Barca de 8 plus 1 a câştigat titlul mondial la Sarasota-Bradenton! Canotajul românesc se întoarce acasă cu două medalii de aur, ca-n vremurile bune

1 oct 2017 2583 afişări Comentează şi tu Alte sporturi
Barca de 8 plus 1 a câştigat titlul mondial la Sarasota-Bradenton! Canotajul românesc se întoarce acasă cu două medalii de aur, ca-n vremurile bune 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7964/16749835/2/rezultate-finala.png

Barca feminină de 8+1 a României a câştigat titlul mondial la Sarasota-Bradenton (Statele Unite), după o cursă ca-n vremurile de altă dată. Echipajul  format din Ioana VRÎNCEANU, Viviana-Iuliana BEJINARIU, Mihaela PETRILA, Denisa TÎLVESCU, Mădălina BEREŞ, Iuliana POPA, Adelina BOGUŞ, Laura OPREA şi Daniela DRUNCEA a adus a doua medalie pentru delegaţia României, după titlul cucerit sâmbătă de Ioana Livia Lehaci şi Gianina Beleagă în proba de dublu vâsle categoria uşoară.

  • Cu o jumătate de oră mai devreme de finala fetelor, echipajul masculin similar (Cristian IVASCU, Marius-Vasile COZMIUC, Adrian DAMII, Constantin RADU, Constantin ADAM, Sergiu-Vasile BEJAN, Cristi-Ilie PIRGHIE, Ciprian TUDOSA, Adrian MUNTEANU) a ocupat locul 5 în finală

În istoria sportului românesc, canotajul a fost unul dintre pilonii de bază, iar barca de opt plus unu, în mod tradiţional, ”regina” acestei discipline. La fel ca şi în cazul în altor discipline de tradiţie din România, canotajul a înregistrat un recul puternic în ultimul deceniu, dar 2017 poate fi considerat un sezon al relansării. După mai multe rezultate promiţătoare pe parcursul anului, la cea mai importantă competiţie din 2017 au venit şi performanţele aşteptate poate de întreg sportul românesc aflat în mare suferinţă. Delegaţia tricoloră a reuşit să califice 50% din echipaje în finalele de la Sarasota, iar două din cele şase să câştige şi medaliile de aur.

Sâmbătă a fost ziua echipajului de dublu vâsle Ionela Livia Lehaci şi Gianina Elena Beleagă, care au adus primul titlu mondial la canotaj după o pauză de 15 ani! Duminică a fost ziua echipajului de 8 plus 1, care au făcut o cursă perfectă, după ce au condus de la început şi până la sfârşit.

Concurenţa în finală a fost destul de puternică, iar acest lucru se vede şi din timpii înregistraţi la final.

În prima jumătate a cursei, lupta a fost cu Marea Britanie şi Noua Zeelandă, avansul fiind de 30 de sutimi la 500 de metri şi 26 de sutimi la 1.000 de metri. În partea a doua cursei, Marea Britanie a cedat ritmului impus de România, dar a intrat în cursa pentru medalii Canada. La 1.500 de metri, tricolorele au avut un avans de numai 22 de secunde faţă de Noua Zeelandă, dar pe final şi-au pus în valoare sprintul şi au fost irezistibile.

”Regina” canotajului a adus României a doua medalie de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, performanţă care nu a mai fost atinsă de 16 ani, de la ediţia găzduită de Lucerna. Iar performanşele obţinute de cele două bărci vin ca un colac de salvare pentru sportul românesc.

33 de medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori, este noul reper în istoria canotajului românesc după cele două titluri cucerite de Federaţia de specialitate în Statele Unite

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.