Usain Bolt şi-a anunţat retragerea după Campionatele Mondiale de la Londra, care vor debuta în 4 august. Justin Gatlin crede însă că jamaicanul ar putea reveni asupra deciziei, după un an de odihnă

29 iul 2017 933 afişări Comentează şi tu Atletism
Usain Bolt şi-a anunţat retragerea după Campionatele Mondiale de la Londra, care vor debuta în 4 august. Justin Gatlin crede însă că jamaicanul ar putea reveni asupra deciziei, după un an de odihnă

Au mai rămas câteva zile până la startul Campionatelor Mondiale de Atletism de la Londra (4-13 august), cea mai importantă competiţie după Jocurile Olimpice de la Rio 2016. Interesul este crescut de faptul că Usain Bolt, cel mai rapid om de pe planetă, ar putea fi urmărit pentru ultima dată în activitate. Atletul jamaican şi-a anunţat retragerea după Mondialele de la Londra la numai 30 de ani, însă rivalul american Justin Gatlin a lansat deja o impoteză: ”S-ar putea să fie tentat să-şi schimbe decizia de retragere!”

Deţinător a 8 titluri olimpice şi 11 medalii de aur la Campionatele Mondiale, Usain Bolt intenţionează să renunţe la atletism după întrecerile de la Londra, unde va concura în probele 100 de metri şi ştafetă 4x100 metri. Justin Gatlin, unul din principalii adversari ai jamaicanului la Londra, crede însă că într-o zi lui Bolt i s-ar putea întipări gândul revenirii şi îi va fi greu să reziste, fără a fi din nou pe pistă, mai ales că vârsta încă îi permite să mai alerge câţiva ani buni. Cel mai bun exemplu este chiar Justin Gatlin, care la 35 de ani continuă să fie printre cei mai buni sprinteri din lume.

Numai pe Bolt nu a reuşit însă să-l învingă, americanul fiind întrecut de ”Fulgerul jamaican” la ultimele două ediţii ale Campionatelor Mondiale, dar şi la Jocurile Olimpice de anul trecut, în probele de 100 metri şi 200 de metri.

  • ”El are mentalitatea unui star rock, călătoreşte în lume, se distrează, petrece în diferite locuri, apoi spune: <<Vreau să iau asta în serios încă o dată>>. Are ocazia să se întoarcă, poate să aibă un an de odihnă, apoi să spună că îi place atât de mult atletismul, încât nu se poate retrage atât de devreme”, a declarat Gatlin, care se află deja în Anglia, într-un cantonament în Birmingham.

În acest an, Usain Bolt a fost o prezenţă rară la concursurile atletice oficiale. Deocamdată, cel mai bun timp al jamaicanului în 2017 este un 9.95, realizat în urmă cu o săptămână, în reuniunea de la Monaco. Acelaşi timp îl deţine ca ”season best” şi Justin Gatlin. Cel mai rapid om al anului este Christian Coleman (SUA), care a alergat 100 de metri în 9.82 la Eugene. Canadianul Andre De Grasse a alergat şi mai bine, 9.69 la Stockholm, dar cu ajutorul vântul.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.