Hyundai Motorsport a terminat pe podium în Raliul Sardiniei, etapă a şaptea din CM de Raliuri

11 iun 2017 404 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Hyundai Motorsport a terminat pe podium în Raliul Sardiniei, etapă a şaptea din CM de Raliuri

Hyundai Motorsport a terminat pe podium în Raliul Sardiniei, etapă a şaptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Thierry Neuville a redus din diferenţa faţă de liderul ierarhiei generale în clasamentul piloţilor. Hayden Paddon şi Dani Sordo au fost printre cei mai rapizi şi în ultima zi.

Hyundai Motorsport a salvat o clasare pe podium în Raliul Sardiniei, etapă a şaptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), după un weekend dificil pentru echipa. Toate cele trei echipaje Hyundai Shell Mobis World Rally Team au demonstrat că se pot lupta pentru victorie, dar probleme tehnice apărute la Neuville şi Sordo şi cele două ieşiri în decor ale lui Paddon au împiedicat echipa să plece de aici cu maximum de puncte posibil.

După cele 19 probe speciale, Thierry Neuville şi Nicolas Gilsoul au terminat Raliul Sardiniei pe poziţia a treia, acesta fiind al cincilea podium consecutiv din acest sezon.

Echipajele Dani Sordo / Marc Marţi şi Hayden Paddon / Seb Marshall au terminat raliul cu victorii pe probele speciale de duminică, echipa Hyundai Motorsport ajungând la un număr total de 48 de probe câştigate, cea mai bună performanţă într-un singur sezon de până acum.

Etapă din Sardinia a fost a două consecutivă în care toate cele trei echipaje au reuşit să câştige măcar o proba specială, ceea ce arată clar potenţialul modelului Hyundai i20 Coupe WRC.

Sordo şi Neuville au plecat din Sardinia şi cu puncte suplimentare adunate în Power Stage, după ce au terminat pe locurile doi, respectiv 4, ultima specială a raliului.

Din cauza problemelor la sistemul de frânare, Neuville şi Gilsoul au ratat şansă unei noi victorii în Sardinia, dar cu punctele de aici au reuşit să mai reducă puţin din diferenţa faţă de liderul campionatului Sebastien Ogier.

“Sunt dezamăgit că nu am câştigat, dar în acelaşi timp sunt mulţumit de ritmul avut. Am pierdut peste un minut din cauza unor probleme tehnice şi nu am reuşit să mai recuperăm. Am luat puncte în Power Stage şi cel mai important este că am redus din diferenţa faţă de Ogier. Cu siguranţă va fi o lupta foarte strânsă în partea a două a sezonului pentru prima poziţie”, a spus Neuville.

Cu patru speciale câştige, Sordo şi Marc Martí şi-au demonstrat potenţialul pe macadamul din Sardinia, dar în final au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu punctele câştigate în Power Stage.

“Finalul a fost mult mai bun şi mă bucur că am terminat cu un ritm care să ne da încredere pentru cursa următoare. Fără problemele la turbo sigur eram în lupta pentru un loc pe podium şi sper să putem face asta în Polonia, următoarea etapă din calendar”, a spus Dani Sordo.

Paddon şi Marshall sperau să termine raliul în forţă după victoria pe prima proba de duminică, dar echipajul a ieşit în decor pe penultima specială a etapei.
“După ghinionul de sâmbătă sperăm să revenim la ritmul pe care l-am avut în prima zi. Din păcate în urmă unui incident ciudat am ieşit în deor. Nu ştiu cum s-a întâmplat, dar sunt foarte dezamăgit pentru că aveam şansă să obţinem o victorie frumoasă. Am învăţat multe aici şi sper că totul să meargă mai bine în Polonia”, a spus Paddon.

Hyundai Motorsport a ratat şansă de a se apropia de echipa M-Sport în clasamentul constructorilor, diferenţa fiind acum de 40 de puncte, chiar dacă toate cele trei echipaje aveau potenţialul de a termină această etapă pe podium.

“Trebuie să recunoaştem că aici am pierdut teren în lupta pentru titlul constructorilor. Am avut prea multe probleme în acest weekend şi asta este frustrant. Trebuie să ne pregătim mai bine pentru etapă următoare şi să mai recuperăm din punctele pierdute. Un podium nu este totuşi un rezultat atât de rău şi mă bucur că Thierry a redus diferenţa faţă de Ogier. Ne consolăm cu acest lucru şi vom reveni în forţă la raliul următor. Aş vrea să-l felicit şi pe Ott Tanak pentru prima să victorie în WRC”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Următoarea etapă din WRC, Raliul Poloniei, se va desfăşura în perioada 29 iunie – 2 iulie. Etapă a opta a sezonului va avea în program 23 de probe speciale pe macadam, iar Thierry Neuville, în 2014, şi Hayden Paddon, anul trecut, au reuşit să termine pe podium în acest raliu.

REZULTATE RALIUL SARDINIEI
1 O. Tanak M. Jarveoja Ford Fiesta WRC 3:25:15.1
2 J.M Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +12.3
3 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +1:07.7
4 E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +2:12.9
5 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +3:25.3
6 J. Hänninen K. Lindstrom Toyota Yaris WRC +3:38.5
7 M. Østberg O. Floene Ford Fiesta WRC +6:31.8
8 A. Mikkelsen A. Jaeger Citroën C3 WRC +8:07.8
9 E. Camilli B. Veillas Ford Fiesta R5 +11:15.8
10 J. Kopecky P. Dresler Škoda Fabia R5 +11:21.4
11 O.C Veiby S. Skjaemoen Škoda Fabia R5 +13:37.8
12 D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +17:02.8

Clasament general piloţi – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (după etapă a 7-a)
1 S. Ogier 141 p
2 T. Neuville 123 p
3 O. Tanak 108 p
4 J.M Latvala 107 p
5 D. Sordo 70 p
6 E. Evans 53 p
7 C. Breen 43 p
8 H. Paddon 33 p
10 J. Hänninen 29 p
9 K. Meeke 27 p
11 E. Lappi 20 p
Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (după etapă a 7-a)

1 M-Sport World Rally Team 234 p
2 Hyundai Motorsport 194 p
3 Toyota Gazoo Racing World Rally Team 143 p
4 Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 97 p

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.