FOTO Noul Mercedes-Benz CLA ajunge în showroom-uri în aprilie

FOTO Noul Mercedes-Benz CLA ajunge în showroom-uri în aprilie
  • Publicat:
  • Actualizat:

Odată cu lansarea noii Clase CLA, Mercedes-Benz stabilește un nou segment. Noul coupé cu patru uși are cel mai bun coeficient aerodinamic din lume (Cd=0,22), un design avangardist și sistemul de tracțiune integrală 4MATIC (opțional). Noul CLA urmărește filozofia de design a modelului CLS, model care a creat un trend, odată cu lansarea sa, în 2003. Portierele cu geamuri fără ramă reprezintă un indiciu că CLA își trage rădăcinile din Concept Style Coupé, pe care îl aduce în producția de serie. Noul CLA se poate comanda deja, iar livrările vor începe în luna aprilie. Prețurile încep de la 24.200 euro (fără TVA) pentru CLA 180. „Reacția publiculului la Concept Style Coupé a fost impresionantă. Cel mai întâlnit comentariu a fost de departe «Vă rugăm să aduceți mașina aceasta în producția de serie. Exact asta facem acum!», spune Dr. Dieter Zetsche, Președinte al Consiliului de Management Daimler AG și Director al Mercedes-Benz Cars. „CLA este o mașină care nu confundă «clasa medie» cu «calitatea de compromis». Design-ul său dinamic subliniază partea sportivă a brandului Mercedes-Benz”.

Pentru a fi la nivelul clasei sportive în care a fost poziționat, CLA este disponibil cu motoare turbo performante, cu puteri de până la 155 kW (211 CP), suspensie sport și sistem de tracțiune integrală 4MATIC. Specificațiile tehnice ale noului model includ cel mai bun coeficient aerodinamic pentru un automobil de serie (Cd=0,22) și numeroase sisteme de asistență, inclusiv COLLISION PREVENTION ASSIST.

Acest sistem bazat pe radar atenționează șoferul cu semnale acustice și luminoase după ce a fost identificat un obstacol și pregătește Brake Assist pentru o frânare cât mai puternică. Frânarea începe imediat ce șoferul apasă pedala de frână. După ce obstacolul a fost identificat, COLLISION PREVENTION ASSIST calculează forța de frânare necesară evitării unui accident și reușește să frâneze pe cât posibil în distanța rămasă. COLLISION PREVENTION ASSIST oferă protecție începând de la viteza de 7 km/h (anterior, peste 30 km/h).

Cinci pachete sunt oferite, individualizând caracterul noului CLA (lungime/lățime/înălțime: 4630/1777/1437 mm). Pentru a ține pasul cu publicul țintă, noul coupé cu patru uși poate integra diverse gadget-uri, permițând inclusiv rularea aplicațiilor de smartphone pe display-ul sistemului multimedia.

Stilul rebel: design exterior

Proporțiile incredibil de sportive și silueta impresionantă sunt rezultatul unui mix de forme concave și convexe și îi conferă coupé-ului cu patru uși un look de neuitat. CLA este o transpunere aproape de 1:1 a conceptului Concept Style Coupé.

CLA uimește prin capota motorului ce emană putere și grila cu finisaj diamond a radiatorului. Farurile și luminile LED au fost aranjate astfel încât să creeze efectul de flacără caracteristic luminilor de zi și indicatoarelor de direcție. Acestea definesc apariția mereu energică a CLA-ului.
Trei linii proeminente definesc silueta mașinii. Prima pornește de deasupra aripilor și continuă descendent către spate, următoarea formează un umăr deasupra punții spate, iar a treia se extinde de la roțile față până în spate. Împreună, aceste trei linii dau adâncimea și definesc dinamismul părții laterale.

Partea din spate transmite putere și spirit atletic cu ajutorul interpunerii suprafețelor concave și convexe. Plafonul plonjat îi conferă un aer de coupé. Impresia atletică a spatelui este datorată montanților C, care, împreună cu umărul de deasupra punții spate, formează o siluetă elegantă și sportivă. Când sunt aprinse, luminile spate creează efectul unei săgeți.

Este disponibil și un plafon panoramic de dimensiuni generoase. Acesta este fabricat dintr-un element fix din policarbonat spre față, un element mobil din cristal mineral și ornamente laterale care imită efectul sticlei.

Efectul „Cool touch”: interiorul

Tema sportivă a exteriorului noului CLA este continuată și la interior. Acesta transmite o senzație puternică de calitate. Toate suprafețele ornamentelor sunt galvanizate, rezultând un efect metalic.
Planșa de bord încorporează cinci guri de ventilație rotunde. Direcția si debitul de aer pot fi controlate cu ajutorul unui element central, care demonstrează atenția meticuloasă la detalii. Display-ul sistemului multimedia se remarcă prin panoul frontal finisat în negru-piano și rama subțire argintie.
Scaunele și bancheta din spate ale noului model reflectă sportivitatea pe care o întâlnim și la exterior. Bancheta spate are un layout 2+1. Sunt disponibile cusături ce contrastează în culoare cu tapițeria.

