Piloţii promit show! Azi începe "Cotnari Rally Iaşi", penultima etapă din acest sezon. Bogdan Marişca, favorit la titlul naţional

7 sep 2017 475 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Piloţii promit show! Azi începe "Cotnari Rally Iaşi", penultima etapă din acest sezon. Bogdan Marişca, favorit la titlul naţional 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7959/16721006/2/raliu-iasi4.jpg

Astăzi a debutat la Iaşi cel mai important eveniment automobilistic al anului în România, Cotnari Rally Iaşi. Evenimentul va avea loc în perioada 7-9 septembrie şi va reuni la start 65 de echipaje. Lider în clasamentul general, Bogdan Marişca are şanse mari să devină campion naţional la Iaşi, acesta sperând să nu mai trăiască dezamăgirea din urmă cu zece ani, când a ratat titlul în ultimele două etape.

„În ultimii ani, nu am reuşit să facem totul aşa cum trebuia. Am avut şi foarte multe ieşiri afară, unele costisitoare, şi de aceea acum ne dorim să terminăm cu bine cursa de la Iaşi. Probele de la Iaşi sunt foarte tehnice şi este greu de anticipat un rezultat sportiv. Giri Gârtofan trebuie să meargă foarte tare ca să-şi facă punctele, Simone Tempestini, Vali Porcişteanu au şi ei nevoie de puncte. Cert este că noi încercăm să ne concentrăm, să ne facem cursa noastră şi să plecăm cu un rezultat sportiv foarte bun de la Iaşi. Am mai păţit în urmă cu 10 ani să am nevoie de un loc 5 în ultimele două etape şi nu am reuşit, pierzând titlul de campion, de aceea acum încercăm să nu reedităm acea contraperformanţă, deşi în motorsport se poate întâmpla orice. Sunt circumspect, vreau să fim foarte concentraţi ca să facem o cursă bună. Pentru noi ar fi un lucru extraordinar să luăm titlul, pentru că am muncit foarte mult pentru această performanţă”, a declarat Marişca.

„Toată lumea are mari aşteptări de la noi şi sper să nu-i dezamăgim pe cei care au crezut în noi. Nu suntem aici ca să punem presiune pe noi, ci vrem să depăşim toate obstacolele din ultima vreme de la Iaşi şi să devenim campioni naţionali”, a completat Carmen Poenaru, copilotul lui Bogdan Marişca.

Campionul Simone Tempestini îl susţine pe Marişca în lupta pentru titlu

Simone Tempestini, campion naţional en-titre, revine cu plăcere la Iaşi, unde a cucerit titlul anul trecut. Fără şanse la marele trofeu, Tempestini va fi fanul colegului său Bogdan Marişca. „Am amintiri foarte frumoase de la Iaşi. Aici am reuşit anul trecut să cuceresc al doilea titlu de campion naţional din cariera mea. Anul acesta, din păcate, am evoluat sub aşteptări, dar sunt fericit că mă aflu la Iaşi, că pot participa la această etapă extrem de spectaculoasă. Mă bucur că mă aflu la startul unui raliu care este extrem de bine organizat de fiecare dată. În etapa de la Iaşi a fost întotdeauna o plăcere să evoluez. Îmi doresc să termin cât mai sus raliul şi îmi doresc ca Bogdan Marişca, colegul meu să devină campion naţional”, a spus Tempestini.

Chiar dacă şansele la titlu sunt scăzute, Dan Gârtofan promite că va da totul pe probele de la Iaşi pentru a încerca să-i fure titlul lui Marişca. „Ne aşteptăm să facem un raliu bun, să încercăm să fim cât mai sus în clasament. Chiar dacă titlul pare că s-a îndepărtat de noi, eu chiar cred că lupta este în continuare deschisă. Ne luptăm până la capăt pentru titlul de campion naţional, ne jucăm şansa în continuare. În fiecare an vin cu plăcere la Iaşi. Am amintiri frumoase, şi unele mai puţin frumoase, dar totul este la superlativ. Este un raliu frumos, bine organizat, mai ales că beneficiază şi de această superspecială care atrage multă lume. Sper să fie cât mai multă lume pe probe şi să terminăm raliul fără incidente”, a punctat Dan Gârtofan.

La rândul său, Daniel Ungur, vicepreşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a declarat: „Ca oficial, văd altfel lucrurile. Fiind aici ca trimis al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv trebuie să caut nod în papură. Aşa că organizatorii vor avea o misiune dificilă cu mine. Trebuie să demonstreze că merită locul întâi aşa cum au făcut-o şi în ultimii ani. Este o prezenţă extrem de numeroasă, 65 de participanţi la start şi 3 forelighteri pentru o etapă de macadam este foarte bine. Este şi penultima etapă de campionat, dar de obicei la etapele cu sprafaţă de pământ / macadam şi de obicei sunt mai puţini oameni la start. Iaşul oferă prin relief nişte probe speciale foarte spectaculoase, atât pentru piloţi, cât şi pentru spectatori. Totdeauna eu m-am simţit bine aici, deşi sunt multe capcane, multe capete de pod. Sunt probe dificile, dar extrem de spectaculoase”.

Organizatorii promit un raliu de excepţie

Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally Iaşi, a promis că va face totul pentru ca evenimentul din acest an să se ridice la înălţimea aşteptărilor. „Vorbele frumoase ale principalilor actori ne provoacă o stare de mulţumire şi ne obligă să fim la fel de competitivi ca şi în anii trecuţi. Este o muncă titanică, de echipă. Joi, la ora 21.00, este prezentarea echipajelor şi acolo veţi avea posibilitatea să vedeţi de aproape piloţii şi maşinile lor pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Probele încep vineri, seara de la ora 18.00, fiind programată Superspeciala de la Râpa Galbenă. Sâmbătă, avem probele apropiate de oraş, Păun şi Dobrovăţ, urmate seara de la ora 20.00, de festivitatea de premiere la Râpa Galbenă şi cu un concert Voltaj. Vreau să mulţumesc partenerilor noştri, compania Cotnari, Ford prin ATI Motors Iaşi, Hotelului Internaţional, Primăriei Municipiului Iaşi şi tuturor celorlalţi parteneri care au susţinut organizarea acestei etape la Iaşi”, a declarat Dan Codreanu, acesta fiind completat de către Claudiu Butucel, director de organizare al Cotnari Rally Iaşi: „Sloganul nostru este <<un raliu frumos este un raliu sigur>>. Tocmai de aceea, îi rog pe ieşeni să respecte absolut toate măsurile de securitate, atât pe probele speciale, cât şi la SuperSpeciala de la Râpa Galbenă, la festivitatea de premiere şi la concertul Voltaj”.

COTNARI Rally – Iaşi este organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) în parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iaşi, Hotel Internaţional, Ford Iaşi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Direcţiei Silvice Iaşi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă, Consiliul Judeţean, Prefectura Judeţului Iaşi.

COTNARI Rally – Iaşi este a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Peste 400 de persoane vor veghea pentru buna desfăşurare a competiţiei. Pe lângă organizatori, oficiali ai federaţiei şi voluntari, pe probe se vor afla reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei, Ambulanţei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Cotnari Rally Iaşi a fost desemnat, în ultimii trei ani, cel mai bine organizat raliu din România în urma calificativelor primite de la piloţi, arbitri şi oficiali.

Program Cotnari Rally Iaşi 2017

Joi, 07.09.2017

13.30 - 16.30 Verificări tehnice

15.30 - 19.00 Shakedown

20.50 - Fotografia Oficială (pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt)

21.00 - Prezentarea oficială / Start festiv (pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt)

Vineri, 08.09.2017

10.08 - PS1 Ciocaboca

11.11 - PS2 Mădârjac

14.04 - PS 3 Ciocaboca

15.07 - PS4 Mădârjac

17.57 - PS5 Cotnari Rally Show

Sâmbătă, 09.09.2017

09.51 - PS6 Păun

10.34 - PS7 Dobrovăţ

12.37 - PS8 Păun

13.20 - PS9 Dobrovăţ

19.00 - Festivitatea de Premiere, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.