însă am izbutit să nu cad. Am încercat să ţin un ritm ridicat dar să merg şi la siguranţă. Sper să îmi menţin ritmul acesta şi în restul raliului”, a spus pilotul român.

Astăzi este programată etapa cu numărul 3: Termas de Rio Hondo – San Salvador de Jujuy. Se vor parcurge în total 664 de kilometri, iar cea mai mare parte a traseului probei speciale este în munţi. Speciala din această etapă are o lungime de 190 km ( a fost modificată din pricina condiţiilor meteo).  Mani a pornit din bivuac la ora 6:20 AM (ora României 11:20 AM) şi va lua startul pe proba sepcială la 8:50 AM (ora României 13:50).

 
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.