Graham Jarvis a câştigat titlul cu numărul 6 la Red Bull Romaniacs. ”Am câştigat pentru a şasea oară, este mai mult decât am visat vreodată!”. Românul Sergiu Grecu, campion la clasa ”Bronze”

30 iul 2017 339 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Graham Jarvis a câştigat titlul cu numărul 6 la Red Bull Romaniacs. ”Am câştigat pentru a şasea oară, este mai mult decât am visat vreodată!”. Românul Sergiu Grecu, campion la clasa ”Bronze”

Graham Jarvis a câştigat ediţia din acest an a Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro desfăşurat la Sibiu. Cu acest succes, britanicul în vârstă de 42 de ani a devenit cel mai de succes pilot al competiţiei, cu 6 titluri la activ. Red Bull Romaniacs a ajuns în acest an la ediţia a 14-a.

Jarvis a dominat cu autoritate cursa, după ce a câştigat primele trei etape de off-road din cele patru programate. La final, riderul britanic s-a impus cu un avans de 34 de minute în faţa spaniolului Mario Roman, pe treapta a treia a podiumului clasându-se Paul Bolton (Marea Britanie), cu o întârziere de 50 de minute faţă de învingător. Ultima etapă de off-road, disputată sâmbătă, a fost câştigată de germanul Manuel Lettenbichler.

”Nu îmi vine să cred, am câştigat pentru a şasea oară, este mai mult decât am visat vreodată. În fiecare an traseul devine din ce în ce mai greu şi toţi măresc ritmul. Este o experienţă incredibilă. Sunt fericit că am ajuns la finiş. În ultima zi chiar m-am chinuit, nu mă deranjează să recunosc că la 42 de ani devine mai dificil să stai patru zile la rând pe motocicletă.  De-a lungul celor patru zile treci printr-o serie de stări şi sunt atât de obosit încât nu vreau decât să stau şi să mă relaxez”, a declarat campionul Graham Jarvis.

La clasa Silver s-a impus brazilianul Crivilin, în timp ce românul Mani Gyenes l-a secondat în clasamentul general, având un timp mai slab cu 29 de minute. De remarcat faptul că românul nostru de ”Dakar” este singurul rider care a încheiat toate cele 14 ediţii ale Red Bull Romaniacs.

Românul Sergiu Grecu a câştigat clasa Bronze, în timp ce la la clasa Iron, victoria i-a revenit israelianului Guy Nursella.

Un rezumat al Red Bull Romaniacs 2017 a fost făcut de sud-africanul Alfie Cox, o legendă a rally-raidului şi unul dintre primii concurenţi din istoria cursei:

”Red Bull Romaniacs este un rollercoaster emoţional pentru majoritatea riderilor care vin aici. Nu vii la această cursă ca să îţi faci freza, vii aici să te lupţi cu adevărat. Am auzit chiar şi de la cei mai buni dintre cei mai buni că a fost greu, dar cu toţii îl cunoaştem pe Martin şi acesta este stilul său, trebuie să fie dur şi despre asta este vorba. Nu vii aici şi crezi că va fi uşor, Martin s-a ridicat la nivelul reputaţiei sale. Dificultate a fost întotdeauna în acest raliu, iar acum ritmul este prea rapid, toţi băieţii şi-au ridicat nivelul”.

Foto: Mihai Stetcu

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.