Ne-am scos în ultima zi! Două medalii de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret de la Bascov

30 iul 2017 593 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Ne-am scos în ultima zi! Două medalii de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret de la Bascov Cătălin Chirila şi Constantin Dîba au cucerit argint la canoe dublu - tineret pe distanţa de 500 de metri

România a punctat în ultima reuniune la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret de la Bascov. Trei echipaje au reuşit să urce pe podiumul de premiere, duminică după amiază, salvând imaginea de ţară gazdă şi de naţiune cu tradiţie în sportul cu padele şi pagae.

Prima medalie a venit de la kaiacul de 4 – masculin tineret, care s-a clasat pe locul trei pe distanţa de 500 de metri. Cosmin Lulciuc, Răzvan Albişoru, Aurelian Ciocan şi Sorin Cical au trecut linia de sosire în 1:20,744, după Spania (1:20,656) şi Belarus (1:20,712). Diferenţele au fost atât de mici încât a fost nevoie de foto finiş (foto jos)!

A doua medalie, una de argint, a fost obţinută de junioarele de la K2 – 500 de metri. Laura Pleşca şi Adrieana Mihai au parcurs distanţa în 1:45,968, fiind întrecute numai de sportivele maghiare Karina Biben şi Olga Bako (1:43,788).

Ultima medalie a fost cucerită de unul dintre echipajele de mare perspectivă ale canoei româneşti. Cătălin Chirilă (19 ani) şi Constantin Dîba (21 de ani) au obţinut argintul în proba de canoe dublu – tineret 500 de metri, răzbunând astfel nereuşita de sâmbătă, când s-au clasat pe cinci în finala de la ”mie” după ce la 750 de metri erau pe locul trei. Chirilă şi Dîba au fost întrecuţi doar de moldovenii Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă, cu care şi-au împărţit aurul la europenele de vârstă de la Belgrad: românii s-au impus pe distanţa de 1.000 de metri, iar moldovenii la 500 de metri (plus argint la mie).

Mondialele de la Bascov au fost dominate de Ungaria (7 aur, 8 argint, 3 bronz / total 18 medalii), Germania (4-2-1), China (4-0-0), Belarus (3-2-5), Rusia (2-4-3).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.