Turneul celor patru trambuline. Peter Prevc, liderul Cupei Mondiale, a terminat en-fanfare competiţia şi a dus "Vulturul de Aur" în Slovenia

6 ian 2016 2490 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Turneul celor patru trambuline. Peter Prevc, liderul Cupei Mondiale, a terminat en-fanfare competiţia şi a dus "Vulturul de Aur" în Slovenia 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/14957239/3/prevc-1.jpg

Peter Prevc (23 ani) a câştigat miercuri Turneului celor patru trambuline, după ultima etapă, programată pe trambulina de la Bischofshofen, Austria. Intrat în finala pentru "Vulturul de Aur" cu un avantaj important, de 19,7 puncte în faţa celui mai apropiat rival - Severin Freund, slovenul a mers la victorie şi în prima, şi în a doua manşă, a arătat fanilor cea mai lungă încercare a etapei (142,5 m în manşa a doua) şi a câştigat astfel en-fanfare etapa şi titlul la general.

La Bischofshofen, vântul s-a jucat din nou cu emoţiile fanilor şi ale sportivilor, bara de start fiind coborâtă de două ori în timpul ultimielor zece evoluţii. Dacă în prima etapă, de la Obersdorf, Peter Prevc a fost încurcat de loteria vremii şi a deciziilor organizatorice, în Austria slovenul şi-a luat revanşa şi l-a bătut chiar pe Severin Freund (care a sărit 136 m şi 141 m) în clasamentul etapei. Podiumul de la Bischofshofen a fost completat de favoritul gazdelor, Michael Hayboeck (134 m în manşa întâi şi 139 m în manşa a doua).

Top 10 în ultima etapă a Turneului celor patru trambuline

Per total, Peter Prevc s-a impus în Turneul celor patru trambuline cu trei victorii de etapă: a început cu un loc trei, la Obersdorf, apoi slovenul a câştigat prima sa etapă în "4 Hills", la Garmisch-Partenkirchen, continuând seria cu victorii la Innsbruck şi Bischofshofen. Avantajul său: 26,9 puncte în faţa germanului Severin Freund, câştigător al primei etape a competiţiei dintre ani.

  • Un singur reprezentant al Sloveniei reuşise să câştige întrecerea de la cumpăna dintre ani - Primoz Peterka, în sezonul 1996 / 1997.

Clasamentul final în Turneul celor patru trambuline

"Vulturul de aur" ste primul trofeu major din cariera lui Prevc, medaliat cu argint şi bronz la Jocurile Olimpice de la Soci. Cel mai mare dintre cei cinci fraţi Prevc, dintre care alţi doi cochetează serios cu universul icarilor moderni, Peter a terminat două sezoane consecutive pe locul doi al Cupei Mondiale (2014, 2015). Anul trecut, Prevc a avut acelaşi număr de puncte cu Severin Freund, însă a fost trecut pe locul doi, după criteriul distribuţiei victoriilor. Pentru scurt timp, Prevc a deţinut recordul mondial la zbor cu schiurile, la început de 2015, însă, la 24 de ore după ce slovenul zbura 250 m pe trambulina de la Vikersund, norvegiaul Anders Fannemel a corectat performanţa, în a doua etapă de pe aceeaşi trambulină, în urma unui salt de 251,5 metri.

 

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/turneul-celor-patru-trambuline-peter-prevc-liderul-cupei-mondiale-a-terminat-en-fanfare-competitia-si-a-dus-vulturul-de-aur-in-slovenia-14957239
14957239
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Biserica Ortodoxă, lovită la cel mai înalt nivel. Declaraţia care provoacă stupoare în BOR. Nimeni nu a avut curajul să spună asta în ultimii 26 de ani