Marc Marquez câștigă cursa MotoGP din Austin. Dovizioso aduce Ducati pe podium, Lorenzo și Rossi dezamăgesc

Marc Marquez câștigă cursa MotoGP din Austin. Dovizioso aduce Ducati pe podium, Lorenzo și Rossi dezamăgesc
  • Publicat:
  • Actualizat:

După un ultim viraj în care a fost foarte aproape să trântească motocicleta, nepresat de Pedrosa, Marc Marquez a trecut primul linia de sosire în Grand Prix-ul din Austin, Texas. Puștiul este la a doua victorie în primele două curse ale sezonului și este favorit clar la obținerea titlului mondial în acest sezon. Pe doi a venit Dani Pedrosa, iar ultima poziție a podiumului a fost completată de Andrea Dovizioso, cel care a obținut o performanță extraordinară pentru constructorul Ducati.

În garajul Movistar Yamaha nu va fi, cu siguranță, o atmosferă prea bună după această cursă. Jorge Lorenzo a furat startul și a fost nevoit să treacă pe la boxe. Spaniolul a revenit pe circuit ultimul și a putut recupera doar până la poziția a 10-a. Colegul său, Valentino Rossi, a început foarte bine după un start prost și a urcat până pe locul 4. Totuși, probleme la partea față a motocicletei l-au determinat pe „Il Dottore” să reducă ritmul, motiv pentru care a fost depășit și a terminat cursa pe locul 8. Cal Cructchlow a primit verdictul din partea medicilor: și-a rupt mâna dreaptă în urma căzăturii din Austin și va lipsi o bună perioadă de timp.

„A fost monotonă cursa și de aceea m-am gândit să o fac interesantă la final”, a glumit Marc Marquez cu momentul în care era să trântească motocicleta în ultimul tur. 

Ritmul lui Marc a fost un pic cam prea rapid pentru mine astăzi, nu am putut recupera în nicio parte a circuitului. Am încercat să îmi mențin ritmul și să obțin poziția secundă

Dani Pedrosa, pilot Repsol Honda

„Sentimentul este special pentru că ne-am chinuit mult. Nu era în obiectiv să ating podiumul, dar nu m-am oprit din a încerca, am fost concentrat și nu am făcut greșeli. Trăiesc un sentiment minunat!”

Andrea Dovizioso, pilot Ducati Team


UPDATE 22:42 Mai sunt 2 tururi și ordinea la vârf este Marquez, Pedrosa, Dovizioso. Rossi e pe 8, Lorenzo pe 10.


UPDATE 22:37 Din păcate, se pare că accidentul suferit de Cal Crutchlow se va lăsa și cu urmări. Britanicul are mâna ruptă, conform reporterilor BT Sport prezenți la fața locului. Între timp, Marquez a mărit la cinci secunde avansul față de Pedrosa.


UPDATE 22:35 Între timp Marquez își mărește avansul la vârf, iar Iannone a pierdut locul 3 într-un singur viraj, fiind depășit și de Bradl, dar și de Dovizioso. Italianul a trecut mai apoi de neamț și este pe ultimul loc al podiumului. Lorenzo a ajuns pe 10.


UPDATE 22:34 VIDEO cu startul fals al lui Jorge Lorenzo

UPDATE 22:25 Valentino Rossi are probleme evidente. A fost depășit într-un singur viraj de Pol Espargaro și de Bradley Smith. Ben Spies, comentator BT Sport, crede că e o problemă cu guma față a italianului. Rossi face un tur de 2 minute și 8 secunde, mult sub ceea ce reușesc ceilalți.


UPDATE 22:22 Ne-am grăbit cu aprecierile la adresa lui Rossi. Italianul a fost prins și depășit de Bradl. Între timp, Lorenzo se distrează cu piloții de la coada cursei, a urcat pe 15.


UPDATE 22:15 Ben Spies comentează cursa pentru BT Sport și spune că Valentino Rossi va avea probleme serioase în urmărirea lui Iannone, cel care a fost rapid tot weekendul din Austin.


UPDATE 22:13 Era de așteptat să înceapă glumele legate de startul furat al lui Jorge Lorenzo. Prima vine de la reporterul BBC Sport.


UPDATE 22:12 Marquez este urmat de Pedrosa, piloții Repsol Honda fiind la mare distanță de locul 3, Andrea Iannone. Pilotul Pramac Ducati este la 0,4 secunde în fața lui Valentino Rossi.


UPDATE 22:10 Valentino Rossi face o demonstrație de forță. Pe 8 cu două tururi în urmă, „Doctorul” a urcat acum pe 4 după ce i-a depășit pe Dovizioso, Crutchlow și pe Bradl. În fața lui Rossi se află Iannone.


