Jocurile Europene de la Baku | Ziua a șaptea. Băieții de la polo au bătut Slovacia și au terminat pe locul 11. România a urcat de pe primul loc în finala la ansamblu mixt, la gimnastică aerobică

Jocurile Europene de la Baku | Ziua a șaptea. Băieții de la polo au bătut Slovacia și au terminat pe locul 11. România a urcat de pe primul loc în finala la ansamblu mixt, la gimnastică aerobică
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ziua a șaptea a Jocurilor Europene de la Baku  s-a încheiat pentru România cu o surpriză frumoasă. La gimnastică aerobică, ansamblu mixt, format din Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Ștefan Săvulescu, Bianca Gorgovan și Lavinia Ioana Panaete, s-a calificat în finala probei, de pe primul loc, ceea ce dă speranțe la medalie.

Altfel, naționala de polo și-a încheiat evoluția la Baku, pe locul 11, după ce a învins Slovacia, cu 8-7 (1-2, 4-2, 2-3, 1-0). Fetele de la volei sunt în continuare în obținerea victoriei de onoare, după ce au pierdut și meciul patru din Grupa B, cu Turcia. Româncele, ocupă ultimul loc în Grupă și își vor încheia evoluția în Azerbaidjan, cu un meci dificil, în compania reprezentativei similare a Italiei.

În rest, în sporturile individuale au fost înfrângeri pe linie, la box toți românii care au intrat în concurs au ieșit din primul tur, Melinda Ștefania Pantiș (51 kg), Ana Roxana Pătrașcu (75 kg), iar Nicolae Răzvan Andreiana  (56 kg) calificat de marți în optimi, a fost eliminat azi, după primul meci. Singurul tricolor care a reușit să obțină o victorie a fost Claudiu Roșianu,care s-a calificat în sferturi, la categoria +80 kg, la taekwando. Din păcate, acesta nu a reușit să se califice în semifinale.

 

 

UPDATE 19 :00 România închide ziua cu o calificare frumosă într-o finală, chiar de pe primul loc, la gimnastică aerobică. Ansamblulului  mixt, format din Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Ștefan Săvulescu, Bianca Gorgovan și Lavinia Ioana Panaete s-au calificat în finala probei, de pe primul loc, cu un punctaj de 21,094 puncte. România a fost urmată de Spania, cu 20.693 puncte și de Ungaria, cu 20.561 puncte. Finala va avea loc duminică dimineața.


UPDATE 17 :00  Ultimii români care vor intra în concurs astăzi sunt componenții ansamblulului  mixt, la gimnastică aerobică.  Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Ștefan Săvulescu, Bianca Gorgovan și Lavinia Ioana Panaete vor concura pentru a se califica în finala competiției.


UPDATE 16 :00 Claudiu Roșianu a fost învins în sferturile de finală ale categoriei +80 kg, la taekwondo. El a pierdut în fața rusului Vladislav Larin, cu 20-1.


UPDATE 14:00  Ana Luiza Filiorianu a ocupat locul 18 din 20 de sportive, la individual compus, în concursul de gimnastică ritmică.  Sportiva de doar 15 ani a totalizat la cele patru obiecte 64,850 puncte (16,450 – minge, 16,100 – măciuci, 16,600 – cerc, 15,700 – panglică). Filiorianu nu a reușit să se califice în niciuna din finalele pe obiecte. Ea a ocupat locul 17 la cerc,  16 la minge, 17 la măciuci și 20 la panglică.

Aurul a fost cucerit de rusoaica Iana Kudriavtseva, multiplă campioană europeană și mondială, care  a totalizat 76,100 puncte, ea fiind urmată de compatrioata sa Margarita Mamun,cu 75,650 puncte și belarusa Melitina Staniuta,cu 73,100 puncte.


UPDATE 13:20 Continuă seria neagră la box. A fost învins și Nicolae Răzvan Andreiana, sigurul reprezentant al României rămas în concurs. Sportivul de la CS Dinamo a fost eliminat în sferturile categoriei 56 kg, de azerul Tayfur Aliyev cu 3-0 (decizie în unanimitate).


UPDATE 12:20 Înfrângere și pentru Ana Roxana Pătrașcu, la categoria 75 kg. Pugilista a pierdut în optimi, în fața adversarei din Germania, Sarah Scheurich, cu 3-0 (decizie în unanimitate).


