CM Londra | Alina Rotaru, locul 12 în finala de la lungime. Titlu pentru americanca Reese, podium pentru Klishina, atleta fără de ţară

11 aug 2017 2067 afişări Comentează şi tu Atletism
CM Londra | Alina Rotaru, locul 12 în finala de la lungime. Titlu pentru americanca Reese, podium pentru Klishina, atleta fără de ţară

Doar două sportive au reuşit încercări de 7 m sau mai bine în finala de la lungime din cadrul Campionatului Mondial de Atletism de la Londra. Lider mondial în sezon, americanca Brittney Reese a întins ruleta la 7,02 m din a treia încercare şi a câştigat concursul deşi nu a mai înregistrat apoi vreo săritură validă, în faţa Dariei Klishina, sportiva calificată cu primul rezultat în finală. Atleta născută în Rusia, dar acceptată la Mondiale doar ca sportiv neutru, în urma scandalului de dopaj sistematic care a zguduit atletismul, a concurat ireproşabil în ciuda contextului dificil, şi-a stabilit cel mai bun rezultat în sezon şi, cu o sărtură de fix 7 metri, cu prag olimpic de 0,9, a câştigat argintul. Podiumul a fost completat de Tianna Bartoletta (Statele Unite), la ultima încercare, cu 6,97 m, scoţându-i medalia de bronz de la gât reprezentantei Serbiei, Ivana Spanovic (6,96 m - din a doua încercare).

Alina Rotaru (24 ani), reprezentanta României în finală, a terminat concursul pe poziţia a 12-a, cu un rezultat sub cel din calificări. Alina a deschis evoluţia din finală cu o încercare de 6,29 m şi, deşi şi-a îmbunătăţit rezultatul la a treia serie de sărituri, cu o încercare de 6,46 m, înainte de a se trage linie pentru a doua fază a finalei mondiale, cu opt sportive, prin eliminarea a trei concurente, tricolora a rămas pe ultimul loc între finaliste.

6,50 m sărise Alina Rotaru, pe ploaie, în calificările Campionatului Mondial de Atletism (al zecelea rezultat)

6,78 m este cea mai bună performanţă obţinută de Alina Rotaru în 2017 (locul 12 în sezon)

7,52 m este recordul mondial de la lungime, al Galinei Chistyakova (URSS), în 1988

7,13 m este cea mai bună performanţă a sezonului 2017, stabilită de americanca Brittney Reese (17 iunie, la Chula Vista)

7,43 m este recordul naţional al României, reuşit de Anişoara Cuşmir, în 1983, la Bucureşti

Este a doua finală pentru delegaţia României la Londra şi al doilea loc 12 final înregistrat de tricolori, după performanţa similară a lui Andrei Gag, de la greutate.

Rezultatele complete ale finalei de la lungime

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.