UPDATE 22:08 În timp ce piloții Yamaha se zbat pentru supraviețuire, Marc Marquez stabilește un nou record al circuitului – 2:03.636. Spaniolul conduce cursa, Rossi l-a depășit pe Dovizioso și a urcat pe 6.


UPDATE 22:05 Jorge Lorenzo a plecat la start înainte de stingerea semafoarelor, motiv pentru care va fi nevoit să treacă pe la boxe. Start catastrofal și pentru Rossi, cel care a căzut pe 8. Reluarea arată startul prost al lui „Il Dottore”, motocicleta i-a scăpat de sub control la plecare.


UPDATE 22:00 Iată un vizitator surpriză la cursa MotoGP. Cine și-l mai aduce aminte pe Ben Spies, pilotul care și-a încheiat prematur (voit) cariera în motociclism.


UPDATE 21:58 S-a plecat în turul de formare, în continuare sunt nori deasupra circuitului din Austin, Texas.


UPDATE 21:50 Un oficial al echipei NGM Forward Racing a explicat motivele pentru care team-ul său obține rezultate atât de bune, în ordinea importanței: „Avem avantajul unui cauciuc soft și avem un pilot foarte bun”. Deci Aleix Espargaro vine după guma spate. 


UPDATE 21:15 Maverick Vinales este câștigătorul cursei Moto2! Spaniolul a fost urmat de Esteve Rabat și de Dominique Aegerter și îl egalează pe Toni Elias reușind prima victorie în clasa intermediară în doar cel de-al doilea start. Potrivit comentatorilor DigiSport, doar Stefan Bradl are o performanță mai bună, reușind să câștige chiar de la debut, din cursa de la Losail. Mai sunt 45 de minute până la startul de la clasa regină.


UPDATE 21:10 O fotografie care vine să dea credibilitate ideii cum că, în acest „mandat”, Jorge Lorenzo și Valentino Rossi se înțeleg mult mai bine decât o făceau în trecut, atunci când nu se ascundeau în a-și afișa nemulțumirile. Probabil că „elementul” care i-a unit se numește Marc Marquez.


UPDATE 21:05 Asemănări între ceea ce a pățit astăzi, în cursa Superstock 1000, românul Robert Mureșan și ceea ce i s-a întâmplat lui Alex Marquez, de la Moto3, fratele lui Marc Marquez.


UPDATE 21:02 Vești proaste de la distribuitorul oficial de gume pentru MotoGP, în special în contexul în care urmează, de la ora 22:00 a României, cursa la clasa regină. Probabil că singurul care se bucură de o posibilă venire a ploii este Valentino Rossi.


UPDATE 21:00 În acest moment pe circuit se desfășoară cursa Moto2. La Moto3 a câștigat australianul Jack Miller (Red Bull KTM Ajo), urmat de Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) și de Efren Vasquez (Saxo Print RTG). Miller este liderul clasamentului general după ce reușește a doua victorie în primele două etape ale sezonului 2014.


Cea de-a doua etapa a sezonului 2014 din MotoGP se desfășoară în acest weekend, în Statele Unite ale Americii, pe circuitul din Austin, Texas. După ce a câștigat cursa de debut, din Qatar, spaniolul Marc Marquez este principalul favorit și în SUA, acolo unde a dominat categoric sesiunea de calificări care a avut loc sâmbătă. Pilotul Repsol Honda a oprit cronometrul la 2:02.773, un timp cu 0.289 secunde mai bun decât al următorului clasat pe grila de start, colegul său de la Honda, Dani Pedrosa. Prima linia în cursa de azi este completată de neamțul Stefan Bradl, LCR Honda, cel care a venit la  +0.423 secunde față de Marc Marquez.


De partea cealaltă, piloții Yamaha Movistar au avut prestații dezamăgitoare în sesiunea de calificări. Jorge Lorenzo a obținut un timp de top de 2:03.243 și va pleca de pe poziția a cincea, în timp ce Valentino Rossi a scos un 2:03.244 cu care ocupă locul 6 în grila de start. „O să fie o cursă foarte grea în care obiectivul este un loc 3 sau un loc 4. Cred că ar fi un rezultat bun în condițiile în care rivalii noștri sunt foarte puternici pe acest circuit„, a spus Jorge Lorenzo după calificări. Ocupant al poziției secunde la finalul cursei din Qatar, Valentino Rossi pare mult mai optimist: „Sunt fericit că plec din al doilea rând, nu e rău deloc. Mă bucur și pentru că sunt la numai patru zecimi în spatele timpului de pole și cred că mâine (n.r. – duminică) o să avem o zi bună„.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru prima oară
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum a fost recuperată
O pisică a fost „expediată” din greșeală mii de kilometri cu un colet pe care stăpânii săi l-au returnat. Cum…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…