UPDATE 12:00  Competiție grea la Baku pentru boxul românesc, ai căror reprezentanți nu reușesc să treacă nici de primul meci. Astfel, Melinda Ștefania Pantiș a fost eliminată în optimile categoriei 51 kg de către  bielorusa Yana Burym, cu scorul de 3-0 (decizie în unanimitate). Nicolae Răzvan Andreiana, singurul pugilist ce a trecut de runda inaugurală îl va întâlni azi, în optimi, la ora 13:00, pe reprezentantul gazdelor, Tayfur Aliyev, la categoria 56 kg


UPDATE 11:30 Claudiu Roșianu s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei + 80 kg, la taekwondo. În primul tur preliminar, românul  (19 ani) l-a învins pe favoritul numărul 2, germanul Volker Wodzich cu 7-6 (1-3, 4-1, 2-2). Sportivul legitimat la CS Dinamo se va bate pentru un loc în semifinale cu rusul Vladislav Larin.


UPDATE 11:00 A părăsit concursul la tir cu arcul și Simona Băncilă. Sportiva în vârstă de 45 de ani a pierdut la limită, în prima rundă eliminatorie, în fața azerei Olqa Senyuk, cu 6-5 (2-0, 0-2, 1-1, 0-2, 2-0, 1-0).


UPDATE 10:00 Naționala masculină de polo a terminat pe locul 11 la Jocurile Europene de la Baku. Elevii lui Dejan Stanojevic au învins Slovacia cu 8-7 (1-2, 4-2, 2-3, 1-0). Golurile României au fost reușite de Cristian Seichei (1), Vlad Georgescu (2), Cristian Drăghici (1), Richard Huber (3 ) și Victor Antipa (1), în timp ce pentru Slovacia a marcat Adam Furman (1), Michal Uradnik (2), Andrej Kovacik (1), Samuel Baran (1), Adam Mitruk (1) și Michal Rybnikar (1). Meciul a fost echilibrat, cu răsturnări de scor, tricolorii câștigând prin golul lui Vlad Goergescu, marcat cu 56 de secunde înaintea fluerului de final. Competiția de la Baku este considerată Campionat European de juniori.

La Baku, juniorii au suferit patru înfrângeri,  cu Germania 10-5 și Ungaria, 8-3, în Grupa B, apoi să piardă în preliminarii cu Serbia, 8-2 și în meciul pentru locurile 9-12,  cu Franța, 7-5. Juniorii au câștigat primul meci în Grupa B, cu Azerbaidjan, 9-6 și în această dimineață, cu Slovacia.


UPDATE 09:00 Încă un eșec pentru naționala feminină de volei. Fetele au fost învinse, în această dimineață de Turcia, cu 3-0 (25-16, 25-22, 25-19). Acesta este cel de-al patrulea eșec consecutiv pentru România, în Grupa A, după cele cu Azerbaidjan (1-3), Belgia (0-3) și Polonia (0-3). Cea mai bună realizatoare a echipei pregătite de Guillermo Gallardo a fost Irina Radu, care a reușit 7 puncte, pe când la turci, Polen Uslupehlivan a reușit cele mai multe puncte, 25. Echipa României va juca ultimul meci, duminică, cu Italia.


Dintre tricolori, doar Ana Luiza Filiorianu, în concursul individual compus de gimnastică ritmică intră direct în lupta pentru medalii vineri, sportiva clasată pe locul patru în această probă la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanning, în 2014, vizând în egală măsură și calificarea în finalele de la minge, măciucă, panglică și cerc. Șanse de a finaliza vineri are și Claudiu Roșianu, cel care intră de dimineață în calificările categoriei +80 kg, la Taekwando, iar finala pentru aur se dispută în aceeași zi.

Echipa feminină de volei a României dispută al patrulea meci în Grupa A, împotriva Turciei, aflată în luptă directă pentru câștigarea grupei cu echipa gazdă. Tricolorele au pierdut toate cele trei meciuri de până acum și nu au decât un singur set câștigat, în primul meci cu Azerbaidjan. Tot vineri, naționala masculină de juniori joacă finala pentru locurile 11-12 cu Slovacia.

Simona Băncilă intră pe tabloul eliminatoriu de 32 la tir cu arcul, pe Stadionul Tofiq Bahramov, iar ansamblul mixt format din Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Ștefan Săvulescu, Bianca Gorgovan și Lavinia Ioana Panaete se prezintă în concursul de calificare pentru finală, la gimnastică aerobică.

Boxul își trimite trei reprezentanți în ring: Melinda Ștefania Pantiș luptă cu bielorusa Yana Burym, la categoria 51 kg, iar Ana Roxana Pătrașcu îi dă replica, la 75 kg, pugilistei din Germania, Sarah Scheurich. La masculin, Nicolae Răzvan Andreiana îl înfruntă pe reprezentantul gazdelor, Tayfur Aliyev, la categoria 56 kg, în faza optimilor de finală.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…