Ce surprize mai pregăteşte Mercedes. Pasul important făcut prin lansarea unei noi limuzine

12 ian 2016 9425 afişări Comentează şi tu Auto-Moto
Ce surprize mai pregăteşte Mercedes. Pasul important făcut prin lansarea unei noi limuzine
  • Mercedes-Benz face un pas important către viitor prin lansarea noii limuzine Clasa E.
  • A zecea generaţie de limuzine din clasa business aduce în prim plan repere cu adevărat surprinzătoare prin intermediul unui design de top, dar şi a unui interior de ultimă generaţie.
  • Mai mult, noua Clasă E marchează lansarea în premieră a numeroase inovaţii tehnice.

Printre diversele funcţii, acestea oferă un mod de condus confortabil şi în siguranţă la un alt nivel, alături de un sistem de asistenţă pentru şofer. În plus, noua experienţă este completată de sisteme de divertisment şi control. În mod exemplar, un nou motor diesel cuplat cu design compact şi o aerodinamică demnă de doborât recorduri setează standardele pentru eficienţă în acest segment, în timp ce suspensia pneumatică asigură un confort şi o dinamică impresionante la rulare. Multiplele inovaţii disponibile, inclusiv funcţia Active Lane change Assistant ce permite şoferului orientarea către banda aleasă într-un mod surprinzător, poziţionează Clasa E ca fiind cea mai inteligentă limuzină din segmentul business.

  • Noua Clasă E va fi disponibilă în centrele autorizate de vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie 2016.

„Clasa E reprezintă nucleul mărcii Mercedes-Benz, iar de-a lungul anilor a redefinit în mod repetat standardele segmentului de business. În prezent, limuzina duce tradiţia mai departe alături de o multitudine de inovaţii de top. Noua Clasă E face încă un pas important către deplasarea complet autonomă. În plus, măreşte eficienţa, siguranţa şi confortul, reduce nivelul de stres şi intensifică plăcerea de a conduce”, a declarat Prof. Dr. Thomas Weber, Membru al Comitetului Director Daimler AG, responsabil pentru Cercetare şi Dezvoltare Mercedes-Benz Cars.

Noua Clasă E este sofisticată, inspiră încredere, elegantă şi sportivitate. Comparativ cu predecesorul său, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase: ampatamentul a crescut cu 65 mm până la 2.939 mm, iar lungimea a fost extinsă cu 43 mm până la 4.923 mm. Designul automobilului aduce în prim plan cunoscutele proporţii specifice limuzinelor Mercedes-Benz. Frumuseţea designului maşinii este completată de capota alungită, cu accente de coupé, care coboară spre spatele lat. Puternic alungită, caroseria autovehiculului este caracterizată de consolele scurte, un ampatament lung, roţi mari şi flancuri bine definite ce prezintă o interpretare proaspătă, elegantă şi dinamică a liniei. Toate acestea permit Clasei E să evidenţieze într-un mod perfect filosofia Mercedes-Benz în materie de design: Sensual Purity.

Aspectul impresionant al părţii frontale evidenţiază statutul la care aspiră limuzinele din clasa business, oferind variaţii diferite pentru fiecare linie de design şi echipare. Modelul standard afişează grilajul de radiator clasic Mercedes cu steaua amplasată pe capotă, la fel ca şi linia EXCLUSIVE – într-o variantă mai elaborată din punct de vedere design. Modelele AVANTGARDE şi gama AMG pot fi identificate cu ajutorul grilajului radiatorului cu aspect sportiv, cu steaua Mercedes amplasată în centru. Fiecare dintre modelele de grilaje oferă Clasei E un aspect distinct şi un grad unic de diversitate prin care se remarcă versiunile.
La partea din spate, umerii laţi poziţionati deasupra aripilor roţilor din spate oferă Clasei E un caracter puternic şi inconfundabil. Stopurile monobloc poziţionate pe spate - afişând un design cu două bare încadrate de caroseria autovehiculului - poziţionează Clasa E ca fiind noul membru al limuzinelor Mercedes-Benz. Opţional, luminile suplimentare pot oferi o atracţie asemănătoare cu strălucirea unui motor cu reacţie. Acest ”efect stardust” este creat printr-o tehnologie inovatoare a reflectorului cu o structură configurată special pentru stopurile din spate şi al cărei debut are loc odată cu lansarea Noii Clase E.

Interiorul noii Clase E încorporează sinteza de emoţie şi inteligenţă, piloni ce sunt definiţi de filosofia Mercedes-Benz în materie de design – forme distincte cu un flux senzual. Opţiunile suplimentare includ două ecrane de înaltă  rezoluţie, fiecare cu o diagonală de 12,3 inci – o premieră pentru acest segment. Sub sticla care le acoperă, cele două ecrane devin unul singur, alungit, care pare că pluteşte, conturând un element central prin care este accentuat designul interior cu orientare orizontală. Precum ansamblul instrumentelor de bord, acest ecran este compus dintr-un display mare cu fiecare dintre elementele virtuale disponibile în câmpul vizual al şoferului şi un display central poziţionat deasupra centrului consolei. Conducătorul auto are posibilitatea de a personaliza panoul de bord şi de a alege dintre trei stiluri diferite: „Classic”, „Sport” şi „Progressive”.

În premieră la un autovehicul de serie, în cazul noii Clase E întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch (”Touch Controls”), amplasate pe volan. Ca şi ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mişcări de glisare orizontale sau verticale, permiţând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan. Astfel, moto-ul ”mâinile pe volan, atenţia la drum” este respectat, iar atenţia şoferului nu este atrasă de la carosabil.
Comenzile suplimentare ale sistemului multimedia sunt oferite sub forma unui touchpad şi a unui controller amplasate în consola centrală, care au posibilitatea de a recunoaşte chiar şi scrisul de mână, şi a sistemului de control vocal LINGUATRONIC. De asemenea, sunt disponibile butoane cu acces direct pentru controlul diverselor funcţii precum sistemul de aer condiţionat pentru activarea sau dezactivarea oportună a sistemelor de asistenţă a şoferului.
Un design nou şi inteligent cu vizualizări şi animaţii de înaltă calitate, alături de o logică simplificată, sporeşte această nouă experienţă de operare. În acelaşi timp, pasagerii se vor bucura de un interior atragător cu o arhitectură spaţioasă, ce combină eleganţa clasei de lux cu un caracter sportiv desăvărşit.


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.