Scandal la futsal, după ultima decizie a FRF. Finanțatorul campioanei Informatica Timișoara se retrage și atacă inclusiv forul condus de Burleanu: „Și-au bătut joc de noi. Nu știu pentru ce atâta patimă, că bani nu sunt”

Redactor:
Anda Deliu
Scandal la futsal, după ultima decizie a FRF. Finanțatorul campioanei Informatica Timișoara se retrage și atacă inclusiv forul condus de Burleanu:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Luni seara s-a jucat „SteauaDinamo„-ul futsalului românesc, partida dintre campioana Informatica Timișoara și Autobergamo Deva, meci câștigat de oaspeți cu 4-1.
  • După joc, președintele și finanțatorul principal al echipei timișorene, Gabriel Lungu, a dat un interviu dur, prin care și-a anunțat retragerea din ambele posturi ale formației care în 2018 a luat tot ce se putea câștiga în futsalul românesc: titlul, Cupa României, Supercupa României, plus participarea în UEFA Futsal Champions League.
  • Picătura care a umplut paharul lui Lungu a fost decizia FRF de a-l obliga pe selecționerul Robert Lupu să rupă, de la 1 decembrie, contractul de antrenor-jucător cu Informatica și să se dedice exclusiv naționalei.

 

Informatica îl are în curte pe selecționerul naționalei și tot pentru că echipa din Timișoara i-a transferat pe Savio Valadares și Felipe Pliveira (plecat între timp din campionatul românesc), brazilienii au fost naturalizați și luați la prima reprezentativă. Când mai avea de disputat ultimul meci din 2018 derby-ul cu Autobergamo, FRF l-a pus pe Robert Lupu să aleagă între echipa de club și funcția de selecționer, astfel că antrenorul-jucător a luat loc în tribună.

Finanțatorul echipei, Gabriel Lungu, e de părere că alte cluburi din Liga 1 de futsal au tras sfori la FRF pentru acest lucru. „A fost un meci foarte bun, noi am jucat cum trebuia să jucăm. Din păcate, s-a întâmplat. Robi Lupu este acolo (n.r. – în tribună) și nu trebuia să fie acolo. Nu aveai cum să faci o asemenea mutare, tu, ca federație, și să ne iei și jucătorul și antrenorul. S-a văzut în seara aceasta că nu am avut nici jucătorul, nici antrenorul Robert Lupu. Nu este posibil așa ceva! Deva și alte cluburi altfel nu puteau să câștige. S-au pus pe federație și federația a trebuit să… Au atâta influență. Informatica probabil că deranjează, am câștigat tot ce se putea câștiga. Am câștigat Supercupa, noi avem un trofeu. Să văd din aceste echipe, câte vor mai câștiga un trofeu. Este păcate ceea ce s-a întâmplat, de munca noastră. Și-au bătut joc de noi. Nu pot decât să am toată stima pentru Robi și să-i mulțumesc pentru ceea ce a făcut, pentru acești jucători minunați și astăzi am jucat foarte bine. Din păcate, trebuie să se întâmple ceva în futsalul românesc, a devenit o haită în care toată lumea încearcă să reziste. Nu știu pentru ce atâta patimă, bani nu sunt. Vor să câștige, nu e niciun fel de problemă”, a punctat Lungu, furios.

„Am vorbit cu Răzvan Burleanu, dar interesele…”

Lungu a avut până nu demult o relație foarte bună cu Răzvan Burleanu, deoarece și el a importat echipamente Joma în România, ceea ce l-a făcut să se știe cu actualul șef al fotbalului românesc de pe vremea când conducea minifotbalul. Președintele Informaticii spune că alții trag sforile în FRF și că Burleanu stă pasiv.

„Probabil am câștigat prea multe și trebuie să câștige și altcineva. Am încercat, am vorbit (n.r – cu Răzvan Burleanu) că nu sunt de acord cu decizia, dar… interesele care sunt acolo… Răzvan Burleanu a fost doar… Nu vreau să mă apuc să vă spun cum a fost decisă chestia aceasta într-o simplă discuție în cadrul unei așa-zise comisii. Când se dorește să se treacă ceva, comisia este întrebată, când nu, ni se dă un comunicat că s-a discutat în comisie și s-a întâmplat chestia asta. Nu, nu este posibil așa ceva”, a spus finanțatorul echipei timișorene, întrebat dacă a vorbit cu Burleanu despre problema cu Lupu.

Echipa ce a jucat în UCL s-a antrenat o săptămână la țară

Nu doar FRF-ul i-a pus capac lui Gabriel Lungu. Deși Informatica a câștigat bani pe proiecte de la Consiliul Local și cel Județean, doar ultimii au achitat plățile la termen. Primăria Timișoara, aflată într-o mare dificultate financiară, nu și-a putut onora banii pe legea 350, deși anul e aproape încheiat. În plus, echipa primește greu poziții de antrenament în Sala „Constantin Jude”, unde mai joacă echipele primăriei de baschet și handbal masculin, echipa de volei feminin Agroland Timișoara (doar când are loc) și Informatica. Totuși, sala găzduiește și competiții de sport individuale, dar și concerte.

Astfel, echipa ce a jucat în Futsal UCL s-a antrenat o săptămână într-un sat de lângă Timișoara. Ca ridicolul să fie complet, în timp ce Lungu dădea interviu presei timișorene, la sală veneau prietenii primarului Nicolae Robu, inclusiv city-managerul Robert Kristof, să joace fotbalul și edilul să dea, probabil, zece goluri.

