FOTO | Maşinile tradiţionale sunt pe cale de dispariţie. La Frankfurt a fost prezentat Aeromobilul: "Autovehiculele zburătoare nu sunt un vis, sunt viitorul!"

12 sep 2017 2955 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
FOTO | Maşinile tradiţionale sunt pe cale de dispariţie. La Frankfurt a fost prezentat Aeromobilul: "Autovehiculele zburătoare nu sunt un vis, sunt viitorul!" 11 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7959/16725902/11/dsc02650.jpg

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, slovacii de la Aeromobil au scos la lumină, din nou, autovehiculul ce poartă numele companiei. De această dată, în varianta sa finală, Aeromobil 4.0. La începutul anului viitor, estimează cei de la Aeromobil, modelul lor ar putea fi scos pe piaţă. Un preţ nu a fost gândit deocamdată.

Desenele animate şi filmele Sci-Fi cu maşini zburătoare pot fi scoase, în curând, de la categoria ficţiune. Viitorul nu mai pare atât de îndepărtat. Printre bolizii nelipsiţi de la expoziţiile auto şi-a făcut loc, un anonim, pe numele său Aeromobil. Printre nume sonore precum BMW sau Skoda, invenţia slovacă a atras destule priviri. Faţă de maşinile normale, în Aeromobil 4.0 nu poţi intra, poţi doar privi de la capătul celor două aripi. Măsură de precauţie. Nu ştii ce "Dorel" se înalţă deasupra Main-ului.


Exterior Aeromobil 4.0. Foto: Octavian Vasilescu.

 

"Am îmbinat componentele unei maşini cu cele ale unui avion într-un mod unic. Acesta este rezultatul multor ani de muncă şi cercetare", a declarat fondatorul şi CEO-ul companiei Aeromobil, Jurak Vaculik, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Întreprinderea slovacă a fost înfiinţată în 2010.


Aeromobil 4.0 privit din spate. Foto: Octavian Vasilescu.

Specificaţiile modelului Aeromobil 4.0

Dimensiuni: 5.8 metri în lungime, 8.8 metri în lăţime şi 1.4 metri în înălţime.

Greutatea maximă cu care poate decola: 960 kg.

Putere la sol: 110 CP. Viteza maximă pe care a înregistrat-o la sol este de 160 km/h.

Putere în aer: 300 CP. Are nevoie de o distanţă cuprinsă între 397 şi 595 de metri pentru a decola.


O machetă a Aeromobilului. Foto: Octavian Vasilescu.


Motto-ul celor de la Aeromobil: The future is coming. Foto: Octavian Vasilescu.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.