Simone Tempestini a câştigat Raliul Iaşului: ”Au fost multe provocări în acest an. Maşina m-a dezamăgit!”

12 sep 2017 529 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Simone Tempestini a câştigat Raliul Iaşului: ”Au fost multe provocări în acest an. Maşina m-a dezamăgit!” foto: RallyZoom.ro

Macadam, praf, spectatori pe dealuri, spectacol în centrul oraşului, miros de cauciucuri şi motoare turate. Raliul Iaşului 2017 a avut cartierul general în faţa Palatului Culturii şi a atras un număr mare de curioşi, spectatori şi de fani. Evenimentele au fost dominate de Simone Tempestini, pilotul Napoca Rally Academy fiind cel care a şi câştigat Raliul în ciuda faptului că s-a prezentat la start cu o maşină pe care nu o cunoştea - Peugeot 208 T16, dar şi cu un navigator nou, italianul Daniele Mangiarotti. În ciuda rezultatului bun, Simone Tempesitini a avut numeroase probleme cu maşina de concurs, printre acestea fiind funcţionarea necorespunzătoare a sistemului de tracţiune integrală, diferenţialul central nedistribuind cuplul şi către puntea spate. 

Sunt mulţumit că, până la urmă, am reuşit să termin pe locul 1, după multe provocări. Unele pe care le anticipam, dar altele apărute din senin. Maşina m-a dezamăgit şi m-a privat de o evoluţie mai bună. E o plăcere pentru mine de fiecare dată să iau startul la Iaşi, chiar dacă anul acesta nu am fost complet mulţumit de organizare, dar îmi dau seama că este greu să menţii standardele de la an la an”, a spus Simone Tempestini după victoria de la Iaşi. 

Podiumul a fost completat de echipa Dan Gîrtofan - Tudor Marza (Skoda Fabia R5) şi de Bogdan Marişca - Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5), aceştia din urmă adoptând o strategie care să le permită acumularea punctelor necesare pentru a câştiga titlul naţional, primul pentru Marişca după cel din 2005.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.