„Nu este posibil pentru ceea ce se întâmplă în Timișoara și în sportul timișorean, să nu fim susținuți deloc. Este inadmisibil. Este ultimul meu meci la Informatica. Începând din seara aceasta, o să mă retrag. Sunt băieții care se vor ocupa. Îmi pare foarte rău, cred că am făcut destule sacrificii, am făcut destulă performanță, pentru toată lumea. Eu sunt mândru de acești băieți, de ceea ce am făcut. Dar nu se poate! Am ajuns la capătul puterilor. Prin decizia luată de FRF, am spus stop-joc. Mai sunt oameni care se luptă pentru această echipă în spate. Nu mai are niciun rost. Am făcut niște eforturi în ultimul timp, să vorbesc cu o grămadă de oameni, pe nimeni nu interesează. Nu vreți sport? Domnilor, nu are rost să vă dăm. Eu ce să fac? Să-i oblig? M-am sărurat să mă duc să bat la porți, „băi, ne dați și nouă un ban?”.
După ce că nu am antrenor, săptămâna aceasta nu am avut unde să mă antrenez. M-am dus să mă antrenez pe la Săcălaz! A fost nu știu ce competiție, Cupa Revoluției la box. A fost mult mai importantă, asta e. Avem o singură sală din păcate, asta este infrastructura pe care o avem în Timișoara. Îmi pare foarte, foarte rău, pentru că am pus suflet în echipa aceasta, am lua-to de la zero, am construit, am câștigat tot ce se putea, am jucat în Liga Campionilor. Ce să mai fac mai mult? Să mă mai bat acum și cu federația, să mă cert cu ei? Mai bine mă retrag. Nu știu ce se va întâmpla, vom lua o decizia în seara aceasta”
, a tunat Lungu.

Cearta lui Porumboiu cu Stanciu l-a făcut să se gândească la decizia de a renunța

Lungu spune că și-a dat seama că se luptă în zadar după ce a văzut scandalul dintre Daniel Stanciu și Adrian Porumboiu, și astfel, și-a dat seama că și la teren mare au dispărut echipe de top precum Vaslui sau Urziceni.

„În niciun caz echipa nu se va retrage, pentru că am aranjat cât de cât un buget, mai suntem în discuții. Vom continua, eu vreau să ținem toți jucătorii. Dar eu nu mai pot, am obosit! Îmi pare foarte rău că trebuie să ajungem în momentul acesta. Aseara, uitându-mă la Digi, am văzut că era Porumboiu și se tot certa cu Stanciu, cu toată lumea. S-a retras Porumboiu, a retras Vasluiul. Urziceniul a câștigat campionatul, s-a retras. Am vrut să mă retrag mai demult, dar am zis că îmi pare rău pentru ce am făcut aici. Dar totuși trebuie să mă gândesc și la mine. Sunt deja la capătul puterilor, presiunea este foarte mare. Tocmai, când ajungi în vârf, atunci este mai greu, pentru că toată lumea vrea ceva de la tine, dar nimeni nu îți dă. Sunt convins că Informatica va merge și fără mine și fără Lupu, și poate ceva se va gândi și la Informatica”, a precizat președintele Informaticii.

La handbal se poate

Gabriel Lungu a mai precizat că Ambros Martin poate antrena și un club și poate fi și selecționer și a mai spus că față de patronii altor echipe, pe care îi acuză că au tras sfori la FRF în cazul Lupu, el nu și-a înjurat niciodată jucătorii.

„Ambros este antrenor la Rostov și este și antrenorul naționalei. De ce trebuie să fim noi mai șmecheri, să cedăm la presiunea unuia și a altuia. Noi ce am făcut aici am făcut din plăcere și nebunie și de asta am avut rezultate! Cu bani, fără bani, toată lumea ne-a blamat. Că nu ne plătim jucătorii. Asta am făcut, am câștigat tot ce se putea câștiga. Important este să fii om și să vorbești cu jucătorul. Că nu îi dai acum, dar îi dai peste o lună, dar jucătorii trebuie să fie respectați. Nu să-i înjur, pentru că nu vreau să vă spun tot felul de aventuri care au fost pe aici prin săli vizavi de conducători și de jucători. Nu am înjurat niciodată un jucător, m-am dus la el și am vorbit. Să stai cu sabia deasupra capului jucătorului nu este normal. Eu le doresc baftă tuturor echipelor din campionat. Informatica va merge mai departe. Poate vreodată dacă se va întâmpla ceva la Informatica și în sportul din Timișoara, voi reveni”, a conchis Gabriel Lungu.

Anda Deliu / Redactor
Jurnalistă din septembrie 2010 și corespondent ProSport în Timiș din octombrie 2017. A terminat Jurnalismul la Universitatea de Vest din Timișoara și a urmat un masterat în Jurnalism sportiv la aceeași instituție de învățământ superior. A rămas singura ziaristă sportivă din Timișoara. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați. Filmul exploziei care a…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Momente dramatice la priveghiul lui Costel Corduneanu! Mama Stăpânului Moldovei a căzut din picioare!
Momente dramatice la priveghiul lui Costel Corduneanu! Mama Stăpânului Moldovei a căzut din picioare!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz