Loturile României de judo vor fi pregătite de un sensei celebru. Guşă: "Va deveni antrenor coodonator din noiembrie". Analiza după Budapesta

2 sep 2017 1147 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Loturile României de judo vor fi pregătite de un sensei celebru. Guşă: "Va deveni antrenor coodonator din noiembrie". Analiza după Budapesta

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a afirmat la Realitatea TV, că loturile de judo ale României vor fi antrenate din luna noiembrie de un prestigios sensei japonez: KOHEI OISHI. "Am finalizat şi am băut în cuie negocierile cu un prestigios sensei din Japonia, care va deveni antrenorul coordonator al loturilor începând cu luna noiembrie, după un stagiu în Japonia al celor două loturi, în luna octombrie, pe care le-am perfectat tot acum", a declarat acesta.

"Legat de sportivii noştri care participă la Campionatul European de Judo din Budapesta, aceştia s-au înscris în linia mea de aşteptări, mai puţin Monica Ungureanu, campioana noastră de la 48 de kg care a fost nedreptăţită în primul meci pe care l-a avut, dar se mai întâmplă. Judo este un sport în care trebuie să priveşti la fel victoria sau înfrângerea şi nu se termină lumea cu o înfrângere pentru Monica Ungureanu, repectiv Marcel Cercea o tânără speranţă, pe care eu îl văd în top 5 mondial până la Tokyo, care a avut o zi cu un bioritm prost, nu s-a putut mobiliza suficient, a intrat în prelungiri şi nu a mai fost lucid. E foarte complicat la sporturile de contact", a explicat Cozmin Guşă.

"Una peste alta, cei la care m-am aşteptat să se mobilizeze s-au mobilizat, cei despre care credeam că nu o să se mobilizeze suficient nu s-au mobilizat, însă ştiu că sunt multe întrebări în ţară legat de asta: echipa rămâne aceeaşi, nu o să cadă niciun cap de judokan, o să mergem în continuare pe aceşti judokani care sunt talentaţi, însă a devenit evident că sunt mai puţin bine pregătiţi decât alţi judokani. Atunci unde o să vină schimbarea? Schimbarea o să vină la echipa tehnică, la nivelul antrenorilor, la nivelul kinetoterapeuţilor, la nivelul medicilor, la nivel preparatorilor fizici. Aici suntem deficitari", a mai spus preşedintele Federaţiei Române de Judo.
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.