Trei echipaje româneşti în finalele pentru medalii la Campionatele Mondiale de la Sarasota (SUA)

28 sep 2017 1032 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Trei echipaje româneşti în finalele pentru medalii la Campionatele Mondiale de la Sarasota (SUA)

Canotajul românesc şi-a asigurat trei prezenţe în Finalele A la Campionatele Mondiale de la Sarasota (SUA). După fetele de la 8+1, calificate în cursa pentru medalii cu cel mai bun timp al calificărilor, joi şi-au asigurat prezenţa în finale încă două echipaje tricolore: dublu vâsle categorie uşoară feminin şi 8+1 masculin. România participă la Mondiale cu şase echipaje.

La dublu vâsle categorie uşoară, Ionela Livia Lehaci şi Gianina Beleagă au încheiat pe locul seund semifinala a doua, cu timpul de 7:02,250, după echipajul american (7:00,720). Primele trei clasate s-au calificat în finală. Cele două sportive, campioane mondiale de tineret anul acesta, vor concura sâmbătă pentru medalii.

Şi echipajul masculin din proba de 8+1 a mers în Finala A, după ce s-a clasat pe locul secund în recalificări (5:34,220). Tricolorii au mers foarte bine şi au lăsat în afara cursei finale puternicul echipaj al Marii Britanii, clasat pe locul trei. Pe primul loc s-a clasat Olanda. Echipajul tricolor este format din: Cristian IVASCU, Marius-Vasile COZMIUC, Adrian DAMII, Constantin RADU, Constantin ADAM, Sergiu-Vasile BEJAN, Cristi-Ilie PIRGHIE, Ciprian TUDOSA, Adrian MUNTEANU. Ambele finale de la 8+1 sunt programate duminică.

La 8+1, echipajul e format din: Ioana VRÎNCEANU, Viviana-Iuliana BEJINARIU, Mihaela PETRILA, Denisa TÎLVESCU, Mădălina BEREŞ, Iuliana POPA, Adelina BOGUŞ, Laura OPREA, Daniela DRUNCEA.

Sâmbătă vor trage pentru un loc în finală şi băieţii de la dublu vâsle, Ioan Prundeanu şi Florian Enache. 

România a înscris numai şase echipaje la Campionatele Mondiale de la Sarasota, iar procentajul de prezenţe în finală este foarte bun. Fetele de la 4 rame au ratat calificarea în finală, după ce s-au clasat pe locul 5 în calificări. La masculin, echipajul de dublu rame a ratat de puţin calificarea în finală, după ce s-a clasat pe 4 în semifinala a doua. Primele trei echipaje au mers în finală.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.