Profilat perfect: coeficient aerodinamic record

Cu o valoare a coeficientului aerodinamic de numai 0,23, CLA obține cel mai bun rezultat din gama Mercedes-Benz și devine cea mai aerodinamică mașină de serie din lume. Rezistența la înaintare (Cd x A) este de asemenea în fruntea oricărui clasament, cu o valoare de 0,51 m². Aceste valori vor fi depășite de modelul CLA 180 BlueEFFICIENCY Edition, care va fi lansat în luna iunie. În cazul său, coeficientul aerodinamic este de 0,22, iar rezistența la înaintare ajunge la o valoare record, de numai 0,49 m². Aceste valori incredibile ajută modelul CLA să obțină un consum de carburant scăzut.

Siguranță inteligentă: sisteme de asistență avansate

Numeroase sisteme de asistență oferă sprijin șoferului de CLA pentru o călătorie mai sigură și mai confortabilă. Echipamentul standard include ATTENTION ASSIST – detectorul de oboseală – și COLLISION PREVENTION ASSIST cu Brake Assist adaptiv, care acum poate detecta un obstacol începând de la viteza de 7 km/h (precedent: peste 30km/h).
Această opțiune se poate combina cu DISTRONIC PLUS pentru a deveni COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, care încorporează o nouă funcție. În cazul unui eventual pericol, la care șoferul nu are reacție, sistemul poate frâna automat de la viteze până la 200 km/h, reducând considerabil severitatea coliziunii. Sistemul poate de asemenea frâna la detectarea unei mașini staționare și este capabil să oprească în timp util până la viteze de 30 km/h.

Proiectat pentru dinamism: șasiul și suspensia

CLA dispune de o suspensie față McPherson și o suspensie independentă multilink pentru puntea spate, cu trei brațe și câte o bară de torsiune pentru fiecare roată. Sunt disponibile două șasiuri și două setări din fabrică pentru suspensie: suspensia confort și suspensia sport opțională. Cea din urmă coboară caroseria cu 20 mm în față și 15 mm în spate. CLA este echipat standard cu sistemul Direct Steer. Servodirecția electromecanică oferă un feedback mult mai bun decât în cazul sistemelor convenționale și este mult mai eficientă, lucrând în permanență cu sistemul ESP.

Rezerve de putere impresionante și agilitate incredibilă: sistemul de tracțiune integrală 4MATIC

Mercedes-Benz CLA este disponibil opțional cu sistemul de tracțiune integrală permanentă 4MATIC cu distribuție variabilă a cuplului motor. Componentele noului sistem 4MATIC includ funcția power-take-off integrată în transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT și diferențial spate controlat electrohidraulic. Acestea reușesc să permită distribuirea puterii necesare acolo unde este nevoie. Noul sistem 4MATIC pentru CLA este mai ușor și mai eficient ca niciodată.

Setat pentru viitor: motoare puternice și eficiente

Cu un an înainte de introducerea normei de poluare Euro 6, toate motoarele pe benzină și dieselul de top respectă standardele acestei clase de emisii. Propulsoarele pe benzină au o cilindree de 1.6 și 2.0 litri și acoperă un spectru de putere cuprins între 90 kW (122 CP) pentru CLA 180 și 155 kW (211 CP) pentru CLA 250. Cele două motoare diesel combină cuplul dinamic obținut de la turații joase cu eficiența la cele mai înalte standarde: CLA 200 CDI produce 100 kW (136 CP) și un cuplu maximum de 300 Nm (disponibil la sfârșitul anului). Cu o capacitate cilindrică de 2,2 litri, CLA 220 CDI produce 125 kW (170 CP) și 350 Nm, emițând doar 109 g CO2 pe kiometru. Toate motoarele dispun standard de funcția ECO start/stop și sunt disponibile cu o transmisie manuală cu șase rapoarte sau transmisia cu dublu ambreiaj 7G-DCT.

Sistemele multimedia

Ultima generație de sisteme multimedia Mercedes-Benz pentru CLA dispune de funcții noi, aplicații adiționale și o grafică modificată.
Conceptul Digital Drive Style de la Daimler, care, împreună cu Drive Kit Plus pentru iPhone, permit integrarea telefonului în vehicul, a fost îmbunătățit. Printre noutăți se numără Siri voice control și Glympse sharing. Glympse permite utilizatorului să împărtășească locațiile sale cu un număr de persoane selectate din lista de prieteni. Alte funcții sunt Facebook, Twitter, internet radio, AUPEO! Personal Radio sistemul de navigație avasat de la Garmin cu informații despre trafic în timp real, Street View și hărți 3